Προς το περιεχόμενο

Εκτυπωση,κοπη δισκου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σε ολους,

 

μαλλον δεν τοποθετω το θεμα στη σωστη κατηγορια,αλλα δεν βρηκα καπου να αρμοζει περισσοτερο,οποτε με συγχωρειτε γι αυτο.

 

λοιπον,ολοκληρωσαμε την ηχογραφιση μας κ εμεις σαν καλα παιδια,και τωρα μενει ι μιξη και το μαστερινγκ.μεσα σ'ολα αυτα φτιαχνουμε και το εξωφυλλο κ ολες τις εικαστικες λεπτομεριες που θελουμε.

 

η ερωτηση μου: γνωριζει κανεις μαγαζι που να αναλαμβανει την εκτυπωση εξωφυλλου κ του cd στη Θεσσαλονικη;αν καποις μπορει να βοηθησει προτινοντας μου θα ειναι μεγαλη εξυπηρετιση.α,και οποιος ξερει ενδεικτικα απο τιμες.

 

σκεφτομαστε για χαρτινη συσκευασια,και εγχρωμη

 

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να σαι καλα.αν και θα ηθελα λιγη επεξηγηση!

 

παντως κυριως ενδιαφερομαι οσον αφορα την χαρτινη συσκευασια και την τυπωση του cd

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Duplication γινεται σε μικρες ποσοτητες, περιπου μεχρι 500 αντιτυπα, μοιαζει με αντιγραφη σε μηχανημα

 

2.Replication γινεται σε μεγαλες ποσοτητες 500 και πανω, αυτο κανουν ολες οι δισκογραφικες αφου τυπωνουν πολλα αντιτυπα

 

 

Σχετικα με το εξωφυλλο, συνηθως περιλαμβανεται στην τιμη, εχουν μια συγκεκριμενη φορμα στην οποια τους στελνεις το σχεδιο και στο εγκρινουν για εκτυπωση.

 

Αν θες μονο 500 τοτε κανε duplication, αλλα αμα πηγαινεις για περισσοτερα τοτε θα προτεινα replication. Οι τιμες ποικιλουν αναλογα με τα αντιτυπα, αμα παραγγειλεις πολλα μπορεις να ριξεις το κοστος παρα πολυ

 

Ολα εξαρτωνται απο το τι θες να κανεις. Για να τυπωσεις ομως πρεπει να  παρεις το copyright απο την ΑΕΠΙ και να στειλεις ενα αντιγραφο στην εταιρεια που θα κανει την παραγωγη των αντιτυπων. Αν απλα αυτο που εχεις ειναι demo και θες απλα να το δωσεις στους φιλους σου τοτε απλα αντγραψε το μονος σου και φτιαξε εξωφυλλα με τον εκτυπωτη σου.

 

Νικος

 

 

Recording and Rehearsal Studio

www.fabricaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειδα και ενα αλλο θεμα που μιλαει για τον αν ειναι υποχρεωτικο να εισαι στην ΑΕΠΙ

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=7704.0

 

 

Ωσ τωρα σε οσες εταιρειες ζητησα τιμες για μαζικη εκτυπωση cd μου ειπανε οτι πρεπει να τους στειλω το master και ενα χαρτι που να αποδεικνυει οτι τα ηχογραφημενο υλικο ειναι πρωτοτυπο και μου ανεφεραν το ονομα της ΑΕΠΙ. Περισσοτερες λεπτομερειες θα μαθω τους επομενους μηνες, εχουμε βαλει το δικηγορο μας να ψαξει ολα τα ''μικρα γραμματα''  σε αυτους του κανονες. Αλλα η γενικοτερη ιδεα ειναι οτι καμια εταιρεια δεν αναλαμβανει την εκδοση αντιτυπων χωρις να εχει σιγουρεψει οτι το μαστερ ειναι αυθεντικο, γιατι εαν δεν ειναι τοτε γινεται συνεργος σε παρανομη αντιγραφη πνευματικων δικαιωματων

 

 

Νικος

Recording and Rehearsal Studio

www.fabricaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε ότι αφορά την διαδικασία ανάμεσα στο duplication και στο  replication.

 

Το duplication είναι κατά βάση το γνωστό μας cd burning με μοναδική διαφορά ότι γίνεται ταυτόχρονα σε μεγάλες ποσότητες μέσω πολλαπλών cd rom burning towers. Μιλάμε δηλαδή για "καμένα" audio cd rom με ότι αυτό συνεπάγεται (καλό ή κακό).

 

Το replication είναι μια τελείως διαφορετική διαδικασία βασισμένη σε τελείως διαφορετικά χημικά υλικά και αντιδράσεις, προυποθέτει συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και ξεκινάει με την δημιουργία του glass master , πανομοιότυπα αντίτυπα του οποίου θα αποτελούν τα τελικά cd. Επίαης κάθε cd που ανατυπώνεται με αυτόν τον τρόπο (printing plant replication) "παίρνει" αυτόματα έναν μοναδικό κωδικό από την IFPI.

 

Το κόστος στο replication έχει να κάνειμε την ποσότητα των cd και την κοστολόγηση ή όχι του glass master (δηλαδή όσο αυξάνεται η ποσότητα μειώνεται η τιμή μονάδας η οποία ξεκινάει από περίπου 35 λεπτά συν ΦΠΑ και μπορεί να φθάσει 25 ή 20 λεπτά ανά μονάδα όσο ανεβαίνουν οι 1000άδες αντίτυπα). Σε ότι αφορά το glass master στην χώρα μας είναι πλέον δωρεάν για 1000 αντίτυπα και πάνω.

 

Η ΑΕΠΙ εμπλέκεται κατά βάση μόνο στο replication ουσιαστικά γιατί ο μόνος τρόπος να ελέγξει την κατάσταση είναι στοστάδιο της κοπής. Έτσι αυτό που γίνεται είναι να υπογράφεις μια υπέυθηνη δήλωση ότι σε περίπτωση που θα προκύψουν πνευματικά (μηχανικά) δικαιώματα με βάση τους δηλωθέντες συνθέτες/στιχουργούς (αν είναι δηλαδή μέλη της ΑΕΠΙ)  θα τα (προ)καταβάλεις (όποιος τέλως πάντων ζητάει την αναπαραγωγή των cd) στο εργοστάσιο κοπής (και από εκεί θα τα εισπράξι η ΑΕΠΙ).

 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να είναι μέλος της ΑΕΠΙ για να ανατυπώσει σε αντίτυπα ένα CD....σε αυτή την περίπτωση απλά δεν προκύπτουν μηχανικά δικαιώματα. Αυτά σε ότι αφορά το replication...σε ότι αφορά το duplication δεν ξέρω τι μπορεί να ισχυει καθώς δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος γιαέλεγχο από καμμία πλευρά...και για να είμαι απόλυτα ειλκρινής,δεν ξέρω το κάτα πόσο μπορούν να θεωρηθούν εμπορεύσιμο προιόν (ως μουσικά άλμπουμ εννοώκαθώς ουσιαστικά δεν υπάρχουν για την IFPI) τα duplicated cd rom's....πάντως ότι και να ισχύει είναι σίγουρα πιο "θολό" ως νομικό τοπίο  ::)

 

 

Σε ότι αφορά τα εξώφυλλα τα CD printing plants έχουν κατά κανόνα καλύτερες τιμές σε σχέση με τα τυπογραφεία γενικότερα, καθώς ακόμη και αν δεν έχουν οι ίδιοι δικό τους τυπογραφείο αλλά δίνουν υπεργολαβία σε τρίτους, δουλεύουν με τόσομεγάλες ποσσότητες που ελαχιστοποιούν το κόστος και την τιμή μονάδας. Παρ'όλα αυτά βέβαια αυτές οι τιμές απευθύνονται στα τυποποιημένα format (jewel case & digipak). Αν κάποιος ψάχνει για κάτι πολύ συγκεκριμένο βασισμένο σε δικό του σχέδιο, τότε τα  "εξωτερικά" τυπογραφεία είναι μονόδρομος (και ακόμη καλύτερα όταν είναι εξειδικευμένα σε τέτοιου είδους συσκευασίες).

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια και το θέμα εμπίπτει στα επαγγελματικά μου, να σου πω ότι το κόστος εκτύπωσης και παρασκευής της συσκευασίας του cd εξαρτάται από πολλούς και διάφορους παράγοντες. Το αν θα είναι έγχρωμο/δίχρωμο/μονόχρωμο, όπως επίσης και το χαρτί που θα χρησιμοποιηθεί, είναι το ελάχιστο. Μεγάλο ρόλο παίζει το αν έχει ιδιαίτερο κοπτικό (καλούπι), όπως επίσης και πόσα κολλήματα θα έχει. Για ποσότητες κάτω των 500, δε σε συμφέρει τίποτε από αυτά.

 

Εδω στη Θεσσαλονίκη τώρα δεν έχω υπόψη μου κάποιον συνάδελφο που να κάνει αυτήν τη δουλειά... για μικρό τιράζ (έως 200 κομμάτια) που γίνεται ψηφιακά η παραγωγή, υπάρχουν μαγαζιά, αλλά για παραπάνω....

 

Εμείς πάντως όσα cd έχουμε σχεδιάσει για διάφορα σχήματα και μουσικούς, τα στείλαμε είτε Βόλο στη nea media είτε Αθήνα στον Ορφανό.

RANDOMIZE USR 0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου