Προς το περιεχόμενο

Σύγχρονοι Ενισχυτες - όργανα και Vintage ήχος......


asgartha

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

θα με ενδιέφερε να μάθω κατά πόσον υπάρχουν ενισχυτές  και κιθάρες /μπάσα,  κατασκευασμένα σήμερα που να μιμούνται καλά -καλά όμως- τον ήχο που είχαν ενισχυτές και οι κιθάρες  του '60-70 ας πούμε.

 

Ξέρω ότι οι διάφορες εταιρίες βγάζουν μοντέλα που υποτίθεται πως είναι στα πρότυπα των  περασμένων δεκαετιών, αλλά έχω ακούσει ότι μερικά από αυτά τα μοντέλα είναι όντως οκ, άλλα ωστόσο είναι  "μούφες".

 

Με ενδιαφέρει κάτι που να πλησιάζει τον ήχο από blues και rock ηχογραφήσεις της εποχής......

 

Εάν έχει κάποιος άποψη θα ήθελα πολύ να την ακούσω...

 

Ευχαριστώ

“Never give a sword to a man who can't dance.”

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο ενισχυτες fender black-silver face reissue υπαρχουν σε λογικες τιμες για τα ωραια κρυσταλλινα καθαρα τους , τους χρησιμοποιουσαν αβερτα και τοτε και τωρα και στο μελλον.

Επισης plexi για το χαρακτηριστικο γρεζι τους.

Τωρα απο κιθαρες vintage οργανα υπαρχουν και βγαινουν κατα κορον , fender strato-tele με vintage μαγνητες και επισης lp goldtop με τους p90.

κατι πιο συγκεκριμενο δεν εχεις να πεις ?

Tone is in the ear of the beholder

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..πρώτα απ' όλα,αν εννοείς τον ήχο των 60' και 70' που φτάνει σε εμάς μέσω ηχογραφημάτων (οι γηραιότεροι εξαιρούνται.. ;D) θα πρέπει να συνυπολογίσεις ολόκληρη την ηχητική αλυσίδα, από τον μουσικό μέχρι τον τρόπο και τα μέσα ηχογράφησης..

..αν εννοείς μόνο τον ήχο του ενισχυτή και της κιθάρας, να σου πω ότι τα περισσότερα όργανα και ενισχυτές κατασκευάζονται με πρότυπο τα vintage του τότε και πετυχαίνουν πολύ καλά τον σκοπό τους..διαφορές υπάρχουν..οι μεν κιθάρες έχουν μάλλον καλύτερα ξύλα και ποιοτικό έλεγχο σήμερα, οι δε ενισχυτές έχουν ελαφρύτερους transformers, φτηνότερους πυκνωτές κτλ..

παραδείγματα κιθαρών που μιμούνται τον ήχο του τότε..

fender stratocaster, telecaster, jaguar, jazzmaster με μια επιφύλαξη ως προς τους στοκ μαγνήτες..

παραδείγματα ενισχυτών

fender twin reverb, bassman, deluxe reverb, κάποιοι vox κτλ (με μια επιφύλαξη ως προς τα στοκ μεγάφωνα)..

 

φυσικά είναι και άπειρα άλλα μηχανήματα που θα σου αναφέρουν οι φίλοι παρακάτω.. :)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα με ενδιέφερε να μάθω κατά πόσον υπάρχουν ενισχυτές  και κιθάρες /μπάσα,  κατασκευασμένα σήμερα που να μιμούνται καλά -καλά όμως- τον ήχο που είχαν ενισχυτές και οι κιθάρες  του '60-70 ας πούμε.

 

Φυσικα και υπαρχουν.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφ'ενός η τεχνολογία πίσω από τους λαμπάτους ενισχυτές είναι στην κυριολεξία παμπάλαια, και οι μόνες ουσιαστικές αναβαθμίσεις που έχουν γίνει από τότε (στοιχειώδεις και αυτές) είναι κυρίως η προσθήκη master volume, τα έξτρα κανάλια, το effects loop και οι δυνατότητες midi switching, άντε και το Simulclass. Επομένως, σαν σχεδίαση είναι ακόμη απελπιστικά κοντά στα κλασσικά μηχανήματα 50 και βάλε ετών πίσω, και σαν ήχος επίσης. Αυτό ενισχύεται όχι μόνο από τα πολυπληθή reissues που βγαίνουν από τις μεγάλες εταιρίες, αλλά και από τους άπειρους κλώνους των μηχανημάτων αυτών που είτε είναι 100% αντιγραφές των παλιών, είτε "εμπνευσμένα" από αυτά.

 

Αφ'έτέρου, όπως σε πολλούς τομείς έτσι και στη μουσική συναντούμε μια παρελθοντολαγνεία, η οποία ενισχύει ακόμη περισσότερο το κυνηγι του βίντατζ ήχου (όχι ότι δεν άξιζε βέβαια, το αντίθετο μάλιστα). Με λίγα λόγια, πιστεύω πως η πλειοψηφία των κιθαρών και ενισχυτών σήμερα αποσκοπεί στον ήχο των κλασσικών ηχογραφήσεων. Το αν κάποιος θα τον πετύχει από κει και πέρα εξαρτάται από την δεξιοτεχνία του...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου