Προς το περιεχόμενο

Marshall MG50 και MG100 με προβληματάκι...


Sottos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

δυο καλοί φίλοι έχουν τους marshall mg100hdfx(head) και mg50dfx (combo).

 

http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=MG50DFX

http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=MG100HDFX

 

Το πρόβλημα που παρουσιάζουν και οι δυο είναι ότι το ανεμιστηράκι που έχουν στο πισω πάνελ τους δε λειτουργεί σωστά.

Συγκεκριμένα, φαίνεται τις περισσότερες φορές να ξεκινά με δυσκολία: κάνει έναν περίεργο επαναλαμβανόμενο θόρυβο όταν πατήσω το power on(σαν να γκαζώνει στιγμιαία ακούγεται...), μετά σταματά και μετά πάλι το ίδιο.Το περίεργο είναι ότι μετά από μερικά έως αρκετά on/off ξεκινά κανονικά χωρίς να κάνει το θόρυβο, ακούγεται μόνο η ροή αέρα(φύσημα) απ τον ανεμιστήρα. Απλά να πω ότι οι ενισχυτές βρίσκονται σε διαφορετικά σπίτια, σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας, σε δικές τους πρίζες, είναι διαφορετικής ηλικίας αλλά παρουσιάζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα...  και φοβάμε μήπως καεί καποιο εξάρτημα(π.χ. ο τελικός που θερμαίνεται συνήθως) από την κακή λειτουργία του ανεμιστήρα.

Γνωρίζει κανείς τι μπορώ να διορθώσω? Σκέφτηκα να αλλάξω τα ανεμιστηράκια αλλά ίσως να φταίει η τροφοδοσία τους.

Έχετε ακούσει ή είχατε ποτε παρόμοιο θέμα?

 

 

Ευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος σου αρεσει πιο πολυ???Τους θεωρω αρκετα παρεξηγημενους ενισχυτες με αρκετα λαθος τιμη

Παντως σε μικρα live σε μπαρακια εβγαλαν ασπροπροσωπους πολλους που τους χρησιμοποιησαν στη Θεσσαλονικη(κυριως ο 100ρης).

 

Απο την αλλη μολις ακουσα διπλα διπλα τον mg100 με ενα Laney tube fusion 85 watt, ο τελευταιος ηταν σε αλλο επιπεδο

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και το προβλημα με το ανεμιστηρακι το εχουν ολα τα ανεμιστηρακια σε ολα μου τα pc. Και το κωλο laptop εκαψε κ καρτα γραφικων επειδη χαλασε τη ροη αερα!

Γμτ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά το ίδιο πρόβλημα παρατήρησα και σε άλλους mg100 και valvestate ενισχυτές που έψαξα @ Internet. Άρα είναι μάλλον κάποιο θέμα της εταιρίας/εργοστασίου. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο ανταλλακτικό που να διορθώσει το θέμα? Για παράδειγμα, η χρήση άλλου fan, ή μικρού τροφοδοτικού μόνο για το ανεμιστηράκι, ή και τα δυο? Θα βρω άκρη αν ρωτήσω στον εισαγωγέα, το bon studio?...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και το θέμα δεν είναι ποιος μου αρέσει, η απάντηση είναι λίγο "κουφη":

 

Moυ αρέσει περισσότερο ο mg15cdr (15W) γιατί έχει περισσότερο gain κι από τους mg50 κι mg100. Μακάρι να υπήρχε ο ίδιος με μεγαλύτερο τελικό και 12" μεγάφωνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως σου μοιαζει να εχει περισσοτερο gain επειδη το μεγαφωνο(8ρι δεν εχει?) λογω ελλεψης σωματος ειναι πιο πριμαριστο κ τονιζει την περιοχη αυτη???δε θυμαμαι αν ειναι οpen back! Αν ειναι μπορεις λογικα με  το speaker cable να οδηγησεις μεγαλυτερη καμπινα κ γιατι οχι καλυτερα μεγαφωνα.

 

Ενδιαφερον ακουγεται κιολας αλλωστε με τοση ευισθησια που εχουν, ανετα σηκωνεις 100 db

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, marshall 8" μεγάφωνο(closed back) έχει και μου φαίνεται ότι έχει sweet tone ακόμη και με τέρμα gain. Ο MG-cd15r ενισχυτής γενικά φαίνεται να έχει περισσότερο lead κι ευαισθησία στις χορδές(με την ίδια κιθάρα και ίδιο μαγνήτη πάντοτε.) από τα μοντέλα 30,50,100W.Tα έχω ακούσει αυτά γι αυτό το σημειώνω. Για καμπίνα ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή αλλά δε ξέρω μήπως υπερθερμανθεί λίγο ο 15άρης δεδομένου ότι τα 12" μεγάφωνα "ζητούν" περισσότερα mA ρεύματος όταν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μηπως ο ενισχυτης εχει κυκλωμα που αναβει το ανεμιστηρακι μονο οταν ζεσατινεται? (χλωμο το κοβω, αλλα πρεπει να ρωτησω). Δηλαδη αν τον αναψεις και δεν λειτουργει φουλ το ανεμιστηρι, μηπως οταν ζεσαθει ξεκινησει?

Αλλιως αλλαζεις ανεμιστηρα. Δεν νομιζω οτι θα εχει προβλημα η τροφοδοσια του, αν εχεις ενδιασμους παντως βαλε ενα 220βολτ AC ανεμιστηρακι που δεν θελουν τροφοδοτικο, παιρνουν απο την πριζα 220, το συνδεεις πριν τον μετασχηματιστη του ενισχυτη δηλαδη πανω στα 220 (προσοχη στα ρευματα, παντα ο ενισχυτης εκτος πριζας οταν κανεις επιδιορθωσεις!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου