Προς το περιεχόμενο

Sound Confusion


kokotron bcm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hello

Πήρα λοιπόν που λέτε την audiophile 2496 και ενώ ξεκίνησαν όλα με τις καλύτερες προϋποθέσεις, τώρα κάπου έχει στραβώσει το πράγμα (έβαλα βέβαια κι εγώ το χεράκι μου)

Λοιπόν. Η κάρτα δεν εμφανίζεται στο Control Panel στο Sound and Audio devices properties πλέον, νομίζω από τότε που έβαλα τους νέους drivers (αν και ξαναέβαλα τους παλιούς και δεν άλλαξε κάτι). Υπάρχει μόνο μία κάρτα στον υπολογιστή. Επίσης, δεν μπορώ να επιλέξω την κάρτα στο PowerDVD, ο media player δεν παίζει ήχο (το Winamp παίζει) και ούτε τα παιχνίδια έχουν ήχο. Κατα τα άλλα (ηχογράφηση, Playback σε εφαρμογές ήχου, mp3 στο winamp) τα πάει μια χαρά. Επίσης, ενώ στην αρχή έβλεπα μια χαρά το Microsoft GS synth για MIDI (με την m-audio μαζί), τώρα δεν υπάρχει πουθενά, και άντε να χρησιμοποιήσω το Guitar Pro τώρα.

Εγώ έπεξα λίγο με το Device Manager (ώσπου αφαίρεσα τελείως την RealTec της μητρικής) και με κάποια services άσχετα (φαινομενικά) με τον ήχο. Αny ideas?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως, να σημειωσω πως την sound card της MOBO, την εξαφανιζεις μονο απο το BIOS setup, στην εναρξη του υπολογιστη, και οχι απο το Device manager!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι ξεκίνησα στην αρχή αλλά ή στραβός είμαι η δεν ξέρω πιο option είναι στο bios ή δεν υπάρχει τρόπος να την επενεργοποιήσω. Όταν λέω την έβγαλα, εννοώ τελείως (απο το Κουτί!) όχι από device manager (αν και είχα κάνει και disable από Device Manager).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Audiophile μπορεί να συνυπάρχει με την μητρική χωρίς πρόβλημα, εκτός ίσως απο το ότι θα χρειαστείς 2 ζευγάρια ηχεία.

Αν δεν θές την κάρτα της μητρικής να την κάνεις disable απο το BIOS και όχι σβύνοντας τους drivers.

 

Βάλε το πιο τελευταίο s/w που έχεις ή μπορείς να κατεβάσεις απο το internet.

 

Η κάρτα αυτή, προκειμένου να είναι γρήγορη παρακάμπτει κάποια πράγματα απο τα windows και έτσι ίσως να μην μπορείς να κλείσεις τον ήχο απο το "μεγαφωνάκι".

 

Μετα πήγαινε στο control panel και βαλτην σαν default sta audio και midi.

 

Τελος ανοιξε το s/w mixer που σου δίνει και δες απο εκει τι είναι ανοιχτό και τι όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς η κάρτα δεν εμφανίζεται στο control panel οπότε i am trapped :P Kαι δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι σχετικό στο panel της κάρτας... Την RealTec την αφαίρεσα τελείως από το κουτί, αλλά και που υπήρχε, πάλι τίποτα στο control panel.ι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να τα πάρουμε απο την αρχή ...

Κανε uninstall ότι driver εχεις βάλει για την 2496, reboot το PC και install ξανα. Θα αρχίσει η εγκατάσταση και κάποια στιγμη θα ζητήσει να κάνεις reboot για να ολοκληρωθεί.

Οταν ξαναξεκινήσει το μηχάνημα θα πρέπει στο taskbar να υπάρχει ένα μικρό μάυρο εικονίδιο και το ίδιο και στο control panel.

Πηγαινε στο control panel, στο "Sound and Audio Devices", μετα στο tab AUDIO και διάλεξε Sound Playback/Default device: Μ-Audio Delta AP Multi

Δοκίμασε απο το Media Player να δεις αν έχεις ήχο. Αν όλα πανε καλα μπες στο πρόγραμμα recording που χρησιμοποιείς και δες στο setup να έχεις σαν output device την Μ-Audfio Delta ...

Me to Traction που έχω δουλεύει μια χαρα και παλιότερα δούλευε με το Cubase επίσης.

Patchbay/Router και δοκίμασε εναλλακτικα το WavOut 1/2 και το Monitor Mixer

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξαναεγκατέστησα την κάρτα...

Στο Control Panel στο Sound and Audio Devices εξακολουθεί να μην υπάρχει τίποτα. "No Audio Device". Oύτε στο Αudio tab υπάρχει κάποια επιλογή. Την έβγαλα την κάρτα και ξαναέβαλα μόνο την RealTec.Αλλά και πάλι τίποτα στο Control Panel! Κάτι τρέχει μα τα windows ίσως.

 

(και μην πάρετε ΠΟΤΕ Microsoft Wireless Optical Desktop!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή έβαλες την 2496 μόνη της και μετά εγκατέστησες τον driver, έκανες reboot και δεν την βλέπει ?

 

(ούτε και Logitech Wireless Desktop να πάρετε, ιδιαίτερα όταν βάζετε και βγαζετε hardware απο το PC)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου