Προς το περιεχόμενο

Περί Prism Orpheus


Amru

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπερβολικά γενικό το ερώτημα φίλε μου... είναι σαν να ρωτάς αν αξίζει τα άπειρα λεφτά της μια Rolls Royce!

 

Τέσπα, η Prism είναι από τις πιο ονομαστές εταιρίες παγκοσμίως στο χώρο του AD conversion, συνεπώς το Orpheus θεωρείται από τα firewire interface με τους καλύτερους convertors στον κόσμο που μπορείς να πάρεις αν έχεις PC (οι Μακάδες έχουν την Apogee σε παρόμοια θέση).

 

Υπό αυτό το πρίσμα, μάλλον τα αξίζει.

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η εν λογο ερωτηση μπορει να τεθηκε αφελος αλλα νομιζω ειναι τελιως ξεκαθαρη. η τιμη της καρτας αυτης υπερεχει με διαφορα της apogee που ειπες. επισης ειναι και για mac. επομενος η ερωτηση ειναι η εξης. Με διπλασια τιμη απο την αντιστιχη η οποια ειναι η ennseble, αξιζει? τα preamp της?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και πάλι λέω ότι δεν μπορείς να μετρήσεις απόλυτα και αντικειμενικά το αν αξίζει τα λεφτά του ένα τέτοιο εργαλείο. Είναι στο πιο hi-end κομμάτι της κατηγορίας του και είναι γνωστό ότι η παραμικρή διαφορά στην ποιότητα μπορεί να πληρωθεί με εξωφρενικά ποσά όταν μιλάμε για τα κορυφαία προϊόντα σε ένα συγκεκριμένο είδος.

 

Το γεγονός είναι ότι υπάρχει κόσμος (και μπόλικος μάλιστα) που αγοράζει το συγκεκριμένο interface. Όπως υπάρχει και κόσμος που γενικώς ορκίζεται στα προϊόντα της Prism και δεν τα αλλάζει ούτε για Apogee, ούτε για τίποτα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η apogee ensemble δεν έχει τους ίδιους ad με την ad16x και σε καμία περίπτωση δεν είναι το μοντέλο που έκανε την apogee κορυφαία.

 

Όσο για την prism, είναι ένα πακέτο (κάρτα ήχου, προενισχυτές, ad/da κλπ) που κινείται σε επίπεδα αν μη τι άλλο hi-end.

Αν σε ενδιαφέρει αυτή η κατηγορία, τότε σίγουρα αξίζει τα λεφτά της (ίσως είναι και φθηνή).

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτά τα επίπεδα δεν μιλάμε για το αν είναι καλοί ή αρκετοί αλλά για το αν σου κάνει το αποτέλεσμα.

Δεν είναι συγκρίσιμοι κατά τη γνώμη μου.

Άλλο στυλ το ένα άλλο το άλλο.

Δεν ξέρω τι θες να γράψεις, τι είδος μουσικής, με τι μικρόφωνα κλπ κλπ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επομενος η ερωτηση ειναι η εξης. Με διπλασια τιμη απο την αντιστιχη η οποια ειναι η ennseble, αξιζει?

 

Καταρχάς, το Orpheus είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στον τομέα AD/DA μετατροπέων με Firewire.

 

Το αν αξίζει... αυτά τα μηχανήματα είναι ... Ιούδες... ;D θα μαρτυρήσουν οποιαδήποτε ανωμαλία υπάρχει στο εισερχόμενο σήμα και δεν πρόκειται να κολακέψουν κάτι που δεν υπάρχει. Ακριβώς όμως επειδή είναι Ιούδες, χρειάζεσαι πολύ λιγότερο χρόνο για να εντοπίσεις πιθανά προβλήματα και να βελτιώσεις την μίξη.

 

Φυσικά, χρειάζεσαι και τα αντίστοιχα μηχανήματα που πάνε πακετάκι μαζί με τέτοιου είδους interface για να εκτιμήσεις τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Orpheus και Ensemble ή Fireface π.χ. Εννοείται ότι υπάρχει και η αντίστοιχη ακουστική περιποίηση και επειδή ανέφερες και προενισχυτές, φαντάζομαι ότι πρέπει να υπάρχουν και κατάλληλα μικρόφωνα, όπως φυσικά και οι κατάλληλες γνώσεις για να συνεργαστούν όλα αυτά.

 

Επίσης, πρέπει να αναφέρω ότι οι drivers του Orpheus για XP/Vista χρειάζονται χμμ.. και άλλο ένα μικρούλι update. Έχουν αναφερθεί κατά καιρούς διάφορα προβλήματα, το πιο ενοχλητικό εκ των οποίων είναι ότι το Orpheus παρουσιάζει κατά καιρούς full blasts - δηλαδή μπορεί π.χ. να έχεις μία καθ' όλα φυσιολογική μίξη και για ανεξήγητο λόγο να βρεθούν όλα τα faders στα κόκκινα... :o Τα προβλήματα αυτά τείνουν να εκλείψουν ευτυχώς. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με κάποιον από την Prism Sound, και στην ερώτηση μου "have these issues been taken care of?" μου απάντησε "I believe they have". Από το "I believe they have" μέχρι το "they are rock solid" υπάρχει αρκετή απόσταση (για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον), κάτι το οποίο δεν "αρμόζει" σε ένα μηχάνημα αυτού του κύρους. Παρ' όλα αυτά το support της Prism Sound είναι στην κυριολεξία άψογο, αν κάτι δεν πάει καλά, λογικά θα σου ζητήσουν να τους πεις to setup που έχεις και θα προσπαθήσουν να αναπαράγουν το εκάστοτε πρόβλημα και να προτείνουν λύση. Δυστυχώς στο Ελλάδα δεν δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσεις ένα Orpheus χωρίς να το αγοράσεις, κάτι το οποίο γίνεται κατά κόρο αλλού και φυσικά με money back guarantee - no questions asked.

 

Οι προενισχυτές του Orpheus τείνουν και αυτοί προς το transparent - δεν χρωματίζουν (παρά ίσως σε ακραίες ρυθμίσεις) - μεταφέρω σχόλια ατόμων που τους έχουν χρησιμοποιήσει. Επίσης υπάρχει και ένα κύκλωμα το οποίο η Prism ονομάζει overkiller - δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα progressive limiter, δηλαδή όσο μεγαλύτερη είναι η στάθμη εισόδου πάνω από ένα ορισμένο threshold, τόσο πιο έντονα συμπιέζει το σήμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει παραμόρφωση στην AD μετατροπή. Το βρίσκω πολύ χρήσιμο, ειδικά σε live recording, όπου ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί...

 

Το κόστος του Orpheus είναι μάλλον φυσιολογικό, αν αναλογιστεί κανείς τι προσφέρει και με λίγο ψάξιμο και το κατάλληλο price-beating κατεβαίνει αρκετά πιο κάτω από αυτό που αναγράφουν τα διάφορα site εδώ και κει. Παρέθεσες το link του Thomann, αλλά με ελάχιστο περισσότερο ψάξιμο βρήκα αυτό:

 

http://www.kmraudio.com/catalogue/product_info.php/manufacturers_id/95/products_id/1814

 

με πέριξ τα 500 ευρώ χαμηλότερη τιμή.

 

Νομίζω έχει πουληθεί ένα Orpheus στην Ελλάδα, και βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, απ' ότι μου είπε η εδώ αντιπροσωπεία. Κάλεσέ τους μήπως και μπορέσεις να το ακούσεις απο κοντά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω λοιπον θελω να γραψω ηλεκτρικες κιθαρες, μπασο, φωνες και ακουστικα οργανα, οπως πιανο, βιολι,βιολα, ακουστικη και κλασσικη κιθαρα. θελω να κανω μια ιχογραφιση με οσο το δυνατον πιο φυσικο ιχο. αυτο με ενδιαφερει, η υπεροχη φυσικοτητα του ηχου. Απο mic εχω BLUE (woodpecker, bottle rocket, dragonfly). μου κανει το prism? (με mac+logic pro)

. H αλλη λυση ειναι rme fireface 400 + rupert neve designs (comp,preamp,eq) ή micstacy rme??????????

βοηθειστεμε ειναι πολλα τα λεφτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου