Προς το περιεχόμενο

jazz bass από mexico, america ή japan;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκεφτομαι να παρο ενα μπασο jazz bass tis fender αλα...

εκτος το οτι ηθελα την γνωμη σας

θα ηθελα να μου πητε τη σημασια εχει να εχει κατασκευαστει στο mexico america η japan ?

ευχαριστω προκαταβολικα :-)

 

το μπασο το θελω για funk rock

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η διαφορά ξεκινάει από την τιμή... ο,τι πληρώνεις, παίρνεις. Οι κυριότερες διαφορές τους αφορούν σε ξύλο και φινίρισμα.  Αν και να σου πω την αλήθεια δεν πολυσυμπαθώ τα fender, έχω παίξει μερικά jazz bass και μπορώ να πω πως η σχέση ποιότητας-τιμής τους είναι αρκετά ικανοποιητική μέχρι ένα σημείο. Για εμένα το σημείο αυτό βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα καλά μεξικάνικα και στα φτηνότερα αμερικάνικα. Τα μεξικάνικα jazz bass είναι αξιοπρεπέστατα όργανα για τα λεφτά τους και τα αμερικάνικα είναι πολύ καλά. Το πρόβλημα αρχίζει σε κάτι "special edition", "reissue" και "signature". Αυτά έναι- κατα την ταπεινή μου άποψη πάντα- υπερτιμημένα. Συνοψίζοντας: τα fender (τόσα τα μεξικάνικα όσο και τα αμερικάνικα, για τα ιαπωνικά δεν ξέρω) είναι μια ασφαλής επιλογή. Αλλά αν πρόκειται να δώσεις πάνω από 1600 ευρώ, καλύτερα πάρε ένα music man. Αυτά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Japan Made είναι πάντα καλοφτιαγμένα από υλικά πολύ καλής ποιότητας αν βρείς τέτοιο χτύπα το.

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα παρατήρω μεγαλυ διαφορά στον ηχο αναμεσα σε Mexican και American Jazz Bass,το αμερικάνικο βγαζει πιο γεματο και πιο γλυκο ηχο. Απο Αμερικανικα θα σου προτεινα να κοιταξεις το American Standard. Προσοχη τα Standard Series ειναι τα Μεξικάνικα αν και θα το καταλαβεις και απο την τιμη. Τωρα θα συμφωνουσα στην αποψη οτι αν ειναι να παρεις καποια deluxe εκδοση καλυτερα να δωσεις λιγα περισσοτερα και να παρεις ενα Musicman..αλλα και παλι γουστα ειναι αυτα. Τελος σε σχεση με τα Ιαπωνικα δεν μπορω να σε συμβουλεψω γιατι δεν εχω δοκιμασει παρα μονο αυτο http://www.thomann.de/gr/fender_marcus_miller_bass_natur.htm το οποιο ειναι signature edition και ειναι ανιση η κοντρα! Παρ' ολα αυτα εγω θα σου πρότεινα να διαλεξεις αυτο το μπάσο, και καλη τιμη και καλη ποιοτητα και γ@μ@τος ηχος! Δοκιμασε το αν το βρεις καπου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα παρατήρω μεγαλυ διαφορά στον ηχο αναμεσα σε Mexican και American Jazz Bass,το αμερικάνικο βγαζει πιο γεματο και πιο γλυκο ηχο. Απο Αμερικανικα θα σου προτεινα να κοιταξεις το American Standard.

 

H διαφορά είναι στους μαγνήτες, αν αλλάξεις τους απαράδεκτους μεξικάνικους μετά δεν θα ακούς καμία διαφορά!

 

Τωρα θα συμφωνουσα στην αποψη οτι αν ειναι να παρεις καποια deluxe εκδοση καλυτερα να δωσεις λιγα περισσοτερα και να παρεις ενα Musicman..αλλα και παλι γουστα ειναι αυτα.

 

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, άλλο το ένα άλλο το άλλο! Μιλάμε για ένα passive όργανο με 2 μαγνήτες και για ένα active με έναν (οκ υπάρχει και hh αλλά καμία σχέση) και εντελώς διαφορετικό ήχο, feel, μανίκι κτλ κτλ.

 

Αν ο ήχος του jazz bass και πάνω απ'όλα η κατασκευή του (ελαφρύ, λεπτό μανίκι) είναι αυτό που ψάχνεις τότε θα πάρεις fender japan με κλειστά μάτια. Και αν θέλεις να πας τον ήχο ακόμα ποιο πέρα και να έχεις στο 100% αυτό το growl που δίνουν οι 2 μαγνήτες μαζί, τα ωραία σολιστικά αλα jaco μεσαία που δίνει ο κάτω μαγνήτης και το precision style tone που δίνει ο neck μαγνήτης θα του κοτσάρεις και ένα σετάκι seymour duncan antiquity μαγνήτες και θα έχεις το holy grail του jazz bass ;)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για απόδοση ποιότητας/τιμής προτείνω Japan … άλλωστε και εγώ ένα τέτοιο έχω και είμαι ενθουσιασμένος!

 

Βέβαια τα Japan δεν πωλούνται στην Ευρώπη και «δυστυχώς» όπως λέει και ο φίλος Xristos_Bass τα μόνα Japan που κυκλοφορούν «ελεύθερα» είναι τα δύο signature, Marcus Miller και Gredy Lee!

 

Εάν παρόλα αυτά θέλεις Japan, θα σου πρότεινα να δεις μεταχειρισμένα από Japan. Πρακτικά δεν μπορείς να τα δεις/ακούσεις, ούτε να είσαι σίγουρος σε τι κατάσταση είναι … πρέπει να ρισκάρεις, εμένα μου βγήκε! Οι τιμές κυμαίνονται από €300-400 και πάνω, ανάλογα το μοντέλο και την κατάσταση που είναι! Ρίξε μια ματιά (π.χ. http://www.ishibashi.co.jp/u_box/) για να έχεις προσωπική γνώμη. Αρκεί να κάνεις ένα tick στο σύμβολο του μπάσου, να πατήσεις search και να ψάξεις σελίδα-σελίδα (δεν υπάρχουν μόνο Japan) … οι τιμές είναι σε Yen και ισχύουν οι χαμηλές τιμές (χωρίς φόρο), συν μεταφορικά και εκτελωνισμό.

 

Δεν θέλω να σε βάλω σε «περιπέτεια», μια και το σωστό είναι να βγεις στα μαγαζιά και να δεις/ακούσεις τι σου αρέσει! Ρίξε μια ματιά όμως στο Ishibashi και τα ξαναλέμε!

Give bass a brain!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι ολα τα signature υπερτιμημενα. Το Geddy Lee σκιζει. Αν παντως γουσταρεις active jazz πανω απο χιλιαρικο κοιτα τα Sandberg. http://www.thomann.de/gr/search.html?gf=4_string_j_basses&bf=sandberg&oa=pra Και ριξε και μια ματια στα G&L (τοσο στα tribute οσο και σε κανα μεταχειρισμενο αμερικανικο).  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου