Προς το περιεχόμενο

Κοπή CD, εταιρεία, barcode, φορολογία...μπερδεύτηκα.


SpyrosCh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά θα μου πείτε έχουν ξανασυζητηθεί, αλλά I need help!

 

Με το μαστερινγκ να έχει τελειώσει, είμαι πλέον να ψάχνω για κοπή, ανεξάρτητα και εκτός εταιρειών αρχικά.

Π.χ. απλά θέλω 1000 κομμένα αντίγραφα, με στάμπες, βιβλιαράκια κλπ κλπ.

 

Με ένα γρήγορο search βρίσκω μεταξύ άλλων 2 γνωστές εταιρείες, η μια εκ των οποίων έχει κάτι φόρμες διαθέσιμες για παραγγελείες όπου χάνεται η μπάλα για κάποιον άμπαλο σε αυτα τα θέματα σαν κιεμενα.

 

Για παράδειγμα λέει ας πούμε ότι αν δεν είσαι μέλος κάποιας εταιρείας προστασίας πνευμάτικων δικαιωμάτων (δεν συζητάμε αυτό εδω-μην αναλωθούμε στα εύκολα  ;D ) λέει ότι υπογράφεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι παραθέτεις άδεια για εκτέλεση της παραγγελίας της εταιρίας (ταδε) για τον ψηφιακό δίσκο με αριθμό κατάλογου (ταδε) από την (εταιρεία κοπής), και ότι χρήματα απο μηχανικά δικαιώματα παραγωγής θα εισπράξεις από την τάδε εταιρεία που αναφέραμε αρχικα εκει.

 

Να και το μεγαλο ερώτημα: Άιντε και κάνεις μια εταιρεία δικιά σου προκειμένου να προχωρήσεις με την κοπή, ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΑΙ??

 

Και ένα ερώτημα επίσης που με απασχολεί είναι το barcode..Ξέρει κανείς τι παίζει? Διάβασα εδώ http://cdbaby.net/barcode  ότι πχ το CDBABY μπορεί να σου παρέχει barcode δικό σου με μικρό αντίτιμο. Και λέει ότι όταν το χτυπάει ο retailer φαίνεται το δικό σου όνομα,η εταιρεία σου (που είπαμε προηγουμένως) κλπ...

Είναι απαραίτητο? και γενικά μπορεί κανείς να προχωρήσει μόνος του χωρίς την υποστήριξη κάποιας εταιρείας ( Γενική απορία)..

 

Τι σας λέω τώρα βραδιάτικα..χώρια που έχω την εντύπωση ότι όλα αυτα έχουν ξαναειπωθεί κάπου και θα φάω κράξιμο. Ας είναι  :D Απλά ήθελα να τα πω κάπου γιατι έσκασα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου Σπύρο!

 

Μπορώ μόνο να σου απαντήσω στο μεγάλο σου ερώτημα, για το αν φορολογείσαι. Στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις το εξής: α) έναρξη επαγγέλματος ως μουσικός/εκτελεστής/συνθέτης ο,τιδήποτε για το οποίο πληρώνεσαι για παροχή υπηρεσιών, και β) κλασικά, έναρξη εταιρίας. Στην πρώτη περίπτωση, έχεις τη δυνατότητα να είσαι μουσικός με ΦΠΑ ή χωρίς ΦΠΑ. Αν έχεις ΦΠΑ, κάνεις έλεγχο κάθε τρίμηνο και έχεις κρατήσεις 30%. Μόνο έτσι μπορείς να πουλήσεις νόμιμα το CD σου (με αποδείξεις κλπ). Αν δεν κάνεις έναρξη με ΦΠΑ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πουλήσεις CD ή άλλο υλικό (μπορείς μόνο να πουλήσεις τα πνευματικά σου δικαιώματα, ουσιαστικά να κάνεις μια μεταβίβαση περιουσιακού δικαιώματος, αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις έναρξη επαγγέλματος για αυτό).

 

Μπορείς να πουλάς τα CD σου όπως οι περισσότεροι από εμάς (μέσω myspace, ηλ/κού ταχυδρομείου, σε συναυλίες) και βέβαια χωρίς απόδειξη. Αλλά αυτό δεν είναι νόμιμο...

 

Για διανομή σε διαδικτυακές εταιρίες δεν ξέρω τίποτα...

 

Αυτά!

 

Καλή επιτυχία!

:D..::Christabel Etheriel::..:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου μιλησω ΠΟΛΥ ειλικρινα.

 

Δεν το ΑΦΗΝΕΙΣ καλυτερα ρε παιδακι μου?ΚΡΙΜΑ ειναι νεο παιδι να σε φαει λαχανο το Ελληνικο Δημοσιο.Αυτα τα πραγματα πηγαν να τα κανουν ΓΝΩΣΤΑ και ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ συγκροτηματα και ακομα χρωστανε (μερικοι κοντεψαν να πανε και μεσα λογω...αμπαλιας οπως και εσυ...).

 

Βρες καμμια ανεξαρτητη εταιρια μια και.... καιγεσαι να βγαλεις cd να κανει τη δουλεια για εσενα και μοιρασου τα ...εσοδα (yeah right) 50-50 μαζι τους... 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πράγματι, αυτό γιατί δεν το κάνεις;

Εκτός βέβαια αν αποφασίσεις να τα δώσεις δωρεάν (και δωρεάν κατέβασμα από ίντερνετ, και δωρεάν cd στα live σου).

 

 

:D..::Christabel Etheriel::..:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τhanx Superfunk..

 

Δεν είναι ότι ντε και σώνει καίγομαι να βγάλω για να βγάλω, ουτε και είναι θέμα εσόδων. Απλά δεν θέλω να βγει κάτι πρόχειρο, θέλω να υπάρχει κάτι για το οποίο να είμαι περίφανος από όλες τις πλευρές. Και μάλλον κλείνω προς το Ιντερνετ παρά σε κάποια εταιρεία, απλά βλέπω ότι είναι ολόκληρη γραφειοκρατία ακόμα και το κόψιμο των CD..

 

Και εννοείται ότι το ένα (εταιρείες) δεν αποκλείει το άλλο (δωρεάν). Έτσι όπως θέλω να το βλέπω εγώ τουλάχιστον.

 

;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...μοιρασου τα ...εσοδα (yeah right) 50-50 μαζι τους... 

 

αυτό το ποσοστό μήπως είναι πολύ αισιόδοξο;

και μάλιστα για τα έσοδα, όχι για το κέρδος

 

ποιά εταιρεία κάνει τέτοιο deal;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου