Προς το περιεχόμενο

Randall RG75


BARoN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας.Λογω γενεθλίων θα πάρω εναν ενισχυτή.Σκεφτομαι τον Randall RG75.Παίζω Rock(Π.χ. Placebo-Arctic Monkeys)/Hard Rock(AC/DC ,Nickelback,Led Zeppelin)/Grunge (Nirvana)/Indie(3 Days Grace)και λιγάκι Heavy Metal(Maiden ,Metallica ,Megadeth)

 

α)Μου κάνει; Οπως βλέπετε θέλω εναν ευέλικτο ενισχυτή που να μου δίνει τα πάντα!

β)Τον έχει κανεις και μηπως μπορεί να μου κάνει κάποιο sample (καθαρό και τα 2 βρώμικα) γτ μένω επαρχία και δεν΄μπορώ να τον ακούσω..!

γ)Πόσο τον έχει ο Διαμαντόπουλος;

δ)Έχετε να αντιπροτίνετε κάτι (οτιδήποτε..ακόμα και πεταλιέρα με active monitors..οτι να ναι!) στα ίδια χρήματα που να μου δίνει αυτή την ηχιτική ευελιξία; (300-400 ευρώ!?)

 

Η χρήση του θα είναι κυρίως στο δωμάτιό μου και μπορεί σε καμια πρόβα με το συγκρότημα..!

 

Έχω επισης σκεφτεί την λύση Line 6 Flextone III αλλά και Spider IV που είναι στα ίδια χρήματα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

β)Τον έχει κανεις και μηπως μπορεί να μου κάνει κάποιο sample (καθαρό και τα 2 βρώμικα) γτ μένω επαρχία και δεν΄μπορώ να τον ακούσω..!

 

ψάξ' τον στο youtube, υπάρχουν πολλά βίντεο μ' αυτόν  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουτε ένα καλό δεν έχω ακούσει..ολα με χάλια μικρόφωνα και με καφρικες συγχορδίες που εγώ δεν συμπαθώ ιδιαίτερα.. η κιθάρα είναι μελωδικό όργανο.. σιγά τα samples..

Αν είχα μείνει στα vids του youtube δεν θα τον σκεφτόμουν κάν..απλά ακουσα παρα πολύ καλά λόγια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε BARoN πριν 5 περίπου μήνες τον αγόρασα απο τον Διαμαντόπουλο 400€.

Είναι ένας απο τους καλύτερους τρανζιστοράτους που έχω ακούσει σε αυτή την κατηγορία μαζί με τον Marshall AVT Tribute και τον TECH 21 Trademark 30 (Ο οποίος υπερέχει όλων, όμως είναι 30W - ο 60αρης ειναι απλησίαστος).

 

O RG έχει πολύ όμορφα καθαρά λόγω της λαμπάτης προενίσχυσης, αρκετά παραμετροποιήσιμο EQ καθώς και ενα Boost στα καθαρά το οποίο χειρίζεσαι και απο το footswitch. Στα βρώμικα έχει 2 κανάλια, η διαφορά των οποίων είναι στο gain (το 2ο κανάλι δίνει extra gain) καθώς και ένα κουμπάκι που κόβει ή δίνει αντίστοιχα περισσότερα μεσαία.

 

Είναι αρκετά ευέλικτος, για πολύ gain καταστάσεις όμως ίσως να θέλει κάτι παραπάνω.

Α! Από Watt,να φάνε και οι κότες!!!

 

 

Υ.Γ.  Τα παραπάνω είναι απολύτως υποκειμενικά.

Υ.Γ.2  Κλιπ δεν μπορώ να φτιάξω στην προκειμένη λόγω έλειψης χρόνου.Ίσως στο μέλλον τα καταφέρω

 

Γιώργος

Τέεεεεελειαα.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, κι εγώ φέτος αγόρασα τον Randall RG75 G3 valvedynamic από το Διαμαντόπουλο αλλά ήταν demo μοντέλο κι έδωσα 330Ευρώ αν θυμάμαι καλά. Άλλαξα μόνο την λυχνία του (12ΑΤ7 ΕΗΧ) και όλα μια χαρά.

  Είναι πολύ ευέλικτος ενισχυτής αλλά θέλει χρόνο πειραματισμού με τα ρυθμιστικά για να βρεις τον ήχο που θέλεις. Ολα τα ρυθμιστικά EQ, volume, μαστερ, gain, mid mode αλληλοεπηρεάζονται! Αυτό είναι πιο κοντά στην αίσθηση ενός full tube amp και σίγουρα είναι ενδιαφέρον σε σχέση με το "ξερό" & σταθερο EQ, gain, vol σετ πολλών solid state ενισχυτών. Αλλαγή της λυχνίας δε, κάνει ηχητική διαφορά και άρα... περισσότεροι πειραματισμοί!

Από ήχους διαθέτει: clean καθαρότατο , boost στο clean = πολύ ωραίο λαμπάτο crunch, gain1= rock ώς hard rock και μεταλ ρυθμικά, gain2= solo και metal ήχος, και μάλιστα με το middle voicing μπουτόν είτε marshall-ίζει ή boogie-ίζει ηχητικά. Eπίσης, με ένα booster πεταλάκι ή δυνατούς humbucker για λίγο εξτρα γκαζι μπροστά από το clean boost κανάλι, βγάζει πολύ ωραία blues και rock λαμπάτο ηχο!

 

Είναι πιστέυω γενικά πολύ καλύτερος από τον marshall mg50 k mg100 dfx αλλά και peavey 112 που είχα. Οι μαρσαλ δεν είχαν τόσα γκάζια και τέτοια ποιότητα κι ο peavey δεν είχε τόσους ήχους κι ας ήταν ακριβότεροι του randall!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τον Flextone τι έχετε να πείτε;Έχω παίξει και μου άρεσε ενώ με τον Randall  όχι..γιαυτό θέλω και τα κλιπακια  αλλιως θα πάω καρφί στον Flextone.

Θυμιθείτε οτι είναι κυρίως για σπιτίσια χρήση!Μην τρελαθώ με τα 75 watt!

Τελος θελω να ξέρω αν κανει για την μουσική που παίζω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

εγώ εχω τον 100αρι αμα τον βαλεις στον 1 ακουγετε μια χαρα αμα τον βαλεις στο 3 αρχιζει να παιζει μονη της η ακουστικη ;D ενταξει εσυ επειδη θα τον εχεις σπιτι σου βαζε τον στο 1 εκει κοντα.μετα στις προβες δωστου να καταλαβει. ο τελευταιος rg75 που ειχα δει στον διαμαντοπουλο εκανε 390 ευρώ...το μονο πραγμα που δεν μου αρεσει στον rg75 ειναι τα εφφε του. και ο πωλητης μου ειπε : πηγαινε στον 100αρι  ο 75αρης εχει 1 celestion και τα εφφε του δεν ειναι τοσο καλα!εγω θα σου ελεγα παντως να ψαξεις για μεταχειρισμενο...αν και δεν εχω δει πουθενα αγγελια....εγω οταν εψαχνα εβλεπα συνεχεια αγγελιες με τους rg. δες  και τον marshall avt 50.

παντως πιστευω πως ο randall ειναι καλυτερος απο τον line 6 και απο τον marshall avt ειδικα αμα θες εναν καλο βρωμικο-καθαρο ηχο και εναν καλο μπασο ηχο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρα και απο μενα. Ειναι ευελικτος για τα αυτια μου ,στα βρωμικα παιζεις οτι γουσταρεις απο blues μεχρι metal,γεματος και καθαρος ηχος πραγματικα αν ειχα χωρο θα τον επαιρνα . Ομως η γνωμη μου ειναι οτι δεν κανει για μεσα στο σπιτι,θα τον θαψεις  ;D ;D γενικα πιστευω οτι ολοι οι ενισχυτες αρπαζουν απο ενα σημειο και πανω,θα ειναι αμαρτια να παιζεις ενα τετοιο εργαλειο το 1 .Εγω γι αυτο δεν τον πηρα,ειχα ενα peavey bandit 112 transtube και τον πουλησα γι αυτο τον λογο εβαζα στο 2 τον ενισχυτη και με κραξανε.

 

ΥΓ για τον Randall rg75 g3 μιλαω με την λαμπα στην προενισχυση .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα ειναι αμαρτια να παιζεις ενα τετοιο εργαλειο το 1

σιγουρα στο σπιτι ειναι υπερβολικο αλλα οταν θα θελει να ξεδωσει ;D θα τον βαζει δυνατα και θα τα δινει ολα..εγω του προτεινω αυτον τον ενισχυτη γιατι οταν θα θελει να παιξει σε ενα λιβε θα θελει κατι δυνατο με ωραιο ηχο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου