Προς το περιεχόμενο

Delay για 80's. Ψηφιακό ή αναλογικό?


MakisSRV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά, έχω την εξής απορια μιας που ξαναφτιάχνω from the scratch το pedalboard μου, Παίζω αρκετά 80's hard rock, Ηeavy metal kai Shredάρω σε φάση Axel Rudi Pell, Malmsteen κλπ. Θα ήθελα να ξέρω τις απόψεις σας για το delay. Να προτιμήσω κάτι ΜΧR CARBON COPY που είναι αναλογικό ή να πάρω κάτι ψηφιακό?Θα ήθελα να μου προτείνεται ποιο μοντέλο κατα την άποψη σας είναι καλύτερα να πάρω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρε ψηφιακο...DD-3

Παρε κι ενα Reverb...Hardwire RV-7

 

Κανεις απο τους τοτε κιθαριστες δεν χρησιμοποιουσε αναλογικα delays...ηταν σε μορφη ρακ τα περισσοτερα αλλα σημερα τα πεταλια ειναι αρκετα ποιοτικα και θα κανεις τη δουλεια σου πολυ ανετα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Vox μου φάνηκε αρκετά πριμαριστό, και σε φάσεις με ενοχλούσε αυτό... Καλύτερα να τα δοκιμάσεις καλά και τα δύο. Για το MI δεν γνωρίζω. Πάντως τσέκαρε και το smash box της Ibanez, είναι αρκετά καλό πετάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παρε το delay του JAM

ζεστό και vintage

http://www.jampedals.com/index.php?page=delay-llama&hl=el_GR

 

και το mad professor πολυ καλό.

 

 

inhttps://www.youtube.com/user/jkstigma/videos

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α, Οκ τότε.Επίσης ποια είναι η γνώμη σας για το bulldog distortion tis Vox?Ποιο να προτιμίσω  σε σχέση με το crunchbox της mi audio?

 

Ένα ένα...! Προσπαθούμε να έχουμε μια ομοιογένεια στις ερωτήσεις των θρεντς, έτσι ώστε οι σχετικές πληροφορίες να είναι ταξινομημένες και πιο εύκολο να προκύψουν από το ψαχτήρι.

 

Πολύ σωστά ειπώθηκε ότι τότε ήταν η εποχή των racks-ψυγείων. Τα ψηφιακά είχαν μόλις κάνει μπαμ, ήταν πολύ της μοδός και πολλοί ξεφορτωνόντουσαν τα αναλογικά τους για να τα αγοράσουν (μετά βέβαια το μετάνιωσαν γιατί τα αναλογικά απέκτησαν πάλι την παλιά τους αίγλη κι έγιναν συλλεκτικά, και εδώ και αρκετά χρόνια μοσχοπωλούνται).

 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά πρέπει να πάρεις κι εσύ ψηφιακό. Ουσιαστικά δεν πρέπει να σκέφτεσαι έτσι αλλά απλά να αναζητάς κάποιο που θα σου κάνει κλικ εμφανισιακά, ηχητικά, mojo-ικά και από πλευράς δυνατοτήτων. Τα αναλογικά (ή και τα ψηφιακά που έχουν και επιλογή analog-like) έχουν πιο "θολές" επαναλήψεις που είναι πιο γλυκές αλλά χάνονται πιο εύκολα στο mix. Tα ψηφιακά έχουν πιο "κρυστάλλινες", χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει απαραίτητα ότι χάνουν την μουσικότητά τους.

 

Από πλευράς δυνατοτήτων, παραμετροποίησης και ευελιξίας τα ψηφιακά είναι μονόδρομος, επομένως σου τα συστήνω (τα πιο πολλά θα σου δώσουν και τον "αναλογικό" ήχο με simulation, και θα έχουν και tap tempo). Αν από την άλλη σε καλύπτουν τα αναλογικά, προτίμησε κάποιο από αυτά. Aν δεν ακούσεις μερικά ο ίδιος, είναι αδύνατον να καταλήξεις. Πες και το μπάτζετ σου να προτείνουμε μερικά - οι επιλογές είναι εκατοντάδες...

 

Όσο για τα dirtboxes που ρωτάς, έχουν συζητηθεί αρκετά - ψάξε λίγο. Αν δεν καλύπτεσαι, σε παρακαλώ άνοιξε καινούργιο θέμα.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου