Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για ανανέωση στο Rig μου.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν. Τελειώνοντας το λύκειο φέτος, με το καλό, πρώτα ο Θεός, στη διάρκεια του επόμεου χρόνου θέλω να κάνω μία μεγάλη αλλαγή στο rig μου και να το κάνω όσο να ναι λίγο πιο αξιπρεπές-επαγγελματικό. Πληροφοριακά αυτή τη στιγμή αποτελείτα από τα εξής (πολύ πολύ περιληπτικά):

 

Κιθάρες: Squire HSS (τροποποιημένη--> αρκετά αξιοπρεπής), PRS SE Singlecut

Εφφέ: Line6 Floor POD Plus

Ενισχυτής: Fender Frontman 15G

 

-----

Λοιπόν, οι αλλαγές που θέλω να κάνω είναι αρκετά πολλές/πολύπλοκες και σίγουρα δε θα γίνουν με τη μία, αλλά σταδιακά.

 

Αρχικά θα ήθελα να πάρω μία Αμερικάνικη PRS είναι CE24 είται Custom 24 είτε Standard 24.

Μετά εννοείται ότι θα αλλάξω ενισχυτή και κοιτάω μάλλον για Head με Cab. Έχω προσανατολιστεί προς τον Dual ή Single Rectifier της Mesa Boogie για Head και μάλλον κάποιο Fender Cab αφού είναι πιο οικονομικά από τα Mesa Boogie, ενώ θα έχουν πολύ καλή απόδοση εφ'όσον ο Dual Rectifier είναι βασισμένος σε κεφαλές της Fender.

 

Μετά, όσον  αφορά τα εφφέ και το Distortion. Θα ήθελα να παίρνω το Distortion από τον Rectifier και τα εφφέ(flanger, chorus etc.) να μπαίνουν από πάνω με το G Sharp της TC Electronic και ένα πεταλάκι Auto-Wah της Boss. Όλα αυτά θα ήθελα να ελέγχονται μέσα από το Ground Control Pro της Vodoo Lab και με το Audio Switch της ίδιας εταιρίας. Φυσικά όλες οι αλαγές γίνονται με MIDI. Τώρα πολύ ωραία ακούγονται όλα αυτά, όμως δεν ξέρω πώς να κάνω τη συνδεσμολογία :P. Εκεί είναι που θα ήθελα κάποια βοήθεια από κάποιον εδώ μέσα, αφού πρώτα μου έλεγε τη γνώμη του για το μελλοντικό Rig και τόνιζε τι και αν πρέπει να αλλάξει. Ευχαριστώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ο Dual Rectifier είναι βασισμένος σε κεφαλές της Fender.

 

Δεν είμαι και πολύ σίγουρος γι αυτό.  ;)

 

Κατα τα άλλα ωραία είναι όλα αυτα που σκέφτεσαι (αν εχεις τα χρήματα). Θα σου προτείνω το πρώτο πραμα που θα αλλάξεις να είναι ο ενισχυτής, και επίσης μια και θες να δώσεις τόσα χρήματα πάρε έναν Mark V αντί του Recto ;)

 

Για τη συνδεσμολογία που λες.... αγόρασέ τα πρώτα και μετα αν έχεις δυσκολίες ρωτάς  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όχι όντως είναι βασισμένος σε fender το γράφει το βιβλιαράκι της η Line6 εκεί που περιγράφει το preset treadplate (στο floor pod plus) το οποίο εξομοιώνει τον dual recto. Τώρα όσον αφορά τις κιθάρες τι προτείνεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε σχεση με τις κιθαρες ,  τι σοι κιθαριστας εισαι ?

Η prs που θες αρκετα τσιμπημενη αλλα καλυπτει τα πιο πολλα κομματια του ροκ.

Πρωτα παρε ενισχυτη και μετα θα βρεις ενα σκασμο κιθαρες για τα γουστα σου.

Tone is in the ear of the beholder

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως ίσως φαίνεται μάλλον δεν πρόκειται να σου πω να μην πάρεις PRS  :P :P , κάθε άλλο.

 

Για τα μοντέλα που είπες (βέβαια δε μας έχεις πει τι μουσικη παίζεις, αλλά από αυτά που λες συμπεραίνω rock to metal κατευθύνσεις) δεν έχεις παρα να τα δοκιμάσεις. CE δεν παράγεται πλέον οπότε δεν ξέρω που και εαν θα βρεις, η Custom 24 είναι σταθερή αξία. Εαν θες να ακούσεις και bolt-on PRS, όπως η CE, ρίξε μια ματια στην Swamp Ash Special (της οποίας είμαι κάτοχος και πρόκειται για εξαιρετικό αλλά αρκετά ιδιαίτερο όργανο). Το κακό είναι ότι (Αθήνα είσαι;) και να πας στον αντιπρόσωπο να παίξεις με prs, μαλλον θα είναι ασεταριστες και δε θα μπορεις να εξαγεις ασφαλη συμπεράσματα για το αν σε βολεύουν ή όχι.

 

Όπως είπα και πριν (αν και εγώ βέβαια δεν το έκανα πριν 4 χρόνια που ήμουν ακριβως στην ηλικία και τη φάση σου) πρώτα παρε ενισχυτη! Και με τις κιθάρες που έχεις (που είναι αξιοπρεπέστατες) με τέτοια ενισχυτάρα θα βγάλεις γ@μω τους ήχους. Με καλή κιθάρα και μαπα ενισxυτη ηχο καλό δε βγαζεις που να χτυιπέσαι  :P :P (2 χρόνια unplugged έπαιζα εγώ με την PRS  :'( )

 

Αυτάαα... τώρα θα έρθουν λογικά και οι πιο ειδημονες γιατι κι εγω αρχαριος είμαι... ;D

 

Με προλαβε ο απο πάνω αλλά τα γραφω κι εγω :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου προτείνω το πρώτο πραμα που θα αλλάξεις να είναι ο ενισχυτής

 

συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σ'αυτο, μια που ο ενισχυτής είναι αυτος που θα αλλάξει δραματικά τον ήχο σου προς το καλύτερο, και δεδομένου οτι αυτά που θες να πάρεις όπως και να το κάνουμε χρειάζονται λεφτά που μαζεύονται δύσκολα, επομένως μπορεί μετά την πρώτη αγορά να καθυστερήσεις να κάνεις την δεύτερη. ;)

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι πρώτοι Boogie ήταν όντως πειραγμένοι Fender απο τον Randall Smith  ;)

 

Βασικά αν θες τέρας Mesa Boogie και είσαι της μοντέρνας σχολής θα σε ξενερώσει ο Mark.Ειδάλλως η καλύτερη επιλογή σε recto σήμερα είναι ο Roadster

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, όσον αφορά το είδος μουσικής δεν περιορίζομαι κάπου συγκεκριμένα. Ο ιδεατός ήχος όμως για μένα είναι αυτός που βγαίνει από nu-metal συγκροτήματα (όταν λέω ήχος εννοώ το πώς ακούγεται η κιθάρα), που χρησιμοποιούν ευρέως τους mesa boogie. Δηλαδή hi-gain distortion, και όσον αφορά τα clean τα θέλω πιο παχιά, κάτι το οποίο προσφέρει σε μεγάλο βαθμό η PRS μου. Βέβαια όπως ανέφερα παραπάω δεν παίζω nu-metal αλλά πάρα πολλά είδη μουσικής, από Rock και Metal μέχρι Alternative (μερικά παραδείγματα συγκροτημάτων που παίζω είναι Metallica, Linkin Park, Slipknot, 3 Doors Down, Scorpions, Dream Theater, Oasis, Red Hot Chilli Peppers(λιγότερο), System of a Down, Nine Inch Nails, Static-X, Pain of Salvation, Opeth, Disturbed -το πλήρες χάος δηλαδή χαχα-), δηλαδή θέλω έναν ευέλικτο ήχο, που από την πλευρά της prs και της fender τον έχω πραγματικά. Τώρα όσον αφορά τους rectifiers. Ο dual και ο single rectifier έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους? γίνεται να παίξω σε ένταση τέτοια έτσι ώστε να μη σηκώνω τη γειτονιά στον αέρα?

Επίσης: Το ξέρω πως δεν παράγονται οι CE πλέον, αλλά ελπίζω να έχει καμιά καβάτζα ο Zozef ή ο Thomann, ή το Dv247(το οποίο βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστο).

 

EDIT: Δεν ξέρω κατά πόσο έχι σημασία αλλά ξέχασα να αναφέρω επίσης πως παίζω και Marilyn Manson και λιγότερο Deep Purple και πως δεν ασχολούμαι καθόλου μα καθόλου με punk/emo καταστάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γίνεται να παίξω σε ένταση τέτοια έτσι ώστε να μη σηκώνω τη γειτονιά στον αέρα?

Oυτε εσυ ο ιδιος δεν θα αντεξεις τετοια κτηνη στο σπιτι με την ενταση πανω απο το 1-2. Γιατι θελεις τοσο δυνατα μηχανηματα?

Το ξέρω πως δεν παράγονται οι CE πλέον, αλλά ελπίζω να έχει καμιά καβάτζα ο Zozef ή ο Thomann, ή το Dv247(το οποίο βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστο).

Το dv247 εχει πολλες CE σε στοκ γυρω στα 1500 ευρω και ναι, ειναι αξιοπιστο  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί το προορίζω να το παίρνω μαζί και σε live πρώτα ο θεός αν κάνω κάποια μετά το σχολείο και γιατί σίγουρα θα είναι ένα μηχάνημα που θα κρατήσει. Χμμ... πώς εξηγείται όμως αυτή η μεγάλη διαφορά τιμής Thomann και dv247? Έχει εγγύηση το dv247? Στον ήχο o single rectifier έχει μεγάλη διαφορά με τον Dual Rectifier?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου