Προς το περιεχόμενο

VIG Eruption- Την Γνώμη σας!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας ειμαι ενας αρχαριος σχετικα με τις κιθαρες και θα ηθελα να αγορασω μια ωστε να αρχισω μου εχουν πρωτεινει και εχω ακουσει παρα πολυ καλα λογια για αυτην την κιθαρα

http://www.gpanagopoulos.com/eshop/gr/vig-eruption-satin-black.html

 

αλλα θα ηθελα και την γνωμη σας ή προτεινετε μου κατι παραπλήσιο σε αυτην αλλα σε σχημα Les Paul και με χρήματα το πολύ 400Ε

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια, έχω αγοράσει για 2 φίλους τις Vig eruption black και Vig dragster. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι ελάχιστες, κυρίως στο χρώμα/φινιρισμα και το έξτρα tone ρυθμιστικό της dragster.

Οι VIG παίζουν πολύ καλά με ογκόδη ήχο και χωρίς θορύβους και feedback(τσίρισμα...). Oi EMG-Hz παθητικοί μαγνητες είναι πολύ δυνατοί, ικανοί για hard rock/ metal είδη.

Το σετάπ από το εργοστάσιο είναι συνήθως καλό για standard κούρδισμα (EADGBE) και οι χορδές είναι χαμηλά ώστε να παίζει σχετικά γρήγορα χωρίς κούραση αλλά με 9άρες χορδές δεν ενδείκνυται για κούρδισμα σε ΡΕ ή χαμηλώτερα μέταλ κουρδίσματα(θέλει 10άρες ή 11άρες).

Είναι καλές κόπιες ESP κιθαρών σε πολύ καλύτερες τιμές και με καλή αίσθηση les paul.

Εναλλακτικά θα πρότεινα την κλασσική λύση για LES PAUL copy της epiphone που έχει πολλά μοντέλα στις τιμές που θέλεις. Οι έπιφον είναι εξίσου καλές σε σετάπ, παίξιμο, αίσθηση απλά έχουν λίγο φθηνότερους μαγνήτες (το οποίο αλλάζει αν αργότερα αναβαθμιστούν).

 

Παράδειγμα:

http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_studio_deluxe_eb.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_standard.htm

 

αξίζει βέβαια να δεις και άλλα μοντέλα πολύ καλά από Αγγλία όπως:

http://www.dv247.com/invt/35390/

http://www.guitarampkeyboard.com/options.php?id=66280

 

απο Γερμανία όπως η παρακάτω άριστη:

http://www.musik-produktiv.de/(s(qfuiil8zd8pltbibfaa4yck5))/sparrow-guitars-rat-rod-pro-black.aspx

 

και φυσικά τις πολύ ωραίες tokai (έχω tokai Κορέας, με ένα καλό σετάπ και check ηλεκτρικων είναι πολύ καλό όργανο) :

http://www.tokai-guitars.co.uk/

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω πολυ απλα θα προτειμουσα να μην αγοραζα απο εξωτερικο αλλα απο εδω...επισης εαν παρω απο εδω Epiphone ειναι καπως πιο ακριβες οποτε δεν μπορω να της αγορασω εκτος κι αν παρω την Les Paul 100 που ειναι πολυ μετρια απο οτι μου ειπες ο ήχος της ειναι πιο πολυ για Hard Rock & Metal ετσι??? αλλα δεν καταλαβα αυτο που μου ειπες εχει ογκοδη ηχο χωρις θορυβους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H Lp-100 δεν είναι τόσο μέτρια κιθάρα(σε σχέση με τις άλλες που προτεινα), απλά είναι κατασκευής bolt-on, πιο λεπτή από της LP standard και έχει λίγο διαφορετικό ήχο κι αίσθηση από τις ακριβότερες LP. Όχι χειρότερη, απλά διαφορετική. Eίναι λίγο πιο κοντά στο LP πρότυπο από την LP special που είναι η φθηνότερη της σειράς.

Μάλιστα έχω μια LP special II της epiphone:

 

http://www.musica.gr/pegasus/h002/showproduct.php?code=6000099&pcode=H002_I006000099

 

στην οποία έκανα full ρύθμιση και παίζει πολύ ωραία, ειδικά για εκμάθηση και practice. Είναι πιο βολική από την πολύ παχύτερη les paul standard και έχει ίσως και λίγο πιο δυνατούς μαγνήτες. Απλά ξεφέυγει από το κλασσικό les paul style με το κολλητό μπράτσο(set neck) και έχει σχετικά φθηνα κλειδιά (με 40Eur αναβαθμίζονται σε πολύ καλύτερα). Οι standard, studio , Lp100 είναι νομίζω ακριβες στην Ελλάδα... Αυτα κατά τη γνώμη μου βέβαια.

 

Η vig είναι διαφορετική: πολύ πιο βαριά και παχιά από τις lp special και LP100, με κολλητό μπράτσο, καλύτερο φινίρισμα και πιο προσεγμένη κατασκευή(δε χρειάζεται αλλα κλειδιά κλπ).

 

"αλλα δεν καταλαβα αυτο που μου ειπες εχει ογκοδη ηχο χωρις θορυβους..."

Oι EMG-Hz είναι πολύ δυνατοί μαγνήτες(ογκόδης ήχος= με αρκετό volume και μπάσσα) αλλά έχουν το συν ότι είναι καλά μονωμένοι από εξωτερικούς θορύβους(hum, ραδιοφωνικά σήματα κλπ) και καλά περασμένοι με κερί ώστε να μην μικροφωνίζουν(feedback). Λόγω του ότι είναι δυνατοί κάνουν γι αρκετά είδη μουσικής και βγάζουν άνετα metal και rock ήχο (σε κατάλληλο ενισχυτή με παραμόρφωση πάντοτε!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενταξει σε ευχαριστω πολυ τωρα το καταλαβα εκεινο που μου ειπες οσο για τις Epiphone εγω ειμαι αρχαριος ακομα και δεν ξερω πολλα απο αναβαθμισεις οποτε αστο καλυτερα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να προτείνω και κάτι ψιλοextreme στα 400ευρώ περίπου?

H Gibson USA παράγει το μοντέλο melody maker Les Paul το οποίο στοιχίζει γύρω στα 400ευρώ, είναι κατασκευασμένο στην Αμερική, είναι ποιοτικό & πολύ βολικό για practice, σχεδιασμένο για εκμάθηση. Aπλά έχει ένα κακό: διαθέτει μόνο έναν μονό μαγνήτη που δεν είναι ιδιαίτερα δυνατος και άρα περιορίζεται πολύ ηχητικά. Θα χρειαστεί πετάλι παραμόρφωσης για να παίξει metal κλπ.

 

Μπορείς να τη βρεις στον Καγμάκη στην Αθήνα : http://www.kagmakis.com/

 

και να τη δεις εδώ:

http://www.thomann.de/gr/gibson_melody_maker_eb.htm

 

πάντοτε πρέπει να δοκιμάζεις την συγκερκιμένη κιθάρα που θέλεις να αγοράσεις πριν δώσεις χρήματα. Όχι κάποια παραπλήσια,ίδιο μοντέλο κλπ...,  ΑΥΤΗΝ ακριβώς που θα αγοράσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οκ σε ευχαριστω αμα ειναι θα περασω να την δω αν και δεν νομιζω να την παρω με εναν μονο μαγνητη και οχι ισχυρο οσο για αυτο που ειπες το ξερω πρεπει πρωτα πρεπει να ακουσω κιθαρα και μετα να παρω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο, θα σε συμβούλευα όμως (έαν μπορείς να το πεις συμβουλη...) να προτιμήσεις κάτι σε πχ κίνα-κορέα ή κάτι παρόμοιο μεριά, παρα να πάρεις κάτι φτηνό αμερικάνικο. Νομίζω πως η ποιότητα κατασκευής είναι περισσότερο προσεγμένη σε αυτά τα λεφτα σε (θα τα πω όλα μαζί) κινέζικα πάρα σε φτηνότερα αμερικάνικα.

 

(Μιλάω για καινούργια όργανα και όχι μεταχειρισμένα τα οποία είναι άλλη περίπτωση)

 

That' s my opinion ......... ;)

Όλοι κάνουμε όνειρα........ (custom shoP & V.O.S)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ορισμένες LP δεν έχουν (ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχουν) καπάκι, δηλαδή φαίνεται το σώμα να είναι μαόνι 100%, όπως αυτή

 

http://www.musica.gr/pegasus/h002/showproduct.php?code=6000167&pcode=H002_I006000167

 

(γι' αυτήν δεν είναι ξεκάθαρο πως έχει σώμα από μαόνι, αναφέρομαι σ' αυτή ως παράδειγμα, εννοώ γενικώτερα όσες έχουν τα νερά του ξύλου προφανή στο πάνω μέρος και εξαυτού συμπεραίνω πως δεν έχουν καπάκι)

 

 

αυτό δεν σημαίνει πως έχουν και πιο "μουντό" non-bright ήχο;;  ???  (με το σκεπτικό πως το καπάκι μπαίνει για να δώσει περισσότερα πρίμα στο μαόνι)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, η αλήθεια είναι ότι η Μelody Maker είναι ηχητικά μονόπλευρη αλλά δεν παύει να είναι ποιοτική κι άνετη. Για την ένωση(set neck/ bolt-on) και τα ξύλα γίνεται πλέον η βασική διαφοροποίηση στην τιμή των έπιφον. Ακούγεται ότι το bolt-on είναι πιο πρίμο από το set-neck πρότυπο κατασκευής και το maple πάνω καπάκι πιο πρίμο από το μαόνι αλλά είναι λίγο γενικά όλα αυτά και με τους κατάλληλους μαγνήτες αλλάζει ο τελικός ήχος της κιθάρας. Καλό είναι να ακούει κανείς και να δοκιμάζει κιθάρες ώστε να βρει την "χρυσή τομή" του ήχου που αναζητά(κι ο καθένας ψάχνει κάτι διαφορετικό...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου