Προς το περιεχόμενο

Ηχειο χανει τον ηχο :/


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βασικα δε ξερω αν το βαλα σωστα, καθως προκεται για ηχειο hifi. Ας μετακινηθει αμα νομιζετε.

 

Λεπον, στο θεμα. Εχω δυο ηχεια Scott S 308(αρκετα παλια, δε ξερω ακριβως ποσο), και το ενα, χανει τον ηχο ωρες ωρες(σα να το κλεινω εντελως), κυριως σε χαμηλες εντασεις, και οταν υπαρχει απουσια μπασων. Αμα δυναμωσω, ή βαρεσει καποιο δυνατο μπασο, δουλευει κανονικα παλι. Θεμα μεγαφωνων δεν υπαρχει, καθως ειναι ελεγμενα.

Τα ηχεια ειναι παθητικα, τριων δρομων, και οδηγουνται απο ενα ενισχυτη Luxman L-220(επισης παλιος).

 

Το ερωτημα μου ειναι αρχικα αν ειναι θεμα ηχειου ή ενισχυτη, και μετα αν απλα ηρθε η ωρα τους, ή αν με καποια αλλαγη πυκνωτων ή δε ξερω τι, μπορει να στρωσει το θεμα.

 

ΥΓ: Παραθετω φωτο απο το κυκλωμα του ενισχυτη(οσο φαινεται), και απο το crossover(?) των ηχειων.

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χανει τον ηχο ωρες ωρες(σα να το κλεινω εντελως), κυριως σε χαμηλες εντασεις, και οταν υπαρχει απουσια μπασων. Αμα δυναμωσω, ή βαρεσει καποιο δυνατο μπασο, δουλευει κανονικα παλι.

Mηπως ειναι θεμα καποιας επαφης που αποσταθεροποιειται και επανασταθεροποιειται απο τις δονησεις? Τα ελεγξες ολα με το ματι και σου φαινονται ενταξει?

 

edit: φαινεται και μια καμμενη αντισταση (?) κατω απο 2 ασφαλειες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nope, θεμα με τα καλωδιο δε παιζει. Κλειδωνουν και απο τις δυο μεριες τους.

 

Το καποτε καμμενο ειναι μια διοδος, ή οποια εχει αλλαχτει. Βεβαια, ο πατερας που ηταν και ο πρωτος κατοχος, δε θυμαται να τον εχει παει ποτε για φτιαξιμο. Οποτε μπορει να ειναι και απο ελεγχο εργοστασιου. ;)

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α) αλλαξε καλωδια στα ηχεια δηλ βαλε τα καλωδια που πανε στο αριστερο , στο δεξι και δες αν παρουσιαζει το ιδιο προβλημα το αλλο , τωρα , ηχειο

β) ελεγξε τα καλωδια του CD με τον ενισχυτη

 

Πες μας  τι παρατηρησες για να παμε παρακατω.....

...γηρασκω αει διδασκομενος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία, να ρωτήσω και εγω με τη σειρά μου. Έχεις αλλάξει τα ηχεία στην left-right έξοδο του ενισχυτη ; Για να δείς, άμα φταίει το μεγάφωνο ή η έξοδος του ενισχυτη, ε ;

 

Για να ''ξυπνάει'' το ηχείο σε μεγάλες εντάσεις μονάχα, αυτο σημαίνει οτι, χρειάζεται μεγάλο ρεύμα για να αρχίσει να πάλεται πέρα-δώθε το μεγάφωνο. Κοίταξε το μεγάφωνο, τον μαγνήτη του, και φυσικα το cross-over μεσα στο ηχείο.

Και επίσης δοκίμασε να δείς άμα κάνει το ίδιο όταν το ηχείο ειναι σε άλλη θέση, και ξάπλωσε το, ανάποδα, δεξιά ή αριστερα, και δες άμα το κανει πάλι, και άμα το κάνει είναι στις ίδιες εντάσεις πάντα ; δοκίμασε το με το ίδιο τραγούδι και με την ίδια στάθμη στο volume knob.

 

Και κάτι πολύ απλο, πάρε ένα πολυ-μετρο και άρχισε μετρήσεις, βάλε το πολύμετρο στο ηχείο όταν δεν ακουγεται , τι σου μετράει ; 0 ;΄ή έχει κάποια τάση ;, τι έχει το cross-over στην είσοδο του και τι στην έξοδο του ταυτόχρονα ;

 

Για να λυθεί το πρόβλημα, πρέπει πρώτα να βρεθει.  ;D

Lost To The Living

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικα συγνωμη που αργησα να απαντησω, αλλα ειχα τρεχαματα με παραστασεις κλπ.

Back to business.

 

Αλλαξα τα καλωδια, πρωτα απο τη μερια του ενισχυτη, και μετα απο την μερια των ηχειων. No change. το ιδιο ηχειο συνεχιζει τα ιδια. Επισης, εβαλα καλαι στις επαφες του καλωδιου απο τη μερια του ενισχυτη, καθως ειχε ψιλοφυγει, αλλα τα ιδια.

Σχετικα με μετρησεις, εβαλα το πολυμετρο μου, αλλα απο οσο φαινεται, δε μετραει τοσο χαμηλα :P

 

Οσον αφορα τις εντασεις, το ηχειο "πεθανει" οταν υπαρχει ελλειψη μπασων. Αμα δυναμωσω, και συνεχισει να λειπει το μπασο, δε ξυπναει. Αμα βαρεσει κανενα μπασο, τοτε ξυπναει. Το περιεργο ειναι οτι δε με εγκαταλειπει μονο το woofer, αλλα και το tweeter, και ενα ακομα μικρουλι, που υποθετω οτι ειναι μεσαιου φασματος.

 

Edit: Μολις εβαλα τα ακουστικα μου(παιρνουν σημα απο την εξοδο ακουστικων του ενισχυτη), και παρατηρησα οτι συμβαινει το ιδιο φαινομενο. Αρα φανταζομαι οτι το θεμα βρισκεται στον ενισχυτη?

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Update-Ιδεα/απορια.

 

Στον amp υπαρχον δυο γαιδουροπυκνωτες, ενας για καθε καναλι του ενισχυτη. Παιζει να φταινε τα χρονια τους?

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω οτι ειναι θεμα επαφης καποιου στοιχειου στο board γενικα... αν ειχε προβλημα καποιο απο τα στοιχεια η θα εβγαζε παραμορφωση η δε θα λειτουργουσε καθολου.. εμπειρηκα βεβαια.. δεν τα παω τα ηλεκτρονικα.. τσεκαρε τα προσεκτικα ενα ενα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου