Προς το περιεχόμενο

Amazon


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχει παραγγειλεί ποτέ καποιος απο σας απτο amazon?Πόσο χρεώνουν για να στα φέρουν εδώ?Είναι αξιόπιστο?Πως πληρώνεις?Απο το amazon.co.uk η απτο .com?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω παραγγείλει απο το amazon.com ειναι 100% αξιοπιστο πληρωσα με visa.δεν ξερω πως αλλιως μπορεις να πληρωσεις.η χρεωση των μεταφορικων ηταν 28$ απο αμερικη εννοειται, για 5βιβλια και 3dvd...em.icon.wink.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το αμερικανικο συμφερει πολυ περισσοτερο απο το αγγλικο μια & εχει και χαμηλοτερες τιμες (περιπου 30%) & ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ (μη ξεχνας οτι η Αγγλια ειναι ΠΟΛΥ ακριβοτερη σε ολα,& τα ταχυδρομικα,απο την Αμερικη...)

 

στο www.amazon.com αναφερουν ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τις χρεωσεις για μεταφορικα τσεκαρε το.

 

προσοχη αν παραγγείλης κατι κατα λαθος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να ακυρωσεις την παραγγελια μια και στελνεται σχεδον αμεσως....

 

προσεξε αν παραγγειλης dvd να εχεις συσκευη που να μπορει να παιξει ΟΛΑ τα dvd (συνηθως οι ΦΘΗΝΕΣ συσκευες μπορουν ενω οι ακριβες οχι μια & εχουν ευρωπαικο encoding)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν παραγγείλω απο αγγλία λογικά τα μεταφορικά δεν θα είναι πιο φτηνά?

 

Ναι και θα κοστίζουν πιο ακριβά τα πράγματα οπότε θα σου έρθει μία η άλλη... :wink:

 

Ωστόσο υπάρχει περίπτωση να έρθει πιο γρήγορα (συνήθως).

 

Επίσης να ξέρεις ότι κάποια πράγματα ίσως τα έχει μόνο ο ένας από τους δύο (com ή co.uk).

 

Ψωνίζω τακτικά εδώ και χρόνια από το amazon και ποτέ δεν είχα πρόβλημα' date=' είναι υπόδειγμα online επιχείρησης. Ποια άλλη επιχείρηση αν απλώς [b']υποστηρίξεις[/b] ότι δεν παρέλαβες αυτό που σου έστειλαν, σου στέλνει άλλο χωρίς χρέωση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα όσα γράφτηκαν παραπάνω είναι σωστά, αλλά υπάρχει ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο δεν αναφέρθηκε, διότι ίσως δεν έχει τύχει σε κανέναν άλλο μέχρι τώρα. Όταν παραγγέλνεις από Αμερική, και το ποσό της παραγγελίας σου υπερβαίνει μία προκαθορισμένη αξία, τότε το ελληνικό τελωνείο έχει δικαίωμα να κρατήσει το πακέτο σου και να απαιτήσει τον νόμιμο φόρο. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχεις μία περιπέτεια διότι θα πρέπει α) να πληρώσεις τον φόρο και β) να προσλάβεις έναν εκτελωνιστή για να εκτελωνίσει το πακέτο (συνήθως σου προτείνει μία τέτοια συνεργασία η εταιρεία που έκανε την μεταφορά, π.χ. η Dhl) ή να πας να το εκτελωνίσεις μόνος σου (χάνοντας ένα ολόκληρο πρωινό και πηγαίνοντας από τον ¶ννα στον Καϊάφα αναζητώντας πληροφορίες για αυτή την άκρως γραφειοκρατική διαδικασία).

 

Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε η απώλεια χρημάτων σε φόρο ή αμοιβή εκτελωνιστή, υπερβαίνει αρκετά το όφελος που είχες αγοράζοντας από τις ΗΠΑ και όχι από την Αγγλία. Γιατί κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί αγοράζοντας από Αγγλία; Διότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και η Ελλάδα :).

 

Το ακριβές ποσό πάνω από το οποίο το τελωνείο θα κρατήσει το πακέτο σου δεν το θυμάμαι αυτή τη στιγμή, αλλά ούτως ή άλλως δεν έχει σημασία καθώς ο νόμος επιτρέπει στο προσωπικό του τελωνείου να κάνει απόλυτα υποκειμενικές εκτιμήσεις γύρω από το θέμα (έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις, μεγάλα και ακριβά πακέτα έχουν περάσει χωρίς να τα κρατήσει το τελωνείο). Πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση εκτιμούν την αξία του προϊόντος όπως αυτή αναφέρεται στα σχετικά παραστατικά, σε συνδυασμό με το βάρος του ή τον όγκο του. Ίσως κάποιος άλλος ξέρει να μας πει κάτι πιο συγκεκριμένο για το θέμα.

 

Εγώ ο ίδιος την έχω πατήσει έτσι δύο φορές, όπου τα χρήματα που τελικά πλήρωσα ήταν περίπου 20-30% της αξίας που αρχικά είχα υπολογίσει. Έτσι αγοράζω πλέον από Αγγλία και παρακαλάω να πέσει η τιμή της αγγλικής λίρας σε σχέση με το ευρώ.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κρατησεις την παραγγελία κατω απο 100 δολλαρια δεν θα εχεις προβλημα.Αν θες να κανεις μεγαλύτερη παραγγελια καντην σπαστα :wink:

 

Το αμερικανικο χρεωνει για dvd $ 4,5 ανα αποστολη & μετα $ 2,5 για καθε επιπλεον dvd (δηλ. αν παραγγείλης 1 dvd πληρωνεις 4,5,2 dvd $ 5, 3 dvd $ 7,5 κ.ο.κ)

 

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/browse/-/596194/ref=br_bx_c_2_0/103-0603141-4410261

 

επειδη ακριβως "επιβαλεται" η Highest applicable per-shipment charge συνηθως συμφερει να σπάσεις την παραγγελία σου αφου ειτε σου τα στειλουν ολα μαζι ειτε ξεχωριστα τα ιδια θα πληρωσεις :wink:

 

το αγγλικο χρεωνει

 

$ 8 ανα αντικειμενο!!!! (και εχει και ακριβοτερες τιμες)

 

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/tg/browse/-/3149611/ref=w_h__brbx_c_2_0/026-9074327-2870819

 

 

αρα λοιπον ΜΟΝΟ απο ΗΠΑ :wink: (εξαλου εχουν την εικοσαπλασια ποικιλια απο τα Ευρωπαικα Amazon)

 

Παραγγελνω σχεδον καθε μηνα προσεχοντας να μην ξεπερναω τα $100 ανα παραγγελιά (προσοχη μιλαω για $100 ΣΥΝΟΛΟ παραγγελιας συν τα μεταφορικα μια & αυτα φορολογούνται),εχω κανει περιπου 25 παραγγελίες & ηρθαν ολες μεσα σε μια εβδομαδα χωρις κανενα προβλημα με το τελωνείο (επισης ειδα οτι πολλες ειχαν σαν τοπο αποστολης την Γερμανια,οποτε μπορει να παιζει & το ενδεχομενο που παιζει και με το Guitar Player αν εισαι συνδρομητης,δηλ. να πληρωνεις στις ΗΠΑ & να στα στελνουν απο Ευρωπη...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

¶ρα, καλά το θυμόμουνα ότι υπάρχει κάποιο όριο: σύμφωνα με τον Superfunk είναι τα 100 δολάρια ανά παραγγελία. Εγώ στη μία περίπτωση είχα πάρει κάτι που έκανε 800 δολάρια και στην άλλη κάτι που έκανε 300 δολάρια. Όπως έγραψα, και στις δύο περιπτώσεις πλήρωσα έξοδα εκτελωνισμού και φόρους.

 

Κάτι άλλο, που ξέχασα να σας πω (μεγάλη πλάκα) είναι ότι αυτό το κράτημα στο τελωνείο είναι πιθανότερο να συμβεί αν έχεις επιλέξει να σου σταλούν τα πράγματα με κάποιο international κούριερ (DHL, UPS κλπ) παρά αν έχεις επιλέξει να σου έρθουν με κανονικό ταχυδρομείο. Συγκεκριμένα, είχε γίνει το εξής τρελό: έχω παραγγείλει διάφορα πράγματα από Αμερική, και κατά λάθος το Amazon μου στέλνει μία εντελώς άσχετη παραγγελία, η οποία προοριζόταν για κάποιον έλληνα στη Θεσσαλονίκη. Εγώ τα δικά μου τα περίμενα με UPS, ενώ εκείνος είχε ζητήσει να του πάνε με κανονικό ταχυδρομείο.

 

Μου έρχονται λοιπόν τα πράγματά του μέσω των ΕΛΤΑ και κανείς δεν μου ζητάει τίποτε για εκτελωνισμούς, φόρους κλπ, παρά το γεγονός ότι η παραγγελία του υπερέβαινε τα 100 δολάρια. Τηλεφωνώ στην Αμερική και τους λέω "παιδιά, αυτά που μου ήρθαν είναι άλλα από αυτά που ζήτησα". Μου λένε "Μάλιστα κύριε, δεν υπάρχει θέμα, χαρίστε αυτά που σας στείλαμε κατά λάθος σε κάποια δημόσια βιβλιοθήκη και εμείς θα σας στείλουμε τα σωστά". Τους λέω "μα αυτά είναι ακριβά πράγματα, τι θα πει ο πελάτης σας ο άλλος", απάντηση: "μα θα του τα στείλουμε και αυτού". Όπως καταλαβαίνετε (και το είπε ο dienekes) οι άνθρωποι είναι θεοί του μάρκετινγκ και των καλών τρόπων.

 

Τέλος πάντων, όταν τελικά μου στείλανε τα δικά μου πράγματα, τα οποία ήταν φθηνότερα από του Θεσσαλονικιού, το τελωνείο τα σταμάτησε διότι ήρθαν με UPS και έπαθα όλη αυτή τη λαχτάρα για την οποία σας μίλησα. Έτσι, τουλάχιστον έμαθα ότι σε περίπτωση παραγγελίας δίσκων, βιβλίων κλπ, και όταν παραγγέλνω από Αμερική, θα ζητάω να μου έρχονται με ΕΛΤΑ. Υπεύθυνος των ΕΛΤΑ στο Μαρούσι, μου επιβεβαίωσε (ανεπίσημα, που λένε) ότι κάτι τέτοιο όντως γίνεται, αλλά προσωπική του εκτίμηση ήταν ότι από κάποια φάση και μετά δεν θα παίζει πλέον αυτό το σενάριο.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνω απόλυτα ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΛΤΑ (ειναι άλλωστε & ο φθηνοτερος τρόπος).

Κατι ακομα που πρεπει να γνωριζουμε ειναι οτι σχεδον ολα τα ταχυδρομικα δεματα απο ΗΠΑ σταματανε πρωτα στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ & μετα "μοιραζονται" στις υπολοιπες χωρες ,αν σκεφτουμε οτι τα γερμανικα ταχυδρομεια ανηκουν πλεον στην DHL καταλαβαινουμε γιατι συμφερει να χρησιμοποιουμε μονο το ταχυδρομειο.

Δυστυχως μολις τα δεματα φτασουν στην Ελλαδα τα αναλαμβανει ο ΕΛΤΑ και δεν ειναι ολα τα ταχυδρομεια ιδια (π.χ μετακομισα προσφατα και εν αντιθεση με το προηγουμενο ταχυδρομικο γραφειο της περιοχης μου το οποιο ηταν αψογο,το τωρινο ειναι εντελως της πλακας καθυστερουν τρομακτικα,σημερα παρελαβα δεμα με ημ/νια εισοδου στην Ελλαδα 20/7!!!σκεφτειτε επι ενα μηνα "καθονταν" στο ταχυδρομικο γραφειο της περιοχης μου διπλα σχεδον στο σπιτι μου και βαριοντουσταν :lol: να μου το φερουν! :lol: )

 

Το customer service του Amazon ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!Στην τριτη συνεχομενη παραγγελία μου ειχα παραγγείλει ενα dvd του Fritz Lang & κατα λάθος μου εστειλαν ενα άλλο (το Metropolis αντι για το Das Testament) τους στελνω email & μου απαντανε οτι θα μου στειλουν αμεσως free of charge το σωστο dvd & να ΚΡΑΤΗΣΩ το λαθος,οταν ερχεται το σωστο dvd με εκπληξη μου βλεπω οτι ειναι η πανακριβη ΤΡΙΠΛΗ επετιακη εκδοση & οχι η φθηνοτερη που ειχα αρχικα αγοράσει!!!

Αυτα να τα βλεπουν οι δικοι μας :roll:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου