Προς το περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ROLAND EXR GR5


trellakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους σας συναδελφοι. Ηθελα να κανω δυο ερωτησεις οι οποιες εχουν αμμεση σχεση μεταξυ τους και μια παραπεμπει στην αλλη. Στο ψητο τωρα!! Εχω ενα roland exr gr 5 και θελω να ρωτησω εαν μπορει να παρει καρτα επεκτασης η expansion δεν τα ξερω καλα να τα λεω και τι ακριβως κανει το καθενα γιατι δεν εχω ασχοληθει μ αυτα. απλα ειδα σε μαγαζια expansion για roland και ειπα να σας ρωτησω αν το μοντελο που εχω παιρνει. Στοχος μου ειναι να κανω ποιο καλους και ποιοτηκους ηχους. Υπαρχει τετοια δυνατοτητα? ??? ??? Και ενα δευτερο. Θελω να συνδεσω το roland στο pc μου ωστε να φτιαξω καποιους ρυθμους και να τους περασω και να τους αποθηκευσω. Βασικα αυτο πρεπει να γινει με προγραμμα midi ετσι? Αλλα ποιο βρε μαγκες? Σορρυ αν σας ταλαιπωρησα αλλα βαδιζω στα τυφλα. 8) λιγο φως θα μ εκανε καλο :) :)

 

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

1) Το EXR-GR5 δεν παίρνει κάρτα επέκτασης ήχων. Οι ήχοι είναι αυτοί που έχει μέσα το όργανο και τέλος.

2) Μπορείς να συνδέσεις το όργανο μέσω MIDI με το PC σου για να κατασκευάσεις νέους ρυθμούς. Αρχικά θα πρέπει να φτιάξεις τους ρυθμούς σε μορφή SMF (Standard Midi File) και μετά να τους μετατρέψεις σε format Roland EXR-GR5 μέσω ειδικού προγράμματος για PC. Κάποιο πρόγραμμα που κάνει αυτή τη δουλειά "με επιφύλαξη" είναι <A HREF="http://www.emc-musicsoftware.de/viashop/storefront/produkt.asp?ProduktID=990">αυτό</A> ή <A HREF="http://www.emc-musicsoftware.de/viashop/storefront/produkt.asp?ProduktID=933">αυτό</A> τα οποία όπως θα δεις δεν είναι δωρεάν. Ένα άλλο πρόγραμμα που είναι για άλλο μοντέλο της Roland και είναι δωρεάν είναι <A HREF="http://www.roland.com/products/en/_support/dld.cfm?iCncd=4807&ln=en&SearchBy=RcId&dst=P&iRcId=0000025827&dsp=1">αυτό</A> αλλά έχει διαφορετικές ονομασίες στα μέρη του ρυθμού (divisions). Με αυτό μπορείς να κάνεις σχετικά καλή δουλειά αλλά θέλει λιγάκι διάβασμα για να καταλάβεις την δομή του ρυθμού.

Η άλλη λύση, πιό σωστή και αξιόπιστη, πάντα κατά την άποψή μου, είναι να κατασκευάσεις τον ρυθμό χρησιμοποιώντας κάποιο μεγαλύτερο αρμόνιο της Roland (π.χ. VA-7, G-1000) σε συνεργασία με το EXR-GR5 αφού θα ακούς σε πραγματικό χρόνο το τι κάνεις. Δηλαδή, αφού συνδέσεις το Midi Out του VA-7 στο Midi In του EXR-GR5, θα προγραμματίζεις τον ρυθμό στο VA-7 και θα ακούς τους ήχους του EXR-GR5.

Αφού τελειώσεις, σώνεις τον ρυθμό στο VA-7 και μετά τον μεταφέρεις στο EXR-GR5 μέσω δισκέτας ή μέσω USB. Χρήσιμες πληροφορίες στα Ελληνικά σχετικά με την κατασκευή ρυθμού για EXR-GR5 υπάρχουν <A HREF="http://www.roland.gr/pages/tipsntricks.htm">εδώ</A>.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου