Προς το περιεχόμενο

Βλάβη σε Ensoniq TS-10


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Ονομάζομαι Κώστας και είχα αποκτήσει τον περασμένο Ιανουάριο το Ensoniq TS-10. Το δοκίμασα όταν το πήρα και δεν είχε πρόβλημα, μετά λόγω υποχρεώσεων το πακέταρα και το άνοιξα ξανά τον μάιο. Ενώ δούλευε κανονικά μέχρι τα μέσα Ιουλίου μετά έβγαζε callibration error και όλα τα κουμπιά ελέγχου ήταν νεκρά (ακόμα και να μην έβγαζε callibration error πάλι τα κουμπιά ήταν νεκρά). Τι γίνετε παιδιά? Έχω σκάσει αφάνταστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρήκα το manual του οργάνου:

 

http://www.scribd.com/doc/2677902/TS10-manual

 

Σύμφωνα με όσα λέει εκεί, το πρώτο πράγμα που κάνει ένα TS 10, όταν το ανάβεις, είναι να "καλιμπράρει" το κλαβιέ του - ότι και αν σημαίνει αυτό. Οπότε το κλαβιέ έχει κάποιο πρόβλημα, ίσως πολύ απλό, όπως το να έχει κολλήσει κάποιο κάποιο σκουπίδι ή κανά κομάτι φελιζόλ.

 

Καλή τύχη.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πιο πιθανο ειναι βλαβη hardware.

Αρχικα δοκιμασε να κανεις reset :

HOLD PRESETS BUTTON AND PRESS SOFT 1 BUTTON (UPPER LEFT CORNER OF DISPLAY). RELEASE BOTH BUTTONS. SELECT YES AT THE PROMPT.

 

Αν το προβλημα δεν λυθει, δοκιμασε :

1) αλλαξε την μπαταρια ή μετρησε την με ενα πολυμετρο για να σιγουρευτεις οτι ειναι οκ. Πρεπει να σου δινει ενδειξη γυρω στα 3 volt.

2) ανοιξε το και ξεσυνδεσε/επανασυνδεσε ολα τα ribbon cables  και βυσματα που υπαρχουν. Εδω χρειαζεται προσοχη γιατι τα πλαστικα μπορει να εχουν ξεραθει και να σπασουν ευκολα.

3) Ανιχνευσε τις πλακετες για τυχον σημαδια βλαβης. (ψυχρες κολλησεις , σκασμενοι πυκνωτες κτλ)

 

Δοκιμασε ολα αυτα και αν δεν λυθει το θεμα το ξανασυζηταμε.

Καπου πρεπει να εχω το service manual, αλλα αυτην την στιγμη ειναι αδυνατο να το βρω.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες. Δεν γνωρίζω πολλά μιας και είμαι νέος στον χώρο. Το γνωρίζω ότι δεν πρέπει να πατήσω τίποτα όταν γίνεται το callibration. Ένας φίλος που έχει επισκευάσει αρκετά ensoniq μου είπε να το ανοίξω να δω μήπως βγήκε κανένα βήσμα. Όταν το άνοιξα δεν βρήκα κάτι που να μην είναι συνδεδεμένο. Θα δοκιμάσω να κάνω reset. Να σας πω ότι η βάση που το είχα δεν ήταν καλά κουμπωμένη και είχα μια μικρή πτώση (τπτ το σημαντικό καθώς πρόλαβα και το κράτησα λίγο). Ευχαριστώ θα σας ενημερώσω μόλις κάνω αυτά που μου είπατε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες αργότερα...

Ύστερα από καιρό, ενώ το μηχάνημα χωρίς να κάνω κάτι ξαναδούλεψε για αρκετό καιρό τώρα πάλι τα ίδια, και ιδού θέτω το ερώτημα το πετάς ή δεν το πετάς από το μπαλκόνι? Service δεν υπάρχει, λίγοι γνωρίζουν πως φτιάχνονται....έχω ξενερώσει απίστευτα. Γνωρίζει κανείς να μου πεί τίποτα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Reset εκανες?

Μπαταρια αλλαξες ?

Οπως ειπαμε και πριν κατι μηνες, αποδυνδεσε και επανασυνδεσε τα καλωδια στο εσωτερικο του. Η συμπεριφορα που περιγραφεις (μια δουλευει . μια οχι) πιθανον να οφειλεται στις συνδεσεις των καλωδιων που εχουν χαλαρωσει ή σε ψυχρη κολληση πανω στην πλακετα.

Εαν το ανοιξεις παρατηρησε στο τροφοδοτικο αν υπαρχει κανενας "φουσκωμενος" πυκνωτης. Εαν εχεις πολυμετρο και γνωριζεις την διαδικασια, μετρησε τα Volt που βγαζει το τροφοδοτικο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

... μετρησε τα Volt που βγαζει το τροφοδοτικο.

Ωραία. Ας πούμε ότι μέτρησε τα Volt και είναι εντάξει, αφού γνωρίζει ποιές είναι οι απαιτούμενες τάσεις, όπου μάλλον πρέπει να είναι multi voltage output το τροφοδοτικό. Με τα Ampere όμως τι γίνεται; Μήπως υπάρχει κάποιο drop και ειδικά στην εκκίνηση. Ας πούμε όμως ότι και αυτά είναι εντάξει.

Το σημαντικότερο όμως που οι περισσότεροι το αγνοούν, η καθαρότητα του DC. Μπορεί να έχει ripple ή noise. Οπότε είναι ακατάλληλο το ρεύμα για την CPU και γι'αυτό να κάνει "νερά".

Όλα αυτά βέβαια, σε περίπτωση που είναι το ρεύμα και όχι κάτι άλλο.

Ζητώ συγνώμη για την παρέμβαση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mήπως να το δοκίμαζες σε σταθεροποιητή τάσης??

 

Βγάλτο και από την πρίζα και άστο 10 λεπτά να "αποφορτιστεί"

Όσο είναι σβηστό και περιμένεις, φέρσου λίγο "βάναυσα" στα πλήκτρα πιέζοντάς τα επανειλλημένα ένα προς ένα μήπως είναι σκουπιδάκι όπως ειπώθηκε και μετά βάλτο μπρος και δες.

 

Τέλος, ρώτα και τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, μπορεί κάτι να γνωρίζει.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου