Προς το περιεχόμενο

telecaster grounding problem (πιθανώς...)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

έχω μια fender american series telecaster hh (2 humbucks) με s-1 switching..η κιθάρα είναι αγορασμένη απο thomann εδώ και 2 χρόνια και μπορώ να πω οτι είμαι αρκετά ικανοποιημένος..εκτός από κάτι το οποίο είχα παρατηρήσει από τις αρχές αλλά δεν είχα δώσει πολύ σημασία και έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά της :

-Όταν δεν ακουμπάω καθόλου τις χορδές ή τα ποντεσιόμετρα και έχω στον ενισχυτή ενα σεβαστό ποσό gain τότε ακούω ενα ελαφρύ buzz  το οποίο σταματάει με το που αγγίξω τις χορδές η κάποιο απο τα master ή tone controls...Σε ξένα forum διάβασα ότι αυτό είναι θέμα κακής γείωσης κ οτι γενικά αρκετές tele έχουν αυτό το θεματάκι...Για παράδειγμα η epiphone les paul standard που έχω,κιθάρα που κοστίζει σχεδόν το 1/3 της τιμής της tele δεν το κάνει αυτό...Ενώ έχω ακούσει το ίδιο και για ορισμένα ταυράκια standard της gibson...Σκέφτομαι να την πάω σε κάποιον να την κοιτάξει γενικά....Εσείς απο τις δικιές σας εμπειρίες τι έχετε δει/ακούσει??

 

Ευχαριστώ

 

 

ΠΟΙΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΕΙΜΑΙ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικα πρεπει να υπαρχει ενα καλωδιακι που ακουμπαει στη γεφυρα (απο κατω) και γειωνει τις χορδες.

Αυτο για καποιο λογο δεν παταει καλα. Πολυ πιθανο να μην κανει καλη επαφη λογω της επιστρωσης (Νικελ) που εχει το μεταλλο της γεφυρας. Αλλες φορες τυχαινει αυτα τα καλωδιακια να ειναι πολυ λεπτα και να μην εφαπτονται καλα υπο την πιεση της γεφυρας στο σωμα.

 

Συνηθως κατι τετοια θελουν να βγει η γεφυρα και να ελεγχθει το καλωδιο. Βεβαια θα μπορουσε να εχει κοπει ή να εχει ψυχρη κολληση απο τη μερια του control plate οπου και συνδεεται με τη γειωση της κιθαρας. Δες το κι αυτο.

 

Παντως σε high gain φαση ειναι πιθανο μια κιθαρα να κανει βζζζ οταν δεν ακουμπας μεταλλικα μερη της.

 

it's not the end of the world...   ;)

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι λε ρε? ;D ;D

 

εγω γουσταρω να τσιταρω το χαϊγκενι στο 12 να σηκωνω τα χερια ψηλα,να παταω και το γουα,γουα,να αφηνω το βολουμι τσιτα , να βαραω παλαμακια στον αερα ,να κανω πιρουετες στριφογυριστες στο ενα ποδι και να μην ακουγεται "κιχ"...γκε-γκε? ;D ;D 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aυτο δεν ειναι συνηθισμενο;λιγο πολυ οι ηλεκτρικες νομιζω,βγαζουν ενα φυσηματακι αν δεν ακουμπας κατι που να γειωνεται.Δεν ξερω αν μπορει καπως να εξαλειφθει,αλλα απο οσες κιθαρες εχω πιασει στα χερια μου ως τωρα,μονο μια δεν το παρουσιαζε αυτο(μια ΜΜ,δεν ξερω τι στο κερατο ειχαν κανει στο κυκλωμα της!!!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο το σταρ συστεμ που μου τσαμπουνας ρε φιλε....ΜΕΤΑΛ θα παιζει ΚΑΛΟ? ;D ;D Θα εχω ΧΑΪΓΚΕΝΙ στην κρεββατοκαμαρα?

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου