Προς το περιεχόμενο

Ταμπούρο Mapex signature


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να πάρω καινούργιο ταμπούρο, κάτι καλό γύρω στα 300 euro, και καθώς έψαχνα στο γνωστό γερμανικό site βρήκα αυτό: http://www.thomann.de/gr/mapex_14x65_ritchie_signature.htm

Το ταμπούρο αυτό είναι signature snare του ντράμερ των die toten hosen, ενός γνωστού γερμανικού punk συγκροτήματος το οποίο τυγχάνει να είναι απ τα αγαπημένα μου, και είναι όπως γράφει επάνω limited edition. Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι στο Θωμά έχει 135 euro ενώ στο e-bay 255 euro. Αν έχει κανείς άποψη για το συγκεκριμένο ταμπούρο και μπορεί να με διαφωτίσει θα του είμαι υπόχρεος. Επίσης το σκέφτομαι για black panther επίσης της mapex αλλά δε ξέρω την τύφλα μου!!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν είμαι και πολύ καλός στις περιγραφές αλλά οι μουσικές μου προτιμήσεις είναι στο rock-funk ήχο. Στακάτο και ζεστό ήχο στο ταμπούρο με μεγάλη μου αγάπη τον chad smith αλλά και τον mike bordin. To rimshot του chad smith είναι το κάτι άλλο. Ελπίζω να βοήθησα.  :-\

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες γενικά στακάτο ήχο, ίσως είναι καλύτερα - αλλά χωρίς να είναι απόλυτο - να πάρεις 5αρι. Προσωπικά θα σου πρότεινα το Ο. Hakim της Pearl, το οποίο είναι 5x13, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το χαρακτηρίζεις piccolo, γιατί έχει μεγάλο εύρος κουρδίσματος, και γίνεται από εντελώς ξερό και φανκιάρικο μέχρι ανοιχτό και μπλουζοροκάδικο. Υπάρχει φυσικά και το κλασικό Supraphonic της Ludwig, αλλά, καινούργιο, είναι μάλλον λίγο έξω από το μπάτζετ σου.

 

Και βέβαια, υπάρχουν και άλλα πολλά που θα μπορούσες να ακούσεις για να δεις αν σου κάνουν. Για τη σειρά Black Panther τέλος, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από πολύ κόσμο, αλλά δεν έχω παίξει κάποιο για να έχω προσωπική γνώμη. 

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καπου εχει ξαναγραφτει αλλα μιας και το εθεσες, πρεπει να εχεις υποψην οτι τα  signature γενικοτερα τυμπανα ΔΕΝ ειναι τα ιδια με αυτα που παιζουν αυτοι που τα υπογραφουν. Απλα η εκαστοτε εταιρεια βγαζει ενα ΥΠΟΔΙΑΙΣΤΕΡΟ σε υλικα και κατασκευη drumset ,snare κλπ το οποιο απλα ΔΕΙΧΝΕΙ σαν αυτο που παιζει ο υπογραφων. Καταλαβαινεις και μονος σου ισως πως ο drummer των DTH εφοσον σπονσοραρετε απο την εν λογω εταιρεια ειναι λογικο πως παιζει με ταμπουρο αξιας μεγαλυτερης των 300. Πχ τον signature του Jordison κοστιζει 250 περιπου ευρω ενω αυτο με το οποιο παιζει ο Jordison ειναι της σειρας Ultracast της PEARL και κοστιζει 550 περιπου.

 

Το Black Panther που ανεφερες ειναι ενα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ταμπουρο τοσο για τα λεφτα του οσο και γενικοτερα. Αν σου αρεσει ο συγκεκριμενος ηχος θα σε ικανοποιησει απολυτα. Το εχω χρησιμοποιησει και το γνωριζω αρκετα καλα οποτε το συνιστω ανεπιφυλακτα. Απ την αλλη αν δεν σε χαλαει να δωσεις μια 500αρα  το Ultracast της Pearl που προανεφερα απλα σκοτωνει και κινειται σε απιστευτα επιπεδα. Μια μιξη ξυλου και μεταλλου με απιστευτο ογκο για το ηχοχρωμα του. Καλυτερα βεβαια να κανεις και ενα try out σε καποιο μαγαζι. Cheers

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με τα signature ισχύει. Οχι μόνο οτι οι διάφοροι drummers έχουν διαφορετικά απο αυτά που υπογράφουν αλλά και οτι έχουν πολλά και διάφορα πέρα απο αυτά που προμοτάρουν απο τις εταιρίες οπότε ο ήχος που ακούς είναι σχεδόν σπάνιο να είναι απο το ταμπόυρο που πωλείται.

Μιας και το ανέφερες πάντως του chad smith είναι και μέσα στο budget σου και θα το βρείς εύκολα για δοκιμή οπότε δεν χάνεις τίποτα να το δείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό ετοιμαζόμουνα να πώ και με πρόλαβες! ;D Σκεφτόμουνα να δοκιμάσω το signature του chad smith αλλά μετά απο αυτό που έγραψε ο universalpulse για τα signature μπορώ να πώ οτι μου χάλασε τα σχέδια...Το θέμα με τα Black panther (universalpulse) είναι οτι είναι πολλά διαφορετικά μοντέλα και δε ξέρω σε ποιό αναφέρεσαι. Υπάρχει ένα μαύρο μεταλλικό το οποίο είναι πολύ κοντά στα λεφτά που διαθέτω και αν κρίνω απ το ακουσμά του σε ένα βιντεάκι στο youtube εχει απίστευτα καλό ήχο. Κάτι ακόμα που έχω απορία είναι η διαφορά στον ήχο απ την αυξομείωση του βάθους σε ένα ταμπούρο. Πώς δηλαδή μπορεί κάποιος να προσδιορίσει τον ήχο ενός ταμπούρου με βάθος 5 και ενός με 6.5; Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οντως αν εχεις στο μυαλο σου τον ηχο των Red Hot Chilli Peppers μη το δοκιμασεις γιατι δεν πλησιαζει ιδιαιτερα...Νομιζω πως ο Chad Smith παιζει με 14x5" Pearl Sensitone Classic II Snare αλλα αυτο μπορεις να το επαληθευσεις στο site της Pearl. Σχετικα με το Black Panther milaw gia to Hammered Brass 14", 6.5". Ενα ταμπουρο με μεγαλυτερο βαθος θα σου δωσει πιο βαθυ γεματο και μπασο και δυνατο ηχο σχετικα με το αντιστοιχο του με το μικροτερο βαθος που ειναι πιο στακατο.

 

  Να ξερεις παντως ,και ειναι παρα πολυ σημαντικο, πως τα ταμπουρα που ακους σε ηχογραφησεις υποκεινται σε παρα πολυ επεξεργασια οπως Ε.Q  compressors κλπ. Οποτε αυτο που ακους μερικες φορες ειναι ηδη αρκετα διαφορετικο απ αυτο που θα ακουσεις στην πραγματικοπτητα. Σχετικα με το ultracast παντως που σου ανεφερα αν θες να το ακουσεις χωρις E.Q  μπορεις να τσεκαρεις το παρακατω video :

 

 

  Παντως και τα Black Panther ειναι καλη επιλογη στη φαση που θες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...

Εχω black panther 13x6 walnut,ετσουξε στην τιμη αλλα αξιζε το καθε ευρω.Γι'αυτο που θελεις η Mapex εχει ωραια πραγματα.

Παρε Black Panther ταμπουρο κ θα νιωσεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλα η εκαστοτε εταιρεια βγαζει ενα ΥΠΟΔΙΑΙΣΤΕΡΟ σε υλικα και κατασκευη drumset ,snare κλπ το οποιο απλα ΔΕΙΧΝΕΙ σαν αυτο που παιζει ο υπογραφων.

 

ρε τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα......... ::)

 

 

Σκεφτόμουνα να δοκιμάσω το signature του chad smith αλλά μετά απο αυτό που έγραψε ο universalpulse για τα signature μπορώ να πώ οτι μου χάλασε τα σχέδια..

 

ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο με αυτο που παιζει ο chad smith & ειναι εξαιρετικο ταμπουρο.

 

Πχ τον signature του Jordison κοστιζει 250 περιπου ευρω ενω αυτο με το οποιο παιζει ο Jordison ειναι της σειρας Ultracast της PEARL και κοστιζει 550 περιπου.

 

αλλο το  signature του Jordison & αλλο το Ultracast τα εχεις μπερδεψει ασχημα ......

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου