Προς το περιεχόμενο

Soundforge 8 εντασεις - Βοηθεια


Προτεινόμενες αναρτήσεις

thanx bloody.. Θα το δοκιμασω και αυτο που λες.. Μονο που δεν ξερω και πολυ καλα να χρησιμοποιω προγραμματα τυπου cubase και logic.. Οποτε οποιαδηποτε συμβουλη πιστευετε θα με βοηθησει, ριχτε την..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου φίλε JimmyD,

 

όπως τα λένε και τα παιδιά, απλά επειδή είπες ότι με την όλη διαδικασία δεν τα πηγαίνεις ακόμη καλά να σου προτείνω τα εξής για μελλοντικά projects:

To κάθε κομμάτι το έχεις σε ξεχωριστό κανάλι με προγραμματα τυπου cubase και logic, εννοείται έτσι...

 

Ακούς πρώτα τα κομμάτια σου το κάθε ένα ξεχωριστά και τα φέρνεις όλα στα επιθυμητά επίπεδα, πέραν του μέσου -3db που θα φροντίσεις με τα faders η και το +-gain, χρησιμοποιώντας στα inserts του κάθε καναλιού eq (ευγενικά-ούτως ή άλλως δεν θέλεις εκεί που γίνεται η αλλαγή να υπάρχουνε μεγάλες συχνοτικές αποκλίσεις γιατί θα ακουστεί άσχημα, δηλαδή θα έχεις φροντίσει τα κομμάτια σου να είναι κατάλληλα για το mix-τα ξέρεις αυτά φαντάζομαι, απλά τα λέω και εγώ καλού κακού) και πολύ μετρημένα compressor (έστω ελαφριά presets)....και προσοχή να μην κοκκινίζουν τα VU ποτέ, στην ανάγκη ρίξε την ένταση σε όλο το mix από το να κάνεις υπερβολικό compressing σε κάποιο/α κομμάτι/α.

Τα επιθυμητά επίπεδα είναι αυτά που έχει το κομμάτι με την καλύτερη παραγωγή στο mix. Συγκρίνεις δηλάδή όλα τα κομμάτια με αυτό.

Εάν οι διαφορές είναι μεγάλες τα απορρίπτεις και δεν προσπαθείς να τα 'επιδιορθώσεις', όχι ότι δεν γίνεται σε κάποιο βαθμό αλλά θέλει δουλειά, γνώσεις, εξοπλισμό.

 

Εάν όλα τα κομμάτια του mix είναι σωστά διαλεγμένα και έχουνε καλές παραγωγές τόσο το καλύτερο.

Εάν τα κομμάτια σου ή κάποια από τα κομμάτια σου είναι σε μορφή mp3 ή έχουνε πολύ ιδιότροπη (ή και κακή) παραγωγή θα έχεις πολλά προβλήματα και γι'αυτό σε αυτή τη φάση, όπως το ανέφερα και παραπάνω, καλύτερα να τα αποφύγεις.

 

Το mastering ενός mixed compilation είναι μία αρκετά δύσκολη δουλειά (θέλει και κατάλληλο εξοπλισμό πέραν των γνώσεων) οπότε προς το παρόν μη χρησιμοποιήσεις τίποτα στο overall bus.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου