Προς το περιεχόμενο

Βοοst σε ενισχυτη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

για να ρωτησω λοιπον για καμια ιδεα....

παιζω με τα gain του ενισχυτη αλλα λογω της λαμπας δε μπορω να χρησιμοποιησω το booster διοτι απλα δε boostaρει. Ο ενισχυτης δεν εχει λουπα. Τι κανουμε σε αυτη τη περιπτωση????Πως θα το χειριστουμε για rythm -solo???? Η ιδεα μου ηταν ενα eq το οποιο να δουλευει στα rythm και να ριχνει την ενταση του ενισχυτη και οταν θελω solo να κλεινω το eq και να παιζω με την ενταση του ενισχυτη.εχει καποιος ισως καποια αλλη ιδεα?????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tι εννοείς ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το booster; Tι να την κάνεις την λούπα; Tα booster στο 99% των περιπτώσεων μπαίνουν πριν τον ενισχυτή, οπότε δεν μας απασχολεί αν έχει ή όχι λούπα...

 

Η ιδέα σου δεν είναι άσχημη αλλά θα πρέπει να την εφαρμόσεις ανάποδα: θα ρυθμίσεις τον ενισχυτή σου σε ένα επίπεδο που θα σου αρέσει για rhythm, και μετά όταν θες σόλο θα ενεργοποιείς το eq με τα κατάλληλα settings και με ένα ανάλογο volume boost έτσι ώστε να "πετάγεσαι" μπροστά. Ή κάνε το πιο απλό και παραδοσιακό κόλπο στην κιθαριστική ιστορία: βάλε το vol του μαγνήτη που χρησιμοποιείς στο 4-5, ρύθμισε τον ενισχυτή για rhythm και όταν θες σόλο, πήγαινέ το στο 10, ή με τον διακόπτη άλλαξε σε μαγνήτη που τον έχεις ήδη ρυθμίσει στο 10 (πχ στον neck, υποθέτοντας βέβαια ότι έχει το δικό του ανεξάρτητο volume pot).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το booster δε πιανει διοτι το gain του ενισχυτη ειναι πιο μπροστα ουσιαστικα απο το booster...

με το volume της κιθαρας μονο gain προσθετεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι δεν αντιλαμβάνεσαι τι κάνει ένα booster... χονδρικά, αναλαμβάνει να "πιέσει" τις λάμπες περισσότερο, κάνοντάς τες να παραμορφώσουν. H έντασή σου αυξάνεται παράλληλα με το gain. Τώρα, αν ο ενισχυτής σου έχει αρκετό headroom, υπάρχει μια μικρή περίπτωση να ακουστείς πιο δυνατά παραμένοντας στα (ημι)καθαρά, όμως στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θα ακουστείς πιο βρώμικα μιας και η πρώτη λάμπα που υποφέρει περισσότερο με αυτό τον τρόπο είναι η πρώτη προενισχύτρια (σε ακόμη υψηλότερες εντάσεις, και οι τελικές θα σταματήσουν να είναι καθαρές, βέβαια).

 

Συν τοις άλλοις, από ότι βλέπω έχεις τον Tiny Terror ο οποίος λόγω σχεδιασμού και λίγων βατ δεν έχει καθαρά ούτε για δείγμα.

 

Επομένως, ναι, όλες οι λύσεις θα σου προσφέρουν gain, είτε το θες είτε όχι. To πρώτο που λες δεν στέκει μιας και το booster βρίσκεται πριν τον ενισχυτή - πώς θα γίνει το gain του ενισχυτή να είναι "ουσιαστικά πιο μπροστά από το booster"?  ???

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H δικιά μου γνώμη θα ήταν να προσπαθήσεις να κάνεις αυτά που συνέστησα παραπάνω, ή αν θες να ψάξεις κάποιο booster, να το ενεργοποιείς μόνο όταν θες να ακουστείς πιο πολύ. Να έχεις υπόψη σου όμως ότι θα ακούγεσαι πιο βρώμικος και κάπως πιο "τσιριχτός" ("γρατζουνίζει" λίγο ο Tiny Terror) οπότε με ένα eq θα έκοβες παράλληλα τις ενοχλητικές συχνότητες...

 

Το ότι σε πήρα μονότερμα δεν σημαίνει ότι δεν προσφέρεται το θρεντ και για άλλες απόψεις!

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου