Προς το περιεχόμενο

EVM12L vs Eminence Delta Pro


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παράθεση
Το eminence που υπολογιζα να βαλω φτηνα (delta που κυκλοφορει τωρα) εχει αλλαξει πολυ απο το emιninence delta pro12A που στοχευε απευθειας σε αυτο κ το μονο συγχρονο που βρισκω ειναι του zakk wylde στα 300. Αν κ με vintage 30 πρεπει να ακουγεται καλυτερα. Θα δω!

 

Το eminence delta pro 12A υπαρχει

 

http://www.thomann.de/gr/eminence_delta_pro_12_tieftoener.htm

 

προσωπικα το προτιμω απο το EVM12L

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οντως υπαρχει. Στον thomann το εψαχνα καιρο κ ειχε μονο ενα με την ενδειξη retoure item. Μετα τον εκοψα γιατι βαρεθηκα να τον βλεπω κ τσιμπησε τις τιμες ο γερμαναρας.

 

Τωρα βλεπω κανονικη διαθεσιμοτητα. Χθες καταφερα κ δανειστηκα διαφορες καμπινες open back κ closed με celestion 70/80, v30 κ μια ξυλινη με original evm12l κ ηταν η καλυτερη απο αποψη ελεγχου κ punch. Μεχρι καλα καθαρα (απλως καλα καμια σχεση με τον super reverb που ειχα) εβγαλε. Πιο ανοιχτος στρογγυλος κ γλυκος ηχος ακομη κ στο High gain. Αλλα με solid state k τα celestion ειχε σφικτο, dark κ midrangey ηχο που μου αρεσε αλλα για διαφορετικους λογους(οσο περιεργο κι αν ακουγεται, περισσοτερο στα καθαρα απο τις λαμπες, αλλα το ζητουμενο ειναι το πολυ γκαζι με αυτον τον preamp).

 

Πολυς κοσμος φαινεται να εχει βρει την υγεια του με αυτο το μεγαφωνο κ ημουν ετοιμος να το παραγγειλω απο το ebay, αλλα προτιμω καινουριο delta pro 12a.

 

Γνωριζει κανενας τις διαφορες???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To 200αρι EVM12L

 

http://www.electrovoice.com/products/410.html

 

http://www.zzounds.com/item--ELVEVM12LCLSC

 

θεωρειται απο πολλους (και κατα τη γνωμη μου ειναι) το κορυφαιο guitar speaker του... πλανητη ;D (αν φυσικα θες να ακους τον πραγματικο ηχο του ενισχυτη σου και οχι τον ηχο των μεγαφωνων σου που...αργοπεθαινουν ;D ;D)

 

ουσιαστικα ειναι ενα μεγαφωνο για PA με die cast aluminium frame οποτε απο πλευρας ογκου,μπασων και headroom απλα ειναι αδυνατον να συγκριθει με τα υπολοιπα μεγαφωνα. (Ειδικα αν παιζεις πολυ καθαρα ή...παρα πολυ βρωμικα,δεν υπαρχει καλυτερο μεγαφωνο για low tuned modern metal)

 

Το EMINENCE DELTA PRO ειναι ομως το ..αντιπαλο δεος μια και ειναι 400αρι (και βεβαια κατα τα αλλα ειναι ακριβες αντιγραφο του EVM12L)

 

http://www.usspeaker.com/DELTAPRO12-1.htm

 

Σε απευθειας συγκριση σε λογικες εντασεις μου φανηκαν ιδια,τωρα αν μπορεσεις ποτε να ανοιξεις τον ενισχυτη σου στο τερμα ... :P ισως τα 200 επιπλεον βαττ του Eminence να δωσουν ακομα καθαροτερο ηχο (αν και ποτε μου δεν εχω ακουσει EVM12L να παραμορφωνει...παντως μονο και μονο λογω κοστους το Eminence κερδιζει.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα δεν το ακουσα ουτε εγω να παραμορφωνει στο studio κ για να πω την αληθεια δεν ξερω αν θα ηθελα να γινεται κατι τετοιο. Δε με ενδιαφερει απο ψυχολογικης αποψης να παραμορφωνει κ το μεγαφωνο αλλα θελω τον καλυτερο ηχο για τα γουστα μου με αυτο τον προενισχυτη. Το preamp gain του studio preamp ειναι ακριβως οπως το θελω (ηχητικα κ αναλογα με τον τελικο), κ βασικα φτανει σε μεγαλες εντασεις που εγω δεν αντεχω για πολλη ωρα ουτε κ σε δικο μου χωρο.

 

Πειραματικα θα ηθελα να βρω μια καμπινα με greenbacks για να τα σφαλιαρισω λιγο αλλα, αφου ο συνδυασμος με to evl κανει καλα τη δουλεια, θα τσιμπησω το deltapro 12A.

 

To περιεργο ειναι οτι δεν το εβρισκα τοτε thomann, εψαχνα στην eminence k επισης τιποτα. Θεωρουσα οτι καταργηθηκε. Αλλα η eminence το εχει στα professional speakers κ οχι στα guitars οπως εγραψες

 

Μηπως ξερεις αν εχει αντιστοιχο του greenback σε καλη τιμη???(κατα αναλογια με το delta pro12Α-evm12L)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως ξερεις αν εχει αντιστοιχο του greenback σε καλη τιμη???(κατα αναλογια με το delta pro12Α-evm12L)

 

ε,ολο και καποιο κεραμικο 25αρι της πλακας θα εχει.. ;D ;D ;D (πλακα κανω δεν εχει μια και η Eminence φτιανει μεγαφωνα για ενισχυτες κιθαρας και οχι για...τραντζιστορακια ;D ;D)

 

Δε με ενδιαφερει απο ψυχολογικης αποψης να παραμορφωνει κ το μεγαφωνο

 

φυσικα και δεν σε ενδιαφερει,εισαι φυσιολογικος ανθρωπος.. ;D ;D ;D

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξερω αν βοηθάω αλλα οντως παραμόρφωση δεν παιζει.Το αυτι μου κ το σπιτι που παραμορφώνει μονο αλλιως μεσα στην σκαφοκαθαρίλα ειναι ο ελεκτροβζζζζζ.

 

Αλλα κ η διπλασια τιμη ειναι ενα μειον.Δεν ηξερα για την αμεση συγκρισή τους αλλα κ γω με αυτες τις συγκρισεις, ειμαι του αντιγραφου γιατι το αλλο το πλερώνεις για το ονομα.Οπως κ σε πισι κ σε ρουχα,παπουτσια,αυτοκινητα κτλ κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και το commonwealth (225 Watts) απο Eminence το οποιο βρισκεται στην ιδια κατηγορία.

Πριν όμως αγοράσεις τέτοιο μεγαφωνο καλό θα ήταν να συνυπολογίσεις 2 πραγματάκια:

 

1)Αυξάνεται πάρα πολύ το βάρος του ενισχυτή/καμπίνα που θα μπει το μεγάφωνο.

2)Η διαδικασία του break in σε ενα τόσο κτηνώδες μεγάφωνο, σε περιπτωση οπου παίζεις σε λογικές εντασεις θα διαρκέσει πολύ καιρό.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν υπαρχει διαδικασια break in σε αυτα τα μεγαφωνα ;D ,με το που τα βαζεις "μπιστανε" ΤΕΛΕΙΑ.Ασε το Break in για τους κατωτερους συγγενεις .... ;D

 

ετσι κι αλλοιως δεν εχει καμμια σχεση το wattage του μεγαφωνου με το break in.

 

επισης η επισημη θεση της Eminence για την θεωρια του..breaking in ειναι αυτη

 

The straight, scientific answer as to how long speaker break-in takes is a few microseconds and it happens before it ever leaves the factory where it is built.

 

Why is that, you ask? Because the manufacturers test them because they don't want their speakers falling apart once they get into your hands because warranty claims are expensive for them.

 

So they test the speakers in a worst case condition. Ok, so what is that?

Every speaker (and pretty much everything) has a resonant frequency.

So they apply the maximun rated power the speaker is designed for at the resonant frequency.

IF the speaker does not rip itself apart within a few seconds, it is as broken in as it is ever going to be.

And the manafacturer is rather certain it won't be returned for any warranty claim.

 

Speaker break-in is an old wives tale. Nothing more.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

urban legend λοιπον το break in!

 

το βαρος δε με ενδιαφερει καθολου, δεν εχω προβλημα με τη μεση γυμναζομαι κ ειμαι 110 κιλα με μπολικο υψος! οι περισσοτεροι ενισχυτες, μου φαινονται κουτακια. Μονο ενας ρουφιανος fender (μισω τους ενισχυτες τους πλεον) με εκνευριζε. δεν ειχα απο που να τον πιασω καλα. Παλια δουλευα σουπερ μαρκετ κ οι ενισχυτες ειναι σπιρτοκουτα μπροστα στις παλετες! αλλα μαζι με αυτα ειναι κ το δικο μου thousand pieces!(προ,τελικος, καμπινα). Οποτε κουβαλιουνται ευκολα.

 

αλλωστε ολα παρκαρισμενα σε φιλικο στουντιο ειναι! (σιγα μην τα παω σπιτι)

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απεκτησα μεση πριν τον κουβαλησω καν τον δικο μου παντως.Η καμπίνα ειναι 20 κιλα κ δεν κουνιεται για πουθενα.Μεγαλο μειονεκτημα αλλα....Βεβαια αν παρεις κ εναν line 6 με το στανταρ 12' δεν θα χεις τις τρελες διαφορες με κιλα αλλα γενικα αυτοι με τα βαρβατα ηχεια εχουν το τιμημα του βαρους.

 

Τελευταια ζαχαρώνω ενα μικρο ενισχυτάκι οπως το roland cube 20 μονο κ μονο για το βαρος του που ειναι ελαχιστο.Οταν θα βρω την ευκαιρια κ τη δικαιολογια υπαρξης του θα τον τσιμπησω λογικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Slew Rate changed the title to EVM12L vs Eminence Delta Pro
  • πριν Yannis Methenitis κλείδωσε το θέμα
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου