Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Marshall λαμπατο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και κάτι ακόμα, δεν ξέρω αν αυτός που στον πούλησε ή άλλος βρωμιάρης ευρωπ-έ-ος θα καθόταν να σου γράψει τόσα, όμως πως κρίνεις τη στάση σου, "παιδιά πείτε μου τι φταίει" ? Δεν νομίζεις ότι είναι λίγο φτηνό να ρωτάμε ανώνυμα στη "ρούγα" το κάθε πρόβλημα που μας προκύπτει, σε εμάς τους έξυπνους? Νομίζεις ότι ο περίεργος προμηθευτής δεν γνώριζε για το πρόβλημα πριν στο δώσει? Επιτέλους ας αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε κι ας μείνουν στην άκρη κάποτε η κουτοπονηριές και οι μαγκιές για λίγα ευρά.

 

1. Γιατί είναι περίεργη η στάση κάποιου που έχει ενα πρόβλημα και ρωτάει στο forum? Το forum υπάρχει και γι' αυτό, δεν είμαστε αντιπροσωπεία του ενισχυτή να μας χαλάει που τον αγόρασε απο αλλού και τώρα ρωτάει εμάς για το πρόβλημα...

 

2. Γιατί κάποιος που έχει ένα πρόβλημα πρέπει να το ρωτάει επώνυμα? Δεν θίγει καμία υπόληψη ούτε δυσφημίζει κάποια επιχείρηση. Εντελώς άκυρο.

 

3. Εμείς οι έξυπνοι, είμαστε στο forum για να συζητάμε και να βοηθάμε, ακόμα και τους ανώνυμους...

 

4. Γιατί είναι κουτοπονηριά να γλιτώνεις λεφτά? Γιατί είναι "μαγκιά" να κάνεις ερευνα αγοράς και να ψωνίζεις από το φθηνότερο (e) shop? Πίκρα, μεγάλη πίκρα.

 

5. Τέλος τα λίγα ευρά είναι 100, 200 και ενίοτε και 500 όταν κοιτάς διαφορές σε ενισχυτές Ελλάδα με ξένα e-shops. Τις προάλλες, ένας πλυμένος Έλληνας έμπορος μου έδινε προσφορά έναν Laney VC30-112 μεταχειρισμένο με 500€.... Έκανα τον κουτοπόνηρο και δεν τον πήρα ο μαλάκας (410 τον έχει το backalley με τα μεταφορικά)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον έχω παίξει και γω τον "προβληματικό" ενισχυτή του vinnie και με μια "πρόχειρη" σύγκριση θα έλεγα ότι την έντασή του ενισχυτή με το ίδιο gain και το μαστερ στο 6 την βγάζει ο lc15 ο laney μου με την ενταση στο 3... Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα από ενισχυτές αλλά αυτό μου φαίνεται λίγο κουλό/άκυρο/άξιο απορίας/δεν θα έπρεπε να συμβαίνει/κλπ...

 

Μην συγκρίνεται έτσι δυο ενισχυτες... Το πώς λειτουργεί το volume σε δυο ενισχυτές είναι καθαρά θέμα κατασκευαστή.

Το θέμα είναι τέρμα τι κάνει!  ;D

....είμαι σίγουρος οτι πολλοί έχουν προσέξει πως μερικοί ενισχυτές "αρπάζουν" απο το 1 και άλλοι απο το 3-4.

Και ας είναι διαφορετικοι στα Watt. Μια κλασική περιπτωση είναι οτι μερικοι χρησιμοποιουν γραμμικά και αλλοι λογαριθμικα ποτενσιόμετρα. Μετα είναι και το θέμα της προενισχυσης... το πόσο gain έχει η καθε προενισχυση.

 

Ας αλλάξει την λυχνια ο VinnieT και αν νιώθει οτι ο ενισχυτής του έχει κάποιο πρόβλημα "με την ένταση" το βλέπουμε στη συνέχεια.  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εn@s καλώς ήρθες. Μονάχα λίγο φρένο, σε παρακαλώ. Δεν τον γνωρίζεις τον συνφορουμίτη, και δεν πρέπει να εκφράζεσαι έτσι, ακόμη κι αν είχε κάνει κουταμάρα με την αγορά από εξωτερικό (που εννοείται πως σε καμία περίπτωση δεν ήταν). Χαρακτηρισμοί σαν τους ανωτέρω - και με τόση φόρα στο δεύτερο κιόλας ποστ - είναι άτοποι και άκαιροι.

 

Ο συνφορουμίτης πιστεύω ότι θα σε ευχαριστήσει για το κατεβατό που με προθυμία έγραψες. Θέλω μονάχα να σημειώσω ότι αντιθέτως με σένα (χωρίς να αμφισβητώ την προφανή σου πείρα), από το βιντεάκι εγώ κατάλαβα πολλά γιατί ακριβώς αυτό το πρόβλημα το είχαν δυο ενισχυτές μου (χώρια και άλλοι που το έχω συναντήσει), και μόλις πριν από 3 ώρες γύρισα από πρόβα που ο ένας από αυτούς το παρουσίαζε. Ευτυχώς που κουφαθήκαμε πάλι και δεν με πείραξε ιδιαίτερα.

 

Τέλος, η αποχαιρετιστήρια παράγραφος για τους "βρωμιάρηδες ευρω-πέους" δεν βγάζει σχεδόν κανένα νόημα και το ύφος της είναι ακατάλληλο. Σαν σχόλιο πάνω σε αυτό που κάτι μου λέει ότι ίσως εννοείς, αυτό το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται παρά μόνο (και ορισμένες φορές) αν ένας ενισχυτής μπει στην πρίζα και δοκιμαστεί, και εννοείται πως κανένα μαγαζί δεν ανοίγει όλο του το στοκ για να τους δοκιμάσει έναν-έναν. Ούτε είναι σωστό προς τους καταναλωτές που τους θέλουν "παρθένους" με τη ζελατινούλα τους και το bubble wrap τους, ούτε εφικτό. Ελπίζω, τέλος, να καταλαβαίνεις πως με ετούτη την... ανορθόδοξη έξαρση είσαι εντελώς οφ τόπικ. Ευχαριστώ.  :)

 

Σε όλα τα παραπάνω, φαίνεται πως οφείλω απάντηση αν και ο σκοπός μου δεν ήταν άλλος παρά να βοηθήσω το παληκάρι και όσους έχουν παρόμοια εμπειρία. Πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει τα χρήματα, καθώς ο CODA τον πουλάει 600 λίρες. Προφανώς ο φίλος πρέπει να τον στείλει πίσω για επισκευή, αν καταφέρει να επικοινωνήσει αξιώνοντας δωρεάν επισκευή. Ομως, η όποια βλάβη θα καλυφθεί από τον Coda? Δυστυχώς πολλοί από δαύτους δεν αναγνωρίζουν εγγύηση από βλάβη λόγω μεταφοράς (ή την αποδίδουν  εκεί) καθώς κάθε μεταφορά γίνεται με ευθύνη του αγοραστή. Κινδυνεύει ο φίλος να τον αποστείλλει, να πληρώσει μεταφορικά, να του πούνε "βλάβη λόγω υπαιτιότητας τρίτων" και "σκάσε μας 120 λίρες την ώρα γιατί τόσο χρεώνουμε" συν τα ανταλλακτικά. Γι αυτό πολλοί πουλάνε προβληματικές συσκευές, εκτός της χώρας τους, είναι εξασφαλισμένοι ότι δεν θα ενοχληθούν ποτέ. Κατάλαβες τον γραμματοπαίγνιο  τώρα? Αν ο φίλος δεν έχει προβλέψει όλα αυτά είναι μπροστά σε μεγάλο πρόβλημα.Και σε ρωτώ ρε Blooody Sunday, συμφωνείς ?

Από όσα έγραψαν πολλοί εδώ, μου φαίνεται ότι έχουν παρατεθεί γνώμες από πολλους που δεν ξέρουν ούτε καν τον ενισχυτή πως είναι. Μόνο σε σύγχιση μπορούν να οδηγήσουν έναν άνθρωπο με πρόβλημα γνώμες όπως "αλλαξε την προενισχύτρια" (ποιά άραγε από τις 4?),

"να αλλάξεις το τροφοδοτικό" (δεν έχει χωριστή μονάδα) κλπ. Και σε ρωτώ ρε Blooody Sunday, συμφωνείς ?

Ξέρω ότι αν θέλω να βάψω το σπίτι μου θα ρωτήσω μπογιατζή, δεν θα βάλω post σε κανένα forum όπου θα μου γράψουν σχόλια πχ, " κάντο με οδοντόβουρτσα, σιγά-σιγά".  Μήπως ο φίλος θα έπρεπε να βοηθηθεί με καναδυό αναφορές ποιόν να ρωτήσει και που να τον βρει, πρώτα από τον site keeper? Μήπως θα έπρεπε να του γράψεις τη δική σου εμπειρία με τους 3 ενισχυτές σου, τι έφταιξε και πως το έφτιαξες,  σε ρωτώ ρε Blooody Sunday, συμφωνείς ?

Τέλος, σε ρωτώ ρε Blooody Sunday, πόσο πάλιουρας πρέπει να γίνεις για να δώσεις στον άλλο να καταλάβει το πρόβλημα που έχει και τη λύση που μπορεί να βρει. Υπάρχει όριο στην έκφραση εδώ πέρα ? Λογοκρισία ? Μέτρο στις δημοσιεύσεις ? Πόσα μονόγραμμα post απαιτούνται για να εκφραστείς 100% ελεύθερα ?

  Εν κατακλείδει, αν και φαίνεται από το video σαν να έχουν ξεχαρβαλωθεί τα ελατήρια του βάθους, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ, αλλά γίνεται πολύ συχνά σε όσους αγοράζουν από το εξωτερικό, καλά θα κάνει, αν δεν βρει άκρη με όσα του έγραψα, να βρει κάποιον ειδικό να του πει, ζητώντας του προσφορά πριν από την  επισκευή. Βλέπεις τα εργατικά εδώ είναι 30-40 Ε την ώρα.

Μήπως διαφωνείς ρε Bloody Sunday, site keeper, που σε πειράζουν οι λέξεις κι όχι η στάση των ανθρώπων? Μήπως?

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμφορουμήτες οι οποίοι θέλησαν να βοηθήσουν και ασχολήθηκαν με το θέμα μου. Επείδή βλέπω οτι δημιουργείται κάποιο "θέμα" μεταξύ μελών θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν είχα καμία πρόθεση να δημιουργήσω την οποιαδήποτε διένεξη. Όσον αφορά την αγορά και επειδή σχολιάστηκε παρα πάνω θα ήθελα να προσθέσω πως επέλεξα το συγκεκριμένο κατάστημα(CODA) επειδή είδη είχα κάνει καποιες αγορές και ήμουν πολύ ευχαριστημένος και από την ποίοτητα των προιόντων και απο την εξυπηρέτηση. Όταν αγόρασα τον ενισχυτή ήμουν "θεωρητικά" κερδισμένος 200 ευρώ αν έκανα την αγορά απο γερμανικό μαγαζί και υποθέτω πως ακόμα περισσότερο αν η αγορά γινόταν από ελλάδα. αυτά τα χρήματα προσωπικά δεν μπορούσα να τα διαθέσω άμεσα και για να συγκεντρώσω αυτά που έδωσα τελικά πέρασε αρκετός καιρος. Τέλος σε ότι έχει να κάνει με τον ενισχυτή έκανα μια αντιμετάθεση των λαμπών προενίσχυσης(1-3) αν και δεν είμαι σιγουρος πως μετράμε ποιά είναι πρώτη και ποιά τελευταία :) Το αποτέλεσμα πάντος ήταν να γίνει ΧΑΜΟΣ!!! ακόμα και με κλειστό το volume της κιθάρας ο ενισχυτης "μικροφώνιζε" .Οταν παίζω το θρόισμα είναι πολύ  εντονότερο σε σχέση με πρίν. Προσωπικά θεωρώ ότι όντως έχουν πρόβλημα οι προενισχύτριες λάμπες χωρίς βέβαια να ξέρω αν το πρόβλημα οφείλεται σε μία ή ακόμα και σε όλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει δικιο, σε πολλα θεματα, ο en@s αλλα καλα εκανε ο VinnieT και πηρε φτηνοτερα απο εξω τον ενισχυτη και μια χαρα τον βλεπω να τον επισκευαζει και μονος του... αποκτα και μια εμπειρια με τις λυχνιες! Μετα απο αυτο θα μαθει πως να τις αλλαζει μονος του και τι ειναι η καθε μια...

 

VinnieT, ελπιζω να αλλαξες μεταξυ τους δυο προενισχυτριες και οχι μια τελικη με μια προενισχυτρια!  ;D

Ο ενισχυτης σου εχει 4 χ 12ΑΧ7/ECC83 και 4 χ EL84 δηλαδη, 4 μικρες και 4 μεγαλες αντιστοιχα.

Ελπιζω να αλλαξες 2 μικρες μεταξυ τους.... αν ναι, η μια απο τις δυο ειναι η προβληματικη!

Κατα πασα πιθανοτητα αυτη που εβαλες στην θεση "1". Αγορασε μια 12ΑΧ7 και αντικατεστησε τη!

 

Και κατι ακομη, να βγαζεις και να βαζεις τις λυχνιες "με το μαλακο" και οχι ασκωντας μεγαλη πιεση.

Δηλαδη, με προσοχη και σιγα σιγα, οχι "ατσουμπαλες" κινησεις. Και, να τις αφηνεις παντα να κρυωνουν....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

VinnieT, ελπιζω να αλλαξες μεταξυ τους δυο προενισχυτριες και οχι μια τελικη με μια προενισχυτρια!  ;D

Ο ενισχυτης σου εχει 4 χ 12ΑΧ7/ECC83 και 4 χ EL84 δηλαδη, 4 μικρες και 4 μεγαλες αντιστοιχα.

Ελπιζω να αλλαξες 2 μικρες μεταξυ τους.... αν ναι, η μια απο τις δυο ειναι η προβληματικη!

Κατα πασα πιθανοτητα αυτη που εβαλες στην θεση "1". Αγορασε μια 12ΑΧ7 και αντικατεστησε τη!

 

Ξέρω να ξεχωρίζω τις λάμπες ;D Αυτό που δεν έχω ακόμα καταλάβει είναι ποια ειναι πρωτη και ποια τελυταια. Στον ενισχυτη μου η μια ακριανη δεξια 12ΑΧ7 έχει κάλυμα. Αυτη είναι η πρωτη ή η τελευταια? και παιζει να χρειαστει αλλαγη μονο αυτη? (στην χειροτερη περιπτωση θα τις αλλαξω ολες) αλλα αν έλυνα το προβλημα αλλαζοντας μονο μια δεν θα με χαλαγε  :P

 

Thanks myster_maze

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε όλα τα παραπάνω, φαίνεται πως οφείλω απάντηση αν και ο σκοπός μου δεν ήταν άλλος παρά να βοηθήσω το παληκάρι και όσους έχουν παρόμοια εμπειρία.

 

...

 

Και σε ρωτώ ρε Blooody Sunday, συμφωνείς ?

 

Συμφωνώ αλλά μου φαίνεται παρατραβηγμένο. Ένα συνεπές μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα ΔΕΝ θα σε βάλει σε περιπέτειες. Και σου ζητώ για δεύτερη φορά να σταματήσεις το οφτόπικ (κοινώς, εκτός θέματος)... Από την άλλη, δεν είχα αμφιβολία ότι σκοπός σου ήταν να βοηθήσεις, αλλιώς δεν θα έγραφες και το κατεβατό που δείχνει ότι έχεις εμπειρία σε τέτοια θέματα.

 

Από όσα έγραψαν πολλοί εδώ, μου φαίνεται ότι έχουν παρατεθεί γνώμες από πολλους που δεν ξέρουν ούτε καν τον ενισχυτή πως είναι. Μόνο σε σύγχιση μπορούν να οδηγήσουν έναν άνθρωπο με πρόβλημα γνώμες όπως "αλλαξε την προενισχύτρια" (ποιά άραγε από τις 4?),

"να αλλάξεις το τροφοδοτικό" (δεν έχει χωριστή μονάδα) κλπ. Και σε ρωτώ ρε Blooody Sunday, συμφωνείς ?

 

Όχι, δεν συμφωνώ. Δεν κάνουμε αστήρικτες υποθέσεις για την σύσταση κάποιου μετεωρίτη από τον γαλαξία του Κενταύρου Α... ένας συνηθισμένος ενισχυτής είναι όπως όλοι, και μάλιστα κάτι παραπάνω από δημοφιλής.

 

  Μήπως ο φίλος θα έπρεπε να βοηθηθεί με καναδυό αναφορές ποιόν να ρωτήσει και που να τον βρει, πρώτα από τον site keeper? Μήπως θα έπρεπε να του γράψεις τη δική σου εμπειρία με τους 3 ενισχυτές σου, τι έφταιξε και πως το έφτιαξες,  σε ρωτώ ρε Blooody Sunday, συμφωνείς ?

 

Πρώτα από όλα δεν υφίσταται όρος "site keeper", oύτε εγώ είμαι κάτι τέτοιο, και θα σε παρακαλούσα να αφήσεις τα επανειλημμένα "ρε".  :) Πέρνα από το Info για να δεις το τιμ. Ένας πτωχός πλην τίμιος gate keeper είμαι, σαν άλλους 10 (αν θυμάμαι καλά). Επίσης, δεν ρωτά απευθείας εμένα αλλά όλο το φόρουμ, και όποιος μπορεί να βοηθήσει έστω και λίγο γράφει κάτι (όπως σε όλα τα φόρουμ). Πού το βρίσκεις το περίεργο;

 

Όσον αφορά την δικιά μου εμπειρία, την έγραψα, όπως και την πρότασή μου.

 

Τέλος, σε ρωτώ ρε Blooody Sunday, πόσο πάλιουρας πρέπει να γίνεις για να δώσεις στον άλλο να καταλάβει το πρόβλημα που έχει και τη λύση που μπορεί να βρει. Υπάρχει όριο στην έκφραση εδώ πέρα ? Λογοκρισία ? Μέτρο στις δημοσιεύσεις ? Πόσα μονόγραμμα post απαιτούνται για να εκφραστείς 100% ελεύθερα ?  

Μήπως διαφωνείς ρε Bloody Sunday, site keeper, που σε πειράζουν οι λέξεις κι όχι η στάση των ανθρώπων? Μήπως?

 

Εδώ δεν υπάρχουν "πάλιουρες" και "ψαρούκλες". Μέχρι στιγμής το θρεντ πιστεύω ότι έχει βοηθήσει αρκετά το φίλο μας, και σε αυτό συνέβαλλες και εσύ. Τα υπόλοιπα περί "λογοκρισίας" (?!??!) κλπ δεν βγάζουν και πάλι κανένα νόημα, και θα σε παρακαλούσα να αλλάξεις το επιθετικό ύφος σου απέναντί μου αμέσως.  :)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρω να ξεχωρίζω τις λάμπες ;D Αυτό που δεν έχω ακόμα καταλάβει είναι ποια ειναι πρωτη και ποια τελυταια. Στον ενισχυτη μου η μια ακριανη δεξια 12ΑΧ7 έχει κάλυμα. Αυτη είναι η πρωτη ή η τελευταια? και παιζει να χρειαστει αλλαγη μονο αυτη? (στην χειροτερη περιπτωση θα τις αλλαξω ολες) αλλα αν έλυνα το προβλημα αλλαζοντας μονο μια δεν θα με χαλαγε  :P

 

Thanks myster_maze

 

Εννοεις κυκλωματικα ποια ειναι 1η και ποια τελευταια?

Πάντως σιγουρα αυτη με το "καλυμμα" ειναι η 1η και κυκλωματικα και στη σειρα, απο τα δεξια, οπως τις βλεπεις απο πισω ;D

 

Η προβληματικη ειναι αυτη που εβαλες, τωρα στο τελος, στην "1η θεση" !  ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω γυρίσει κλασσική κιθάρα αξίας 900 Ευρώ από eshop του εξωτερικού επειδή είχε κάποια ίχνη σκασίματος στο λούστρο και μου έστειλε άλλη. Δεν χρέωσε απολύτως τίποτα, ούτε χρέωσε την αποστολή της δεύτερης κιθάρας που έστειλε.

 

Ένας φίλος αγόρασε ηλεκτρακουστική των 150 Ευρώ από το ίδιο eshop και δεν δούλευε το piezo. Μόλις το ανέφερε, του έστειλαν άλλη μια ηλεκτρακουστική (!) χωρίς χρέωση (!!) και δεν ζήτησαν την άλλη πίσω (!!!).

 

Μην υπερβάλουμε για τα eshop του εξωτερικού χωρίς να έχουμε και καμιά εμπειρία για αυτό που μιλάμε.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου