Προς το περιεχόμενο

amplitude response software


warpie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια ξερεις κανεις κανα software που να μπορει να μετρησει το amplitude response ενος hardware?

Δλδ κατι σα το frequency response αλλα με amplitude sweep και αξονα Amplitude Vs time or Amplitude In Vs Amplitude Out.

 

ψαχνω 2 μερες να βρω κατι κ δε μπορω. Ξεκινησα να φτιαχνω εγω κατι παρομοιο αλλα αν υπαρχει ετοιμο θα με σωσει απο πολυ κοπο. Βασικα ειναι πολυ περιεργο που δεν υπαρχει..

κανεις εκει εξω να μου δωσει τα φωτα του?

 

ευχαριστω

mixalis

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη αν δεν κατάλαβα καλά, αλλά μήπως αυτό που ψάχνεις είναι απλά ένα πρόγραμμα που να κάνει ηχογράφηση?  :o  ;D

 

Αναφέρεις το frequency response σαν παράδειγμα... Το frequency response (το οποίο ουσιαστικά είναι amplitude reponse-πλάτος κυματομορφής- ανά συχνότητα) έχει νόημα γιατί στην πράξη, το πλάτος *είναι* συνάρτηση της συχνότητας, εξαρτάται από αυτή.

Εσύ θέλεις -αντί για συχνότητα- χρόνο σε εκείνο τον άξονα, αν κατάλαβα καλά.

H ηχογράφηση δεν κάνει ουσιαστικά αυτή τη διαδικασία;

 

Για να μετρήσεις το "amplitude in" VS "out" για κάποιο μηχάνημα, απλά ηχογράφησε ένα σήμα πριν το στείλεις στο "hardware" και ηχογράφησε και την έξοδο. Μιξάρισε τα στα -6dΒfs το καθένα, με το πρώτο αντεστραμμένο σε πολικότητα, και έχεις την διαφορά. (θεωρητικά)

 

Μήπως δεν κατάλαβα καλά???  ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι sorry δε το διατυπωσα σωστα. Εχω ενα compressor και θελω να δω το ratio kai knee.

 

κατι τετοιο δηλαδη

 

http://www.mediacollege.com/audio/processing/images/compressor-graph-01.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπάρχουν λογισμικά που σου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσεις την κάρτα ήχου σου ως παλμογράφο (αρκεί το σήμα εισόδου να μην είναι πολύ ισχυρό)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπάρχουν λογισμικά που σου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσεις την κάρτα ήχου σου ως παλμογράφο

 

ναι το ξερω thanks (εχω και κανονικο παλμογραφο) αλλα ο παλμογραφος δε θα μου δειξει το plot που θελω. Θα πρεπει να το κανω manual με τη γεννητρια και να κραταω σημειωσεις και μετα να σχεδιασω το plot (με τον παλιο καλο τροπο) αλλα ηλπιζα σε κατι πιο 'real time'.

 

Ειναι αρκετα ευκολο να γινει, περιεργο που δε μπορω να βρω κατι  :-\

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι sorry δε το διατυπωσα σωστα. Εχω ενα compressor και θελω να δω το ratio kai knee.

 

κατι τετοιο δηλαδη

 

http://www.mediacollege.com/audio/processing/images/compressor-graph-01.gif

 

Αυτό είναι όντως αρκετά διαφορετικό, και πολύ συγκεκριμένο. Με ένα σχετικά γρήγορο ψάξιμο δεν βρίσκω κι'εγώ κάτι. Και δεν νομίζω να υπάρχει πρόγραμμα που θα βγάλει γράφημα έτσι ακριβώς όπως το παραθέτεις στο link. Φαντάζομαι ότι ένα πρόγραμμα απλά θα μπορούσε να σου δείξει την κατανομή των samples σε όλη τη γκάμα των dB, για να δεις τι ακριβώς γίνεται και πού.

 

Αν έχεις την Mathematica (software συμβολικών μαθηματικών και όχι μόνο) θα μπορούσα να σου γράψω ένα τέτοιο προγραμματάκι. (δεν νομίζω να μου πάρει πάνω από 10 λεπτά εκεί) Σε stand-alone εφαρμογή, θέλει πολύ χρόνο οπότε καταλαβαίνεις δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Και φυσικά δεν θα είναι realtime.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σ'ευχαριστω infectme247  :)

 

κατι εφτιαξα σε opengl και ειναι ριαλ ταιμ. Απλα δεν ειναι τοσο απλο το πραγμα και θα'θελα καποιο ετοιμο software. anyway, θα δουλεψω με ο,τι εχω τωρα...

 

σ'ευχαριστω παντως  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εισαγωγή παράθεσης

μηπως σου κανει να μετρησεις impulse response?

 

το σκεφτηκα αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν μου κανει. Λογικα θελω μια amplitude sweep και οχι IR. Aλλα δε το λεω με 100% σιγουρια. Ισως να δουλευει και με IR αλλα θα χρeιαστω πολλα IRs για να βρω το knee.. ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[...]

Απλα δεν ειναι τοσο απλο το πραγμα και θα'θελα καποιο ετοιμο software.

[...]

 

Δύο ιδέες στα γρήγορα, αν και δεν ξέρω τι είδους προγραμματιστικές δυνατότητες έχεις σε openGL (στην gpu δουλεύεις απ'ευθείας; σε textures αποθηκεύονται οι ήχοι? )

 

Για το ratio, αν έχεις τα 2 σήματα συγχρονισμένα με ακρίβεια sample, μπορείς να κάνεις το εξής: Δημιούργησε έναν πίνακα Α με πλήθος στοιχείων πχ. n=20 floats και για κάθε sample του dry σήματος, γράφε στην θέση Α[j] την τιμή του αντίστοιχου sample του "wet" σήματος. Αν τα samples είναι στο διάστημα (-1,1) το j βρίσκεται με j = floor( abs(d)*n), όπου d η τιμή του dry sample.

Βρες μετά μία μέση τιμή ή rms για κάθε στοιχείο του A (θα χρειαστείς και έναν δεύτερο πίνακα όπου σε κάθε θέση θα γράφεις πόσα στοιχεία έχεις γράψει στην αντίστοιχη θέση του Α) Με αυτή τη διαδικασία, θα έχεις σε κάθε στοιχείο του A μια μέση τιμή για το πώς "απεικονίζονται" οι εντάσεις απ'το dry στο wet, την οποία μπορείς να κάνεις Plot κατ'ευθείαν. Πχ. τα samples του dry με ένταση -6db (+/- .5), θα αντιστοιχούν στην θέση (n/2 - 1) του πίνακα, η οποία θα έχεις βρει ότι έχει μία μέση τιμή πχ. -3db. Αμέσως έχεις μια συσχέτιση εντάσεων απ'το dry σήμα στο wet, η οποία θα είναι πιο ακριβής για όσο πιο "σκληρό" knee.

 

Για το knee: μπορείς να στέλνεις στον κομπρέσορα μία τετραγωνική κυματομορφή με peak στα 0dB (πρέπει να έχει πολύ χαμηλή συχνότητα σε επίπεδα lfo, ώστε η περίοδός της να είναι συγκρίσιμη με το attack του κομπρέσσορα) και να δεις πόσο αργό ή γρήγορο decay εισάγει ο κομπρέσσορας όταν περνάει η κυματομορφή το threshold.

(Edit: τώρα που το ξαναδιαβάζω αυτό, μάλλον το attack θα βρεις έτσι! οπότε άκυρο   :P)

 

Όσο για τα impulse responses, έχω την εντύπωση (δεν είμαι 100% σίγουρος πάντως) ότι δεν θα βοήθουσαν, γιατί ένα "φίλτρο" πρέπει να είναι γραμμικό-χρονικά αναλλοίωτο (LTI) για να ισχύει η συγκεκριμένη θεωρία, πράγμα που δεν νομίζω ότι ισχύει για τον κομπρέσορα, καθώς η έξοδος επηρρεάζεται από τους χρόνους attack και release.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου