Προς το περιεχόμενο

Marshall tsl 602-jcm 2000


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ως κατοχος του απλου 601 (1Χ12 σε αντιθεση με τον 602 που εχει 2Χ12) μπορω να σου πω οτι ειναι ενας απλος κανονικος συγχρονος Marshall. Τονιζω το συγχρονος για να πω οτι δεν ειναι κατι το εξαιρετικο με το οποιο θα μεινεις με το στομα ανοιχτο, αλλα και δεν θα ενθουσιαστεις. Εχει καποιους κλασσικους ηχους Marshall στα δυο drive καναλια, ενω περιεργως εχει απο τα καλυτερα καθαρα καναλια για Marshall. Προσοχη βγαζει και μερικα προβληματακια.

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν πρώην κάτοχος και εγώ του TSL-601 πιστεύω δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη περιγραφή για τον ενισχυτή από αυτή του fenderiarhs... Απλός σύγχρονος Marshall με αρκετά καλό καθαρό κανάλι (για Marshall εννοείται), και στα 2 χρόνια περίπου που τον είχα, άλλαξα footswitch.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως κάτοχος του tsl 602 μπορώ να αναφέρω κάποιες σκέψεις-συμπεράσματα για τον εν λόγω ενισχυτή.

1) έχει 2x12 μεγάφωνα που δίνει αρκετό όγκο στον ήχο. Σου δίνει κάποιας μορφής αίσθηση ότι παίζεις με καμπίνα.

2) Τα ηχεία του (Wolverine) θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Οι περισσότεροι τα αντικαθιστούν με τα celestion vintage 30, τα Wolverine είναι λίγο σκοτεινά.

3) Έχει καλό καθαρό κανάλι το οποίο με "Scooped" ρυθμίσεις στο eq. γίνεται πιο γλυκό. (Scooped εννοάω treble 6.5/10, mid 4/10, bass 6.5/10)

4) τα 2 βρώμικα κανάλια έχουν το ίδιο eq. (αρνητικό αλλά λύνεται εύκολα με χρήση eq. πεταλιού)

5) Το 1ο βρώμικο κανάλι βγάζει ήχους τύπου led zeppelin, ac/dc ίσως και λίγο πιο heavy. Με ένα boost πετάλι όμως... :)

6) Το 2ο κανάλι μπορεί να βρωμίσει αρκετά αλλά αν θες ήχο τύπου testament, lamb of god θες compressor ή και eq. για να τσιτώσεις κάποιες δυναμικές του. Εν γένει Maiden-ίζει, priest-ίζει αρκετά με τις ανάλογες ρυθμίσεις κ effects.

7) Όταν οι λάμπες του αρχίζουν να τα φτύνουν το συνολικό distortion πέφτει πολύ, το ίδιο και η απόδοση του eq. (θέλει σχεδόν τέρμα το presence, treble)

8) υπάρχουν αρκετές εύκολες κ ανέξοδες μόντες που φέρνει τον ήχο πιο κοντά σε plexi. (δεν ξέρω κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό βέβαια- δεν τον έχω μοντάρει ακόμα)

9) Έχει deep switch που αυξάνει bass - όγκο

10) έχει mid shift για scooped ήχο

11) το footswitch καμμιά φορά lag-άρει όταν πας στο καθαρό κανάλι. Συμβαίνει όταν χρησιμοποιείς το effects loop.

12) Εγώ με το καθαρό κανάλι + ds1 keeley είμαι πολύ ευχαριστημένος (τώρα που οι λάμπες του τα έχουν φτύσει... Πάω για JJ μάλλον σε λίγο καιρό)

 

Συνολικά σου προτείνω να πας κάπου και να πειραματιστείς μαζί του για κάμποση ώρα κ αν μπορείς να τον πάρεις μεταχειρισμένο. 1200 ευρώ είναι πολλά χρήματα και έχεις κάμποσες επιλογές σε αυτά τα λεφτά ή κοντά σε αυτά (boogie 5:25 ή ακόμα Marshall DSL 50 head, ENGL Screamer και πολλά άλλα ανάλογα με τα μουσικά σου γούστα...)

Mesa BooBie: The Spirit of Sex in Bedroom :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,ξεκίνησα να κοιτάω αυτόν τον ενισχυτή

επειδή τον είδα μεταχειρισμένο στην μισή τιμή (600) από τα 1200κάτι που έχει

κανονικά και επειδή δεν έβρισκα αυτόν

http://www.thomann.de/gr/marshall_1962_bluesbreaker.htm πουθενά μεταχειρισμένο που λογικά κάπου εκεί θα είχε κι αυτός

άρχισα να κάνω συγκρίσεις επειδή δεν έχουν και τρομερή διαφορά στην τιμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν δεν απατωμαι μιλαμε για τρελες διαφορες ηχητικα μεταξυ των ενισχυτων αυτων. Κραταω μια πισινη επειδη δεν ειμαι και πολυ familiar με τα ηχοχρωματα του tsl 602.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι η μέρα με τη νύχτα. Ο TSL είναι για σαφώς πιο μοντέρνα παιξίματα ενώ ο Bluesbreaker για πολύ βιντατζοροκ καταστάσεις - πιο ήπιο overdrive, "ζει" σχεδόν αποκλειστικά σε ψηλές εντάσεις για να αποδώσει, έχει πιο μουσικό και λεπτομερές ηχόχρωμα, καλύτερες αποκρίσεις σε σχέση με το παίξιμο, απείρως λιγότερες ευκολίες σε επιλογές, κανάλια, switchings, δεν έχει effects loop όπως ο TSL που πρωτορώτησες... (βασικά δεν τα έχει όλα αυτά γιατί δεν τα χρειάζεται - προέρχεται από μια εποχή που οι απαιτήσεις ήταν πιο απλές, πιο βασικές και εστίαζαν περισσότερο στην "αγνότητα" του βασικού ήχου, χωρίς πολλά - πολλά έξτρα).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είπαν και τα παιδιά οι 2 ενισχυτές δεν έχουν ηχητικά καμμιά σχέση, δεν εννοώ ποιοτικά αλλά έχουν εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό. Κοίτα με το καθαρό κανάλι του tsl και κανά καλό πεταλάκι μπορείς να πάρεις καλά αποτελέσματα, όπως επίσης και με το 1ο κανάλι του, αλλά θα σου πρότεινα να ψάξεις για κανένα marshall vintage modern 50 Watt κεφάλι ή combo που είναι σαφώς πιο κοντά σε αυτά που θέλεις. Μπορείς να κοιτάξεις επίσης και για κανένα VOX AC15 handwired, VOX AC30, badcat (πιο ακριβές λύσεις είναι αυτές βέβαια...)

Mesa BooBie: The Spirit of Sex in Bedroom :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου