Προς το περιεχόμενο

stereo---->pc


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:αν συνδέσω την έξοδο των ακουστικών του stereo με το Line in του pc για να γράψω ένα δίσκο στον υπολογιστή θα έχω σημαντικό θόρυβο?(το stereo δεν έχει line out).Τι πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν, έλεγξε αν το Stereo σου έχει Tape Out ή Aux Out. Είναι προτιμότερες έξοδοι καθώς η τάση τους είναι αντίστοιχη με της Line in της κάρτας σου. Από τα ακουστικά, αν δεν προσέξεις, μπορεί να παραμορφώσεις το σήμα ή να έχεις χαμηλή διακριτικότητα.

 

Στη συνέχεια, διάβασε και αυτό (όχι πολύ επιστημονικό, αλλά απλό και κατανοητό):

 

How to connect

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα δει παλιά στο δίκτυο μια διάταξη που μετέτρεπε το

speaker out σε line out, νομίζω ήταν απλή αλλά

δε θυμάμαι που το είχα δει. Αναρωτιέμαι πόσο χρήσιμο θα ήταν

για έξοδο ακουστικών. Το balanced-unbalanced τι είναι;

Μπορούμε unbalanced έξοδο ακουστικών να την κάνουμε balanced;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα δει παλιά στο δίκτυο μια διάταξη που μετέτρεπε το

speaker out σε line out' date=' νομίζω ήταν απλή αλλά

δε θυμάμαι που το είχα δει.[/quote']

 

Η Speaker out έξοδος είναι υψηλής τάσης (μη ξεχνάμε ότι οδηγεί ηχεία) και ουσιαστικά πρέπει με κάποια διάταξη αντιστάσεων να μειωθεί για να ταιριάξει με Line-in.

 

Το balanced-unbalanced τι είναι;

 

Στις balanced συνδέσεις το σήμα μεταφέρεται από 2 αγωγούς και η θωράκιση δεν αποτελεί μέρος της διαδρομής του σήματος (signal path). Έχουμε δηλαδή 3 καλώδια στη σύνδεση. Τα σήματα στους 2 αγωγούς είναι όμοια και συμμετρικά (δηλαδή αντεστραμμένα - inverted) ως προς ένα κοινό σημείο αναφοράς (γείωση). Με αυτό τον τρόπο' date=' οποιαδήποτε εξωτερική παρεμβολή (θόρυβος) εμφανίζεται όμοια και στους δύο αγωγούς του σήματος και έτσι είναι δυνατή η ακύρωση της (αντιστρέφοντας το σήμα των 2 αγωγών στο προορισμό, ο θόρυβος γίνεται πλέον συμμετρικός μεταξύ των 2 αγωγών και αν προσθέσουμε 2 συμμετρικά σήματα παίρνουμε μηδενική τιμή). Αυτό επίσης επιτρέπει στα balanced καλώδια να έχουν μεγάλο μήκος σε αντίθεση με τα unbalanced.

 

Στις [b']unbalanced[/b] συνδέσεις το σήμα μεταφέρεται μόνο από έναν αγωγό (hot) ενώ η θωράκιση είναι η γείωση (cold). Αυτό μπορεί να δουλέψει καλά μέχρι περίπου 10 μέτρα, καθώς η διάταξη λειτουργεί ως κεραία μακρών σημάτων και σε μεγαλύτερα μήκη καλωδίων είναι ευαίσθητη σε παρεμβολές σημάτων θορύβου χαμηλών συχνοτήτων.

 

Μπορούμε unbalanced έξοδο ακουστικών να την κάνουμε balanced;

 

Δεν είναι δυνατόν να κάνεις μία unbalanced συνδεσμολογία balanced.

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Stereo μου δεν έχει Tape Out ή Aux Out.Τι μπορώ να κάνω?
Η πρώτη μου απάντηση θα ήταν ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε - δηλαδή ξέχασέ το. :) Τουλάχιστον λύσε μας την απορία για το ποιο είναι αυτό το στερεφΟνικό που δεν έχει line-out.

 

Αν θες να περάσεις μόνο ένα δίσκο βινυλίου στο pc (υποθέτω ότι μιλάς για δίσκο βινυλίου, παρ' ότι δεν το διευκρινίζεις), τότε κάποιος φίλος σου θα έχει κάποιο κατάλληλο στερεοφωνικό (ακόμη και αν χρειαστεί να πας τον υπολογιστή στο σπίτι του). Αν θες να κάνεις την ίδια δουλειά για πολλούς δίσκους βινυλίου (εγω π.χ. θέλω να την κάνω για 100 περίπου δίσκους αν και το αναβάλω συνέχεια), τότε αξίζει τον κόπο να πάρεις ένα πικάπ (ένα πολύ καλό Goldring κάνει 200 ευρώ περίπου) και έναν απλό προενισχυτή κεφαλής κινητού μαγνήτη (όπως αυτόν που προσφέρει με το Clean η Steinberg). Με αυτό τον τρόπο θα έχεις αρκετά καλά αποτελέσματα.

 

Όσον αφορά την πιθανότητα να γράψεις από την έξοδο των ακουστικών, είμαι βέβαιος ότι το έχεις ήδη δοκιμάσει και μάλλον έχεις ήδη διαπιστώσει τα προβλήματα.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Stereo μου δεν έχει Tape Out ή Aux Out.Τι μπορώ να κάνω?

 

Κοίταξε, μπορείς να γράψεις από τα ακουστικά, απλά ρύθμισε προσεκτικά τη στάθμη της εξόδου των ακουστικών ώστε να μην peakάρει αλλά και να είναι αρκετά δυνατή για να μην χάσεις σε δυναμικές.

 

Βρες το κομμάτι του δίσκου που σου δίνει την μεγαλύτερη έξοδο (το πιο δυνατό σημείο, σύμφωνα με τον μετρητή στάθμης του προγράμματος που θα ηχογραφήσεις και όχι με το αυτί σου) και πειραματίσου με αυτό.

 

Αν το στερεοφωνικό σου δεν έχει Line-out τότε είναι πιθανό να μην είναι "αρκετά" καλό, δηλαδή οι έξοδος των ακουστικών να έχει ούτως η άλλως θόρυβο ή φύσημα. Τι στερεοφωνικό έχεις; Επίσης, παίζει ρόλο και η κάρτα ήχου.

 

Αν πρόκεται για ένα μεγαλό project (πολλοί δίσκοι), θα σου πρότεινα να λύσεις τα δύο παραπάνω προβλήματα πριν συνεχίσεις. Η καλύτερη πάντα λύση είναι να πάρεις μία κάρτα ήχου με προ-ενίσχυση Phono (πικάπ). Αν όμως είναι για 1-2 τραγούδια, πειραματίσου με τις στάθμες και αν είσαι ικανοποιημένος, γράψε. Αλλιώς θα κάνεις πολύ κόπο με μέτριο αποτέλεσμα.

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου