Προς το περιεχόμενο

Κάψα για ακορντεόν?


rouby

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα φιλε μου!

 

Το θέμα καψας για ακκορντεον καιει...Υπαρχουν διαφορες λυσεις οι οποιες ομως ΔΕΝ ειναι καλες... Υπαρχει η λυση ενος καλου μικροφωνου! Η λυση ομως αυτη ειναι ιδανικη ΜΟΝΟ για στουντιο. Μετα υπαρχει η λυση της απλης-μονης καψας (τυπου κλαρινου). Ενα στρογγυλο πραγματακι που κολαει πανω στο οργανο. Κοστιζει κοντα στα 60-80 ευρω αλλα ΔΕΝ κανει δουλεια γιατι "πιανει" τον ηχο ΜΟΝΟ απο τη περιοχη που ειναι εφαρμοσμενο. Εχεις δηλαδη αυξομοιωσεις στην ενταση. Η επομενη λυση, στα 150 ευρω ειναι η πολλαπλη καψα που ουσιαστικα ειναι το ιδιο με τη προηγουμενη αλλα αποτελειται απο 3 καψες ενωμενες μεταξυ τους φυσικα. Η πρωτη κολλα ψηλα, η αλλη στη μεση και η 3η καπως πιο χαμηλα. Αυτη η λυση ναι μεν πιανει ολη την εκταση της ταστιερας αλλα "εντυνει" σε υψηλο βαθμο τους παραπλευρους θορυβους των μηχανικων μερων που εχει το ακκορντεουν. Πρακτικα θα ακουγεται απο την μικροφωνικη σου "παφλασμοι", δυνατα "κλικ" και "κλακ".

Η επομενη λυση, η οποια φυσικα ειναι και πολυ πιο ακριβη) ειναι μια ολοκληρη πλακα διαστασεων 25x8x2 (μηκος/πλατος/παχος). Κοστιζει κοντα στα 400 ευρω (ισως και παραπανω) αλλα ειναι πολυ καλη λυση τοσο οσον αφορα το capturing του ηχου οσο και στο να αποφευγεις τους παραπλευρους ηχους που αναφερα πριν.

Τωρα που το σκεφτομαι υπαρχει και η λυση να δωσεις το οργανο να σου περασουν μικροφωνικη μεσα. Το κοστος ανεβαινει κι αλλο και το αποτελεσμα ΔΕΝ ειναι standard.

Τα δοκιμασα ολα! Κατεληξα οτι η πιο καλη λυση θα μπορουσε να ειναι η αγορα της πλακας. Παρολα αυτα ετυχε να ακουσω ενα ακκορντεον με εργαστασιακα εγκατεστημενη μικροφωνικη-Midi και κατεληξα στο να το αγορασω... Roland FR-7... Ο,τι και να πω ειναι λιγο... Αν, αν λεω το βρεις πουθενα αυτο το οργανο ΠΡΕΠΕΙ απλα να το δοκιμασεις...

Καλη τυχη στο ψαξιμο καψας...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καραρχάς συγνώμμη rouby που μπήκα σα σφήνα στην ερώτησή σου!

Για τα ακκορντεόν της roland (αν και δεν τα έχω ακούσει) πιστεύω οτι είναι η λύση για επαγγελματία...αλλά για πιο χαλαρά πράγματα ξεκινάει στο 1000ρικο η φάση και δε λέει...!

Με τη κάψα τη μονή που κολλάει στο όργανο έχεις αποτέλεσμα ,αν τον κομπρεσσάρεις τον ήχο ,να πιάνει όλο το εύρος(σε απόσταση 15cm) ή θα σφυρίζει λόγω κομπρέσιον?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να κομπρεσαρεις τον ηχο; Να τον συμπιεσεις τον ηχο; Σε ευρος 15 εκατοστων; Γιατι δεν καταλαβαινω τι εννοεις; Μιλαμε για ακκορντεον παντα ετσι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμμ...ποτέ δεν ήμουνα καλός στην έκθεση!

Εννοώ μήπως υπάρχει κάποια ειδική κάψα, η οποία να έχει βάση κολλημένη στο ακορντεόν και "βραχίονα" ωστε να κοιτά το ακορντεόν σε απόσταση 15cm(για να συλλέγει ομοιόμορφα τον ήχο)

Μετά ,μήπως με τη χρήση ενός επεξεργαστή δυναμικής περιοχής(compressor), έβγαινε πιο 'ολοκληρωμένος' ο ήχος, ή θα μικροφώνιζε όλη την ώρα...?

Αραιά και πού, ξεθάβω το παλιό μου ακορντεόν και για πειραματισμούς το περνάω απο εφφέ...το αναφέρω για να καταλήξω οτι χρησιμοποιώ ένα πυκνωτικό akg1000s απο δεξιά και ένα shure57 απο αριστερά...φυσικά αυτός ο συνδυασμός σε συνθήκες live θα μικροφώνιζε όλη την ώρα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

dokimasa pola mikrofona piknotika,dinamika ta panta. Se ola ixa to idio provlima mikrofonizoun sinexos molis anevazo ligo tin entasi to jts nx 9 pou xrisimopio tora ine kapos kalitero ala sto magazi pou pezo an exi fasaria sfirizi. Isos travai tous ixous gia afto.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα σας!

 

Δε θελω να σας μιλησω "ασχημα" αλλα θα σας βαλω τις φωνες!!! Το δευτερον κατα αρχην ειναι ΜΟΝΟ για τα 2 μοντελα της Roland, το FR-5 και το FR-7 (το FR-7 ειναι αυτο που εχω). Και δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ αλλο απο μπαταρια... Τα μοντελα αυτα της Roland λειτουργουν ειτε με τη συγκεκριμενη μπαταρια ειτε με ρευμα και συνδεση του ακκορντεον μεσω ενος καλωδιου με μια πεταλιερα. Αρα οσον αφορα το δευτερον ειναι κατι ΕΝΤΕΛΩΣ ασχετο!!! Οπως ειπα μπαταρια!

 

Παμε στο πρωτο... Το οποιο βεβαια ειναι η γνωστη καψα. Οπως σας ειπα η λυση καψας, ειτε στη μορφη της μονης, ειτε στη μορφη της τριπλης (εδω παλι εχουμε τη 2+1, δυο για το δεξι χερι και μια για τα μπασα) ειναι προβληματικη καθότι δημιουργει ενα καρο παραπλευρους ηχους και θορυβους. Αμα θες, σταξε 250 ευρω για κατι χωρις να το δοκιμασεις...Εγω χτυπαω για μια ακομα φορα το καμπανακι...

 

Η ΜΟΝΗ αξιολογη λυση, που να ειναι "φτηνη", αν μπορει να θεωρηθει φτηνη λυση τα 400+ ευρω ειναι αυτη της "πλακας" που προσαπτει κανεις ΠΑΝΩ στο ακκορντεον. Παρεπιπτοντως, αν εξαιρεσουμε το παχος της μπαταριας που προτινει ο φιλος ninja αυτη η πλακα εχει αυτες περιπου τις διαστασεις.

 

Καλο σας απογευμα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου