Προς το περιεχόμενο

Φτηνή κάρτα. Απογοήτευση και ταλαιπωρία.


Kheadas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα για αρκετό καιρό την E-mu 1820m. Υπερικανοποιημένος απο την ποιότητα της, αλλά κυρίως απο το απίστευτα ευέλικτο πίνακα ελέγχου της (patchmix, όσοι έχουν emu, ξέρουν). Η εν λόγω κάρτα μεταφέρθηκε σε άλλο pc και έπρεπε να βρω φτηνό αντικαταστάτη για αυτό το pc.

 

Επέλεξα τη Lexicon Alpha, απογοητεύτηκα απο latency και απο το οτι η κάρτα δε μπορεί να διαχειριστεί wave πηγή (winamp) και asio (πχ, GuitarRig) ταυτόχρονα. Την επέστρεψα στο θωμά και πήρα την E-mu 0404pci, που έχει το patchmix που τόσο πολύ αγάπησα.

 

Η κάρτα αυτή ήρθε με αυτοκόλλητο thomann RMA πάνω στο pcb, δαχτυλιές, σημάδια χρήσης και γενικώς είναι σίγουρο πως ήταν returned product.

Δεν θα είχα πρόβλημα αν λειτουργούσε κανονικά. Όμως αυτό δε συνέβει. Φαινομενικά ολα είναι οκ, αλλά δεν υπάρχει ήχος στην έξοδο (ούτε απο την είσοδο).

 

Όπως και να'χει, εχω σκοπό να την επιστρέψω και να ζητήσω απλά αντικατάσταση. Θα ήθελα πολύ, όμως, να ακούσω μερικές εναλλακτικές προτάσεις. Ενδεικτικά αναφέρω πως με ενδιαφέρει πολύ το latency. Δουλεύω κυρίως Reason, Nuendo και GuitarRig. Μου είναι απαραίτητο να μπορώ να έχω directsound (mp3, whatever) ΚΑΙ asio ταυτόχρονα. Το midi δε μου χρειάζεται, ούτε και προενισχυτές.

 

Ουσιαστικά θέλω 2in και 2out, με πολύ σωστό latency και σταθερούς/ευέλικτους drivers. Και το σημαντικότερο, μη φύγουμε απο τα 150ευρώ (κατά πολύ, έστω). Δε με ενδιαφέρει αν είναι pci, usb ή οτιδήποτε, αρκεί να καλύπτει τις ανάγκες μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.thomann.de/gr/maudio_delta_audiophile_192.htm

http://www.thomann.de/gr/emu_1212m_digitalaudiosystem.htm

http://www.thomann.de/gr/m-audio_delta_44.htm

http://www.thomann.de/gr/m-audio_delta_66.htm

 

Πολυ καλούς και σταθερους drivers εχουν και οι παραπάνω m-audio αλλά μην περιμένεις

τη απολυτη ευελιξία του patchmix , αλλιώς χτυπα την emu1212m που έχει ίδιους converters με τη 1820m που είχες και ξέρεις να λειτουργείς. (και οταν και αν το χρειαστείς συνδέεις και ενα audiodock και να τη παλι η 1820) ;)

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Έχω την emu 1212m και την 1616m. Ουσιατικά είναι η ίδια μηχανή. Προτείνω την 1212m με κλειστά μάτια, γιατί όπως είπες και εσύ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ. Χώρια ότι δεν θα βρείς σε ΚΑΜΙΑ άλλη κάρτα, αυτούς τους μετατροπείς (από pro tools) με 118 db δυναμική περιοχή... (Δεν μπορώ να καταλάβω τι βρίσκουν όλοι στις m-audio και τις προτιμούν, μάλλον ότι βρίσκουν και στο sm58, δηλαδή πάω και τρώω στο Everest αφού εκεί πάνε όλοι, άρα καλό θα είναι...)

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγόρια ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Επι της ουσίας, μάλλον κάτι κατάλαβε λάθος ο θωμάς και μου στέλνει πάλι 0404 (καινούρια ελπίζω, αυτή τη φορά). Αν δουλέψει αυτή τη φορά το καρτάκι, θα είμαι ευχαριστημένος (αν και έψηνα την 1212, που όμως δεν μου προσφέρει και κάτι παραπάνω) :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγω θα πρότεινα να ριξεις μια ματια και στις marian.

http://www.marian.de/en/news

Εγω πηρα την trace 8 (pci) και ησυχασα.Ειναι πολυ απροβληματιστη μεχρι στιγμής (φτου-φτου-φτου) και εχει πολυ ξεκάθαρο mixer.Η εταιρεια ειναι αν και οχι τοσο γνωστη ειναι γερμανικη και φαινεται να εχει καλο support.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου