Προς το περιεχόμενο

Ακριβές κιθάρες? Ναί γιατρέ μου, τις προτιμώ!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μα, με αυτή τη λογική και όσοι κατασκευάζουν κλασικές κιθάρες, πιάνα, βιολιά κλπ με τις παραδοσιακές φόρμες είναι αντιγραφείς.

 

Oχι, δεν ειναι αυτή η λογική. Δεν γνωρίζω πολλά για πιάνα και βιολιά (ουτε ιδιαίτερα πολλά για κιθάρες), αλλα ξερω οτι υπαρχουν κατασκευαστικές διαφορές που χαρακτηριζουν ενα οργανο για τον ηχο του και την ποιότητα του (πχ τα διαφορετικα bracings, οι διαφορετικες υλοποιήσεις στις γεφυρες, διαφορετικοι τροποι κατασκευης laminated υλικων κλπ). Αυτά είναι αποτελεσματα μελέτης ενος κατασκευαστή που σκοπευουν στην καινοτομία και οι κατασκευες του ειναι δικά του δημιουργήματα.

 

Δεν υποστηριζω οτι ειναι κοπια μια rockinger επειδη ειναι ιδια στο σχημα μονο. Εχει και ιδιους μαγνητες στις ιδιες θεσεις, ιδια σκαλα , ιδια γεφυρα κλπ. Αυτο ειναι μια κοπια, να μετρησεις το αυθεντικο και να φτιαξεις ενα ακριβες αντιγραφο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 230
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δέν ξέρω τι bracing έχουν τα βιολιά, αλλά αυτό το στριφογυριστό στο headstock παιζει πολυ  ;D Τώρα, εταιρίες όπως οι yamaha, cort, peavey βγάζουν όντως tele και strat style με λίγο διαφορετικές διαστάσεις και αναλογίες. Για να μήν κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας όμως, και αυτές αντίγραφα είναι. Απλά προσπαθούν αργά και ανώδυνα να τα καθιερώσουν ώς αναγνωρίσιμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε διαφωνουμε.Χρησιμοποιησα τη Rockinger ως παραδειγμα γιατι ταιριαζει με την επιχειρηματολογία μου :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλο ηθελα να περασω. Οι fake τσαντες Louis Vuitton ειναι κακες απομιμησεις των αυθεντικων (χωρις αλλοιωση του λογοτυπου ομως) και κανεις δεν τις αγοραζει επειδη τις νομιζει για αυθεντικες (στην πραγματικοτητα δεν καταλαβαινω γιατι καποιος τις αγοραζει, ειτε τις αυθεντικες ειτε τις κοπιες ;D). Τις αγοραζουν παντως επειδη μοιαζουν με κατι αναγνωρισιμο, εχουν το ιδιο σχημα, παρομοια χρωματα κλπ. Το ιδιο υποστηριζω οτι γινεται και με τις κοπιες. Συμφωνεις με τον παραλληλισμο?

 

 

Δεν ξερω αυτο και εμενα με μπερδευει, ισως βλεπω ελαφρα διαφορετικους στοχους (απλα επειδη πρεπει να βρω να πω κατι)

 

θα ελεγα οτι η κυρια που παιρνει μαιμου Louis Vuitton με το logo να ειναι οσο πιο παραπλησιο γινεται, μαλλον το κανει μπας και πιστεψουν οι φιλες της οταν περναει απο την παραλια οτι εχει το οριτζιναλ (προσπαθει να ξεγελασει το κοινο της).

 

Ο κυριος που παιρνει Lidl Cola με logo διαφορετικο, αλλα ουσιαστικα με περιεχομενο παρεμφερες με το οριτζιναλ μαλλον το κανει για να γευτει στο καθημερινο του τραπεζι καποια φτηνοτερη version του γνωστου ακριβου προιοντος (προσπαθει να ξεγελασει τον εαυτο του)

My love for you is ticking clock, Berserker

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή νομίζω πως χάνουμε λίγο την μπάλα... Εγώ δηλαδή την έχασα... Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ μετά από τα λίγα (σε σχέση με άλλους εδώ μέσα) χρόνια που ασχολούμαι με κιθάρες και μπάσα έχω δει το εξής:

Στα μπάσα όντως υπάρχουν διαφορετικοί σχεδιασμοί και στη θέση των μαγνητών και στα σχήματα και στις γέφυρες κλπ... Ίσως επειδή οι μπασίστες βαριόμαστε πιο εύκολα και θέλουμε ανανέωση? Ίσως επειδή έχουμε μεγαλύτερη φαντασία? Δεν ξέρω γιατί... Αλλά στις κιθάρες πόσα μοντέλα υπάρχουν πια? Πόσα σχήματα? Strato, Tele, Les Paul, SG, Explorer, Flying V και RG (που και αυτή stratoειδές είναι στην ουσία) Και μετά οι καμένες κιθάρες της BC Rich που τις έχεις για να κόβεις ξύλα... Μετά από πόσα χρόνια? 60? Δεν υπάρχει καμία ανανέωση στα σχήματα... Όλοι προσπαθούν να φτιάξουν αυτό το σχήμα και όσο πιο πιστή αντιγραφή του αυθεντικού γιατί είναι πιο αναγνωρίσιμο... Για αυτό το λόγο μέχρι το 85 (κάπου εκεί ήταν) βγαίναν κιθάρες ίδιες στην τρίχα με fender και gibson... Ακόμα και στο headstock δεν υπήρχε διαφορά... Όλα αυτά τα λέω όχι για να διαφωνήσω με κάποιον (έτσι και αλλιώς από μόνος μου χρησιμοποιώ την λέξη αντιγραφή!!!!) αλλά για να θυμίσω πιο ήταν το θέμα του ποστ... Για να φέρω και εγώ ένα παράδειγμα... Δεν κοιτάμε 2 αμάξια πόσο ίδια είναι εξωτερικά (ή εσωτερικά) Κοιτάμε γιατί είναι καλύτερο το αμάξι που κοστίζει το διπλάσιο από το άλλο... Και τώρα που είπα αμάξια θα σας πω κάτι άλλο που εγώ το έχω και σχετικά πρόσφατο... Εμένα από μικρός μου αρέσανε τα αυτοκινητάκια μινιατούρες τύπου hotweels.. Επειδή όμως λεφτά δεν υπήρχαν και πολλά τότε έπαιρνα τα μούφα από το χ,ψ γνωστό κατάστημα... Κάθε φορά που τα "έβαζα σε αγώνες" παρόλο που τα πρόσεχα και τα γυάλιζα και τους έριχνα λαδάκι στους άξονες αυτά πάντα ερχόντουσαν δεύτερα πίσω από τα αυθεντικά hotweels... Κάποια στιγμή (ήμουν 9 χρονών) ο ξάδελφός μου επειδή μεγάλωσε μου έδωσε κάτι παλιά αμαξάκια που μέσα ήταν και ένα hotweels... Είναι το μοναδικό που μου έχει μείνει από τότε (μετά από 13 χρόνια) και ήταν και το πρώτο που κέρδισε αγώνα... Ηλίθιο παράδειγμα το ξέρω αλλά είναι απλά τα πράγματα για εμένα... Αν θέλεις κάτι για αγώνες θα τα σκάσεις... Γιατί θα σου μείνει, γιατί θα σου αρέσει και γιατί θα σου πάρει και μια νίκη... Αν πάλι θες κάτι απλώς για να το έχεις και να παίζεις στο σπίτι και να μη σε νοιάζει αν πάθει μία γρατζουνιά και να μη σε νοιάζει αν πέσει ή οτιδήποτε, δεν σε ενδιαφέρει η απόδοση του κλπ τότε δεν τα σκας και κοιτάς να τη βγάλεις όσο πιο φθηνά γίνεται...

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν είμαι σωστός αλλά νομίζω οτι έχουν πληρώσει κάποιες εταιρίες το δικαίωμα χρήσης του σχήματος τελε,στρατ κτλ οπότε δεν είναι το ίδιο με τις adibas.

 

Εγω δεν καταλαβαίνω τον όρο "ακριβή" κιθάρα.Εννοουμε κατι εντελώς ποσοτικό πχ.1000,2000,5000 ευρώ.Την σημερον ημέρα με τόσα μερη παραγωγής,τρόπους παραγωγής κτλ δεν νομίζω απο μόνο του να λέει κάτι αυτό χωρίς να λέω οτι δε λέει τιποτα.Για μένα προτιμώ να βλέπω τα specs μια κιθάρας και δοκιμάζοντας τες και ρωτώντας να βλέπω την ποιότητα υλοποίησης τους.Ετσι γλυτώνεις και χρήματα και πέρνεις αυτό που θες.Ολοι ξέρουμε ιστορίες για ακριβα όργανα στα οποία κάτω απο το λουστρο κρυβανε πολλές εκπλήξεις....και είμαι σίγουρος οτι οι ιδιοκτήτες τους ήταν τουλάχιστον περήφανοι για τα ξύλα των οργάνων τους.

 

Δεν λέω όχι στις ακριβές ισα ισα το αντίθετο.Προτιμώ τις ποιοτηκές και ας κοστίζουν κατι παραπάνω.Απλά όπως όλα αν το ψάξεις λίγο θα πάρεις το καλύτερο στην καλύτερη τιμή.Όχι όμως στη κοροιδία και σίγουρα όχι στη μουρη της μάρκας.Απο τη στιγμή που κράζω τις γκόμενες(φίλες και μη...) για τις vuitton θα κράξω και εμας που πέρνουμε μια gibson επειδή είναι gibson...

 

Στο όλο θέμα ξεχωρίζω εντελώς τις 100% χειροποίητες οπως οι huber γιατί δεν είναι κιθάρες μαζικής παραγωγής.

never compromise tone for features....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και γω σαν πρωτο οργανο ειχα μια ibanez rg entry level καταστασεις..μετα απο μερικα χρονια αγορασα μια ltd mh-400...σε καποια φαση σκεφτηκα να παω να σεταρω τη ibanez γιατι την ειχα παρατησει τελειως και λεω κριμα ειναι να παει στραφη το οργανο ας τη φτιαξω για ενναλακτικα κουρδισματα...εδωσα 100 ευρω για set up-χορδες και ενα mafia bridge το οργανο πραγματικα εγινε σαν καινουριο αν οχι και καλυτερο και ομως λυπηθηκα τα 100 που εδωσα γιατι απλα ειναι η μερα με τη νυχτα με την ltd..

προσεξτε και αυτο...ibanez rg240dx  απο τοπικο μαγαζι 440 ευρω

                          esp ltd mh-400 nt 700 ευρω με σκληρη θηκη απο internet

μικρη διαφορα τιμης χαωδης διαφορα ποιοτητας/ηχου/παιξιματος

οποτε σιγουρα χρειαζετε καλο ψαξιμο πανω στις δικες μας απαιτησεις...

 

p.s δε θελω οργανα που υποσχονται πολλα...--π.χ παιζω blues jazz death metal  εξαιρετικα... το καθε οπλο εχει αλλο ρολο στο μουσικο πολεμο...χααχχα

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είπα να κρατηθώ αλλά τελικά με τρώει, οπότε θα πω κι εγώ την ταλαίπωρη γνώμη μου.

1.    Γνωστή μάρκα μπορεί πια να έχει κάθε κιθάρα άσχετα αν θα την βάλει Αμερικάνος

    ή  Κινέζος.  Η τωρινή Epiphone είναι η παλιά Gerley ή Maya.

2.    Υπάρχουν ακριβές κιθάρες που είναι καλές και ακριβές κιθάρες που είναι κακές.

    Ενώ ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις φτηνές (με κάποια σχέση ποιότητας-τιμής

  φυσικά).

3.    Όπως έχω παρατηρήσει όσο περισσότερο ασχοληθείς με ένα όργανο  τόσο 

    καλύτερο θα βγει.Εκ των πραγμάτων λοιπόν μία φτηνή κιθάρα το μόνο που τη

  σώζει είναι μια καλή μελέτη κατασκευής ,γιατί ούτε τα καλύτερα υλικά ,ούτε και

  πολλές ώρες εργασίας θα έχει πάνω της.

    Απ'την άλλη πρέπει κανείς να μπορεί να κρίνει γιατί παίρνει μια ακριβή κιθάρα.Αν το

  μόνο που τον καλύπτει είναι το headstock με γεια του και χαρά του.

  Αλλά έχει διαφορά, κατά τη γνώμη μου ,ένα συνονθύλευμα  υλικών, σε σχέση με 

  ένα ολοκληρωμένο  όργανο.  Πχ. να μην κοιτάμε απλώς αν έχει ανοξείδωτα τάστα

  αλλά και αν λειτουργούν σωστά με την ταστιέρα. 

          Τελευταίο κουραστικό παράδειγμα:

    Αν 2 μάγειρες έχουν ακριβώς τα ίδια υλικά στη διάθεσή τους,το φαγητό που θα

  φτιάξουν έχει να κάνει με το ποιος απ'τους 2 είναι καλύτερος αλλά και πόσο χρόνο

  έχει στη διάθεσή του.

      Πιστεύω ότι η πληθώρα φτηνών κιθαρών έχει κατεβάσει λιγάκι τον πήχη (των

    καλών κατασκευών, όχι των παιχτών) και ότι καθένας  "παινεύει το σπίτι του" όταν

    χρειάζεται.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια εδω ενας τυπος αλλαζει κιθαρες κατα τη δειαρκεια του κομματιου με τις ιδιες ρυθμισεις.

αυτος τα ιδια παιζει αλλα κιθαρα με κιθαρα,,,εχει διαφορα

inhttps://www.youtube.com/user/jkstigma/videos

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...

Δε βαριέστε ρε παιδιά,ότι να 'ναι.Φτηνό,ακριβό υπάρχει κάτι για τον καθένα.Αρκεί να έχει μάρκα.

Γιατί αν δεν έχει...

 

να σου θυμισω καποιους που επαιζαν χωρις μαρκες knopfler,brian may ka...

ακομα μιλαμε για μαρκες? ελεος 2009 εχουμε παιχτε μουσικη

" Όταν θα'στε ευτυχισμένοι... "

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου