Προς το περιεχόμενο

Χρειάζομαι pre-amp ή οχι?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχήν καλησπέρα σε όλους! Η απορία μου είναι η εξής: έχω τη Lexicon Alpha και μικρόφωνο το Shure PG-58. Σκοπεύω στο θέμα μκρόφωνο να αναβαθμιστώ και στρέφομαι στο Rode NT-1. Ξέρω ότι η κάρτα μου έχει pre-amp, όμως το θέμα μου είναι εάν μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του εν λόγω μικροφώνου ή όχι, και άρα επομένως να πάρω κι ένα προενισχυτή??

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προενισχυτή δε χρειάζεσαι (απαραίτητα), αυτό που χρειάζεσαι με το συγκεκριμένο μικρόφωνο που θέλεις είναι τροφοδοσία phantom, επειδή η κάρτα σου δεν έχει.

 

Δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να πάρεις ξεχωριστή τροφοδοσία για αυτήν την κάρτα. Ίσως είναι καλύτερο να πάρεις μια πιο καλή κάρτα με phantom power.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπότε φίλε απ' ότι καταλαβαίνω μ'ένα προενισχυτή ή μια μικρή κονσόλα και το εν λόγω μικρόφωνο κάνω τη δουλειά μου...

Πάντως αν μπορείς βοηθα με με κανα link για τροφοδοτικά phanton... η προτασή σου για καλύτερη κάρτα μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένη.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια μικρή κονσόλα όπως αυτή θα σε βόλευε

http://www.thomann.de/gr/behringer_ub802_eurorack.htm

 

και κοστίζει λιγότερο από τα περισσότερα τροφοδοτικά

http://www.thomann.de/gr/phantom_adapters.html

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ok φιλε πιάνω τι λες...Να ρωτησω τρία πραγματακια ακόμη

1)τι είναι προτιμότερο: να συνδέσω μόνο το mic στη κονσόλα και έπειτα την έξοδο της κονσόλας στο line-in της κάρτας ήχου και τα μονιτορ να μείνουν πάνω στην κάρτα ή να τα ρίξω κ αυτα στην κάρτα, την έξοδο της κάρτας στη κονσόλα και επανείσοδο του σηματος στην κάρτα???

2)στην κονσόλα που παραθέτεις πιο πάνω σαν έξοδο προς την εισοδο της κάρτα τι ειναι προτιμότερο: το main out ή το tape out??

3)γιατί με λειτουργία fantom δεν επιτρέπεται χρήση XLR καλωδίου??

Συγνώμη αν κουράζω!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Απ' ό,τι βλέπω η κάρτα έχει κουμπί output level, οπότε ο έλεγχος του σήματος που πάει στα μόνιτορς δεν είναι πρόβλημα. Άρα θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις τη λογική του συντομότερου δρόμου από κάρτα σε μόνιτορς.

2) Είχα το παλιότερο μοντέλο της κονσόλας και το χρησιμοποιούσα με την παλιά κάρτα (δεν είχε προενίσχυση) μέσω του tape in - out. Με βόλευε το κουμπάκι που μπορεί να στείλει το σήμα από την κάρτα είτε στο main mix (για τη μίξη) είτε στο control room (ακουστικά) για την ηχογράφηση. Αν θυμάμαι καλά το tape in - out  είναι επιπέδου line και δεν έχει διαφορά από τις υπόλοιπες εισόδους - εξόδους. Δοκιμάζεις και διαλέγεις.

3) Μήπως το λες ανάποδα; Το φάντομ θέλει απαραίτητα XLR.

 

Δεν κουράζεις  ...  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η ερώτηση είναι αν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου χωρίς (ξεχωριστό) preamp, μπορείς.

Οι καλοί προενισχυτές παρ' όλα αυτά δίνουν ποιότητα, (αν το επιθυμείς) χρώμα-χαρακτήρα, μεγάλο headroom κλπ, γενικά ένα "μουσικό" αποτέλεσμα.

Τώρα, το να πάρεις καλό προενισχυτή και να περνάει το σήμα από κακή κάρτα δεν είναι καλή ιδέα.

 

Μακριά από προενισχυτές/κονσόλες behrigner. Είναι φτηνά για τον απλούστατο λόγο  οτι είναι κάκιστης ποιότητας (ΜΑΠΑ). Αν συνεχίζεις να ασχολήσαι θα το αφήσεις αμεσα στην άκρη.

 

Το καλύτερο και σωστότερο κατ εμέ είναι να πάρεις μια καλή κάρτα και να δουλέψεις με τα ουδέτερα αλλά όχι ασχημα preamps της μέχρι να αποφασίσεις αν θες αργότερα να πας σε κάποιο καλύτερο preamp.

www.minorhead.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτα για το επίπεδο που θέλω αυτή τη στιγμή να πάω, δλδ να φύγω απ'το δυναμικό νομίζω ότι η λύση με την κονσόλα καλύπτει.

Αυτό που λες, που είναι γενικά σωστό, νομίζω ότι είναι παραππάνω απ'οτι χρειάζομαι αυτή τη στιγμή...στο μέλλον το βλέπουμε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου