Προς το περιεχόμενο

tama superstar drums


allokotos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια χαρα ,

ήθελα να κάνω μια ερώτηση γι' αυτό το μοντέλο της tama (superstar) . Πόσο μπορώ να την βρώ καινούργια και από που και πόσο περίπου κοστολογείται ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο μοντέλο του 1983 που βρήκα .

'Εχει σημαντικές διαφορές ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα σετ του 1983 δεν θα το αγόραζα πάνω από 200-50 ευρώ. Ανάλογα βέβαια με την κατάσταση του. Πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα τα rims αν είναι σκουριασμένα, και γενικά όλα τα μεταλικά μέρη κλειδιά κτλ. Επίσης τα τύμπανα αν μείνουν σε χώρο με υγρασία και απότομες αλαγές τις θερμοκρασίας "στραβώνουν" γι αυτό πρέπει να προσέξεις, ιδιαίτερα την μπότα, μην έχουν πάρει οβάλ σχήμα γιατί δεν πρόκειτε να κουρδιστούν σωστά ποτέ. Για καινούργιο σετ δες εδώ. Τώρα για διαφορές, σίγουρα τα καινούργια θα έχουν διαφορετικά και καλύτερα hardware, δηλαδή βάσεις και γενικά όλα τα σίδερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι Superstars της 10ετίας του '80 είναι πολύ καλά σετ, θεωρούνται ήδη συλλεκτικές (εν μέρει λόγω Stewart Copeland), και αν είναι σε καλή κατάσταση μπορουν να πουληθούν μέχρι και 1000 Ευρώ (και να τα αξίζουν).

 

Για την καινούργια, αυτά που ακούω είναι ότι είναι μόνο κατ' όνομα Superstar, κατασκευασμένη από basswood και σημύδα (birch) - ενώ οι αρχικές ήταν all birch - και κυκλοφόρησε προς αντικατάσταση της Rockstar, ως το νέο entry/mid-level σετ της Tama. Βέβαια πιθανότατα είναι πολύ καλή (δεν την έχω ακούσει), αλλά αν η τιμή είναι λογική, προσωπικά θα επέλεγα το σετ του '83.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ πολύ παιδιά . εχω βρει εναν τυπο ο οποιος προσπαθεί να μου πασσάρει τα συγκεκριμένα τύμπανα και απλά επειδή δεν είμαι κανένας ειδήμων ήθελα την βοήθειά σας . Βασικά τα τύμπανα μου φάνηκαν σε άριστη κατάσταση για μεταχειρισμένα και πραγματικα τα άκουγα καλά . Αλλά επειδή μιλάμε για μεταχειρισμένα ποτέ δεν ξέρεις . Κάτι άλλο τελευταίο . τα συγκεκριμένα τύμπανα εχουν και κάποια πιατίνια τα οποία βρήκα στο internet ως συλλεκτικά με τιμες 400-500 ευρώ το καθένα . το hi-hat είναι soynd edge formula 602 , το crash 2002 series και το ride 602 series . εχει 24''αρα μπότα και το ταμπούρο είναι imperial series . Mου την πουλαει 1700 ευρώ . Τι λές haris?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκ πρώτης όψεως η τιμή μου φαίνεται φυσιολογική, λαμβάνοντας υπόψη ότι και το ταμπούρο και τα πιατίνια είναι καλά μοντέλα. Τα Formula 602 θεωρούνται όντως συλλεκτικά και είναι πολύ καλά (αν και νομίζω ότι 400-500 Ευρώ είναι λίγο υπερβολικά, εκτός αν είναι τα παλιότερα μοντέλα με το μαύρο και όχι το μπλε λογότυπο. Το ίδιο ισχύει και για το 2002). Η 24άρα κάσα είναι ένα ακόμη συν, γιατί είναι σχετικά σπάνια (και επίσης το αγαπημένο μου μέγεθος...)

 

Αν μου δώσεις περισσότερα στοιχεία, όπως ο αριθμός και οι διαστάσεις των τυμπάνων, αν το πακέτο περιλαμβάνει πετάλι και βάσεις, αν υπάρχουν όλα τα μεταλλικά μέρη - στεφάνια, υποδοχές για τις βίδες (lugs) κ.λπ., θα μπορέσω να σου απαντήσω με μεγαλύτερη βεβαιότητα.

 

Αν γίνεται, καλό θα ήταν να εξετάσεις και αυτά που λεει ο fleamail, και κυρίως αν τα τύμπανα έχουν διατηρήσει το σχήμα τους (ο πιο απλός τρόπος είναι να δοκιμάσεις ένα καινούργιο δέρμα και να δεις αν εφαρμόζει καλά και αν μπορείς να το περιστρέψεις με σχετική άνεση επάνω στο κέλυφος).

Κάτι άλλο που αξίζει να ελέγξεις είναι το άκρο του κελύφους, δηλαδή το σημείο που το δέρμα έρχεται σε επαφή με το ξύλο. Θα πρέπει να είναι σχετικά λείο και χωρίς πολλά ή/και βαθιά χτυπήματα, σκασίματα κ.λπ.

 

Πάντως, αν έχεις τα λεφτά - και ακόμη καλύτερα αν ψήσεις τον τύπο να κόψει κανα-δυο κατοστάρικα - θα σου πρότεινα να την αγοράσεις, αφού και πολύ καλό σετ είναι και θα διατηρήσει την αξία του αν θελήσεις να το πουλήσεις, αντίθετα με ένα αντίστοιχο καινούργιο που μόλις το παίξεις μια-δυο φορές έχει ήδη χάσει ένα 10 με 20%.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Haris, απο το post σου μου προεκυψαν δυο απορίες:

 

1. Τι παίζει με το μπλέ και μάυρο λογότυπο στ πιατίνια; Υπάρχουν και 2002 με μπλε; εγώ τα ξέρω για κόκκινο...

 

2. Γιατί το σημερινό/σύγχρονο/μοντέρνο σετ να χάσει το 20% της αξίας του με ένα παίξιμο και το παλιό να κρατάει την αξία του μετά απο 20χρόνια;

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 602 και τα 2002 έβγαιναν αρχικά με μαύρο λογότυπο το οποίο κάποια στιγμή προς το τέλος της δεκαετίας του 70 άλλαξε σε κόκκινο για τα 2002, και μπλε για τα 602. Σχετικά πρόσφατα, η Paiste κυκλοφόρησε για λίγο μία reissue σειρά 2002 black label, κυρίως ως tribute στον Bonham, αλλά και αυτή έχει διακοπεί.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω τα black label και των δύο σειρών (αλλά και τα blue label 602)- εκτός του ότι είναι πολύ καλά πιατίνια - θεωρούνται συλλεκτικά και πωλούνται σε υψηλές τιμές (π.χ. αυτά).

 

Όσο για την αξία των παλιών σετ, αυξάνεται όταν αρχίσουν να θεωρούνται vintage (κάτι που ισχύει φυσικά για όλα τα μουσικά όργανα). Βέβαια, 20κάτι χρόνια είναι λίγα για να θεωρηθεί vintage η εν λόγω Superstar, αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο έχει και ένα επιπλέον 'ειδικό βάρος' λόγω Copeland.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το θέμα των παλιών και μεταχειρισμένων πιατινιών έχω ακούσει πολλές απόψεις:

-άλλος λέει ότι με το παίξιμο στρώνουν και ωριμάζουν(δεν το πιστέυω)

-άλλος ότι μετά από μερικά χρόνια παιξίματος, ειδικά αν μιλάμε για crash, splash η china γίνονται πολυ ευαίσθητα και μπορεί εκεί που όλα φαίνονται καλά, μια μέρα, έτσι απλά, να σπάσουν.

-άλλος λέει ότι κάθε 4χρόνια πρέπει να αλλάζουμε πιατίνια γιατί χάνουν τον πλούσιο ήχο και όλο το "χρώμα" τους.(μάλλον πωλητής θα ήταν) :)

 

εγώ είμαι της άποψης ότι άν ακούσεις κάτι και σου αρέσει το παίρνεις. Όμως σίγουρα η φθορά παίζει κάποιο ρόλο. Δεν ξέρω πόσο μεγάλος είναι αυτός, αλλά πιστεύω σίγουρα ότι πρέπει να ρίχνει κατά πολύ την τιμή.

 

το παράδοξο: λέτε άμα περιμένω καμία 30χρόνια το σετ μου να θεωριθεί vintage και να βγώ και κερδισμένος; 8O :lol:

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το θέμα των παλιών και μεταχειρισμένων πιατινιών έχω ακούσει πολλές απόψεις:

-άλλος λέει ότι με το παίξιμο στρώνουν και ωριμάζουν(δεν το πιστέυω)

-άλλος ότι μετά από μερικά χρόνια παιξίματος, ειδικά αν μιλάμε για crash, splash η china γίνονται πολυ ευαίσθητα και μπορεί εκεί που όλα φαίνονται καλά, μια μέρα, έτσι απλά, να σπάσουν.

-άλλος λέει ότι κάθε 4χρόνια πρέπει να αλλάζουμε πιατίνια γιατί χάνουν τον πλούσιο ήχο και όλο το "χρώμα" τους.(μάλλον πωλητής θα ήταν)

 

Δεν ισχυει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ απο τα παραπάνω :wink:

οποτε χαλαρωσε και αγορασε οτι σου αρεσει...

 

επισης εχε υποψιν σου οτι εν αντιθεση με τις κιθαρες τα vintage drums δεν προκειται ποτε να ξεπερασουν σε αξια τα καινουργια ακριβα μοντελλα των εταιρειων (με αλλα λογια η αγορα των vintage drums δεν εχει ουτε προκειται να ..τρελλαθει οπως στις κιθαρες...)

 

τα SUPERSTAR των 80's ειναι πολυ καλα τυμπανα & αν ειναι σε καλη κατασταση μαζι με τα πιατινια εγω θα τα αγοραζα 1100-1200 ευρω...

 

αληθεια ειναι τα "κανονικα" μεγεθη η τα Power?

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"άλλος λέει ότι με το παίξιμο στρώνουν και ωριμάζουν(δεν το πιστέυω)"

Ούτε εγώ, αλλά υπάρχουν πολλοί που το πιστεύουν…

 

"άλλος ότι μετά από μερικά χρόνια παιξίματος, ειδικά αν μιλάμε για crash, splash η china γίνονται πολυ ευαίσθητα και μπορεί εκεί που όλα φαίνονται καλά, μια μέρα, έτσι απλά, να σπάσουν."

Θεωρητικά μπορεί να συμβεί (λέγεται κορεσμός μετάλλου), αλλά είναι τόσο σπάνιο που σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να χάσεις τον ύπνο σου...

 

"άλλος λέει ότι κάθε 4χρόνια πρέπει να αλλάζουμε πιατίνια γιατί χάνουν τον πλούσιο ήχο και όλο το "χρώμα" τους.(μάλλον πωλητής θα ήταν)"

Ούτε για αστείο!

 

"το παράδοξο: λέτε άμα περιμένω καμία 30χρόνια το σετ μου να θεωριθεί vintage και να βγώ και κερδισμένος;"

Αν έχεις καμιά DW με "εξωτικό" φινίρισμα, είναι πιθανό. Αν όμως μιλάμε για κάτι σε Pearl Export/Forum ή Tama Swingstar, προσωπικά δεν θα περίμενα να εξασφαλίσω τα γεράματά μου απ' αυτήν!

 

 

Superfunk, συμφωνώ ότι η αγορά των vintage drums δεν έχει τρελαθεί όπως η αντίστοιχη των κιθάρων, αλλά έχει κι αυτή τρελαθεί αρκούντως. Για παράδειγμα τα Black Beauties των 10ετιών '20, '30 (και σε μικρότερο βαθμό, αυτά του τέλους της δεκαετίας του 70), πωλούνται (στο eBay και αλλού) σε τιμές που ξεπερνούν κατά πολύ αυτές των καινούργιων. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα παλιά Zildjian K, τα προαναφερθέντα Paiste black label, κ.λπ. Και ας μη μιλήσουμε για οτιδήποτε της Ludwig που με κάποιο τρόπο συνδέεται με το Ringo Starr ή τον Bonham...

 

Εξάλλου, αυτό που εννοούσα είναι ότι ένα συλλεκτικό/vintage σετ διατηρεί την αγοραστική του αξία ακριβώς επειδή είναι συλλεκτικό, αντίθετα με ένα σύγχρονο που αν περάσει στην κατηγορία του μεταχειρισμένου, αυτόματα χάνει μέρος της αξίας του, αφού ο αγοραστής έχει την επιλογή να πάρει το ίδιο καινούργιο.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου