Προς το περιεχόμενο

Μπριζα...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τους ενισχυτες σας τους βγαζετε απο τη μπρίζα ΝΑΙ ή ΟΧΙ? ¶σχετα αν ειναι λαμπάτοι ή τρατζιστοράτοι (οι πρωτοι εχουν και το σταντ μπαη), μειωνετε η διαρκεια ζωης τους? Όποιος ξερει κατι παραπανω ας πει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν ο ενισχυτης ειναι "λαμπατος",το μονο που πρεπει να κανεις ειναι μολις τον ανοιγεις να εισαι σιγουρος πως ειναι στη θεση stand by.αλλιως μειωνεται η διαρκεια ζωης των λυχνιων.πρεπει απλα να περιμενεις λιγο ετσι ωστε να μην παει η ταση αποτομα στις λυχνιες και μετα τον ανοιγεις κανονικα.

 

οσο για το αν ειναι στην πριζα,δε νομιζω πως επηρρεαζει κατι.εξ'αλλου στα studio ειναι ολα μονιμως στην πριζα οποτε δε νομιζω πως υπαρχει καποιο προβλημα. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι ότι καλύτερο μπορείς να κανείς για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωης ενός λαμπατου ενισχυτή όπως είπε και ο ESP.

Επίσης μια καλή κίνηση είναι να έχεις συνδεμένο τον ενισχυτή κα8ως και τα effect pedals σε ένα πολύμπριζο με on/off διακόπτη. Έτσι αποφεύγεις τις αυξομειώσεις της τάσης της ΔΕΗ που μπορεί να επηρεάσουν αρκετά μηχανήματα ακόμα και όταν είναι κλειστά με καταστροφικές συνέπειες! Κλείνεις τον διακόπτη του πολύμπριζου και δεν περνάει τίποτα σε κανένα απ τα μηχανήματα σου. Και έχεις με ένα ανάμα του πολύμπριζου τα πάντα ανοιχτά χωρίς κα8ε φορά να βάζεις και να βγάζεις μπρίζες (καλό θα ήταν τον ενισχυτή να τον ανάβεις μόνο του).

Υπάρχει και η εκδοχή του σταθεροποιητή τάσης που είναι ότι καλύτερο αν σου την πέσει η ΔΕΗ όταν είσαι plugged! :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλο κ το πολυπριζο αγαπητε giorgos αλλα η καλυτερη προστασια κατα τη γνωμη μου ειναι η τοποθετηση ενος varistor στον κεντρικο πινακα αντι για πυκνωτη.με το varistor εχεις την μεγιστη δυνατη προστασια απο ο,τιδηποτε,ακομη και απο κεραυνο(καλο ειναι να εχουμε το κεφαλι μας τελειως ξεγνιαστο αλλωστε).αντιθετα με τον πυκνωτη στον οποιο μπορει να περασει πολυ ρευμα και να μην περασει μονο απο τον πυκνωτη αλλα και απο οσες συσκευες ειναι συνδεδεμενες με την πριζα,το varistor δεν αφηνει σε καμια περιπτωση να περασει ρευμα σε συσκευες.

 

 

αυτα απο οσα ξερω και εγω απο ηλέκτρονικα(3 χρονια "θητεια" ηλεκτρονικου :P )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ σωστός!! :wink:

Απλά οι προτάσεις που έκανα ήταν για κάτι που μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του χωρίς την βοήθεια κάποιου τεχνικού. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου