Προς το περιεχόμενο

input channel


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδία θα μπορούσε κάποιος να μου πει τη plug-in βάζουνε συνήθως στο κεντρικό input κανάλι για ηχογράφηση φωνής, στην περίπτωση μου δηλαδή που δεν έχω κονσόλα και δουλεύω με vst,, και τη ρυθμίσεις περίπου χρειάζομαι, και αν θα μπορούσατε να μου πείτε μερικά κόλπα (vst plug-ins) που θα μπορούσα να κανό για να ομορφύνω την φωνή….

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί να βάλεις εφέ στο Input channel? Το ξέρεις ότι θα ηχογραφηθεί μόνιμα στο κανάλι σου και δεν μπορείς να το βγάλεις μετά?

Βάλε εφέ καλύτερα στο κανάλι της "επιστροφής" του μίκτη.

 

Όσο για προτάσεις, "μπούσουλα" δυστηχώς δεν έχω. Πάντα όλα εξαρτώνται από την αλυσίδα του ήχου, δηλ κάθε στάδιο στην ηχογράφηση να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο για το κομμάτι που ηχογραφείται την δεδομένη στιγμή και μετά ανάλογα το "mood" που δημιουργείται, γίνονται και οι απαραίτητες ρυθμίσεις σε eq, delay, reverb κλπ.

Δηλαδή προσωπικά μιλώντας, δεν υπάρχει κάποιο πλάνο στο τι θα χρησιμοποιήσω, όλες οι αποφάσεις παίρνονται εκείνη τη στιγμή

Π.χ. σε μια "διασκευή" floyd που έχω ανεβάσει, τα φωνητικά έπρεπε να είναι τελείως "θολά" με βαβουριάρικο reverb και κομμένα όλα τα μπάσα και τα πρίμα ώστε να ταιριάξει το αποτέλεσμα με την "oldie" διάθεση που έχει το κομμάτι.

Φαντάσου ότι θα προτιμούσα να είχα γράψει με το χειρότερο μικρόφωνο, όμως έλα που είχα ένα καλό μόνο, και έτσι αναγκάστηκα να το "παλιώσω" ώστε να ταιριάξει.

 

Οπότε μετά από όλα αυτά καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει τίποτα στάνταρντ, και οι επιλογές είναι πάμπολλες..

 

Σορυ αν δεν σε βοήθησα.

 

(αν θες για συγκεκριμένο κομμάτι, ανέβασε ένα δείγμα για να πάρεις και συγκεκριμένες απαντήσεις)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι μορε σιγα...περιμενα μια τετεια απαντιση...απλος ηθελα να σιγουρεφτω ;) οσον αναφορα το eq δεν το χρισιμοπιο πολυ γιατη δν ξερο ποτε να πιραξω τι...πχ ποτε πρεπει να χαμιλοσο τα μπασα ποτε αφτο ποτε ταλο...μπορεις να μου δοσεις καποια ιδεα?

αυχαριστο!!! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου