Προς το περιεχόμενο

Αργη απόκριση σε ενισχυτή. Iσχύει;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω εδω και καμποσο καιρο αυτον τον ενισχυτή...

 

http://www.traynoramps.com/products.asp?id=251&cat=63&type=3

 

http://www.musiciansbuy.com/TRAYNOR_YCV20WR_GUITAR_AMPLIFIER_YCV20WRKIT.html

 

 

Οπως λεει κ το θεμα, εχω την εντυπωση οτι ειδικότερα σε μεγαλη ενταση <<ζοριζεται>> σε γρηγορα θεματα ειτε ειναι καθαρος ειτε με τη tonelab, ειτε με το βρωμικο καναλι του (που ετσι κ αλλιως ειναι χαλια btw).

Ειναι ιδέα μου ή οντως ειναι χαρακτηριστικο καποιων ενισχυτών??

 

Αντιμετωπιζεται με καποιο τρόπο??

πχ με αλλο μεγαφωνο?

με αλλαγη τελικων λυχνιων?

με καποιο αλλο καλωδιο??? (εχω george L)

:D

 

thanxxx!!!

 

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

κοίτα, η κατεύθυνση του ενισχυτή (vintage η high gain) και οι λάμπες που φοράει συνήθως κατευθύνουν την γρήγορη ή όχι απόκριση στην ατάκα της κιθάρας.

Περισσότερα ο κύριος Superfunk.... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω παιδια εμενα ολοι μου οι ενισχυτες το...ιδιο τρεχουν... :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν καταλαβαινω τι θα πει "ζοριζεται" και τι θα πει "αργη αποκριση".

 

Αργη αποκριση σημαινει οτι εχει κατι σαν latency ο ενισχυτης, δηλαδη οτι παιζεις μια νοτα και αργει αρκετα να ακουστει απο το μεγαφωνο, πραγμα που θεωρω απιθανο να συμβαινει (να ειναι αντιληπτη η καθυστερηση αυτη).

 

Παντως ΑΝ ειχε καποιο τετοιο θεμα , δεν θα συνεβαινε στις γρηγορες φρασεις αλλα σε οποιαδηποτε ταχυτητα και αξία. Αρα κατι αλλο θελεις να πεις?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια σου φιλε,

Τετοιο προβλημα εχω ξανασυναντησει σε περιπτωσεις που υπηρχε ενσωματωμενο καποιο κακα ρυθμισμενο  noise gate στον ενισχυτη η στην πεταλιερα (στην περιπτωση σου δε μου φαινεται να φταιει αυτο, το λεω καλου κακου..). τσεκαρε επισης τη συνδεση ( in - out ) του accutronics reverb που διαθετει ο ενισχυτης(εγω θα αλλαζα τα καλωδια που το συνδεουν με την κεφαλη, η θα δοκιμαζα να το βγαλω τελειως και να δω πως θα ητανε τα πραματα..). Τελος, ισως να θες αλλαγη στις λαμπες.. καινουριο ειναι το μηχανημα η μεταχειρισμενο? ξερεις αν εχει χτυπηθει? ειδικα σε λαμπατους ενισχυτες αυτο μετραει παρα παρα πολυ.. Για χαρακτηριστικο - ιδιοτητα του ενισχυτη δε νομιζω να ναι με τιποτα παντως, κατι παει στραβα πιστευω..

 

Α. τωρα ειδα οτι χρησιμοποιεις George L καλωδια. οκ, καλα καλωδια, αλλα αν αυτος που τα εφτιαξε ετυχε να κανει βιαστικη δουλεια, ισως το ρευμα να μην περναει καλα..( το χω συναντησει αυτο σε george l ..)δοκιμασε ισως και με αλλα καλωδια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματι με την εννοια της ατακας θα ηταν μαλλον ορθοτερη η περιγραφη μου.. Ακριβως αυτο εννοω.

 

Φιλε Μανο η αναφορα σου σε noise gate ειναι πολυ ευστοχη, διοτι τωρα που το ειπες ειναι οντως σαν να παιζω με κακης ποιοτητας τετοιο μαραφετ ή σαν να το εχω ρυθμισει πολυ ψηλα, το reverb τωρα δε το χρησιμοποιω καθολου (δε ξερω βεβαια αν αυτο με απαλλασει απ την υποθεση σου).

Το μηχανημα το αγορασα καινουργιο αλλα ειχε πιστευω ταλαιπωρηθει διοτι λειτουργουσε πολυ σαν δοκιμαστης για κιθαρες στο μαγαζι.

Εχω ενα σετ με προενισχυτριες κ τελικες JJ αλλα δε τις εχω βαλει ακομα...

 

πως μπορω να το απομονωσω το reverb τελειως???

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το unit του reverb, λογικα θα φαινεται στη βαση του ενισχυτη κατω απ το μεγαφωνο αν κοιταξεις τον ενισχυτη απ την πισω μερια (συνηθως ειναι ενα μπρουτζινο κουτι..) . αν το εντοπισεις θα δεις ενα καλωδιο να φευγει απ την κεφαλη και να μπαινει στο reverb και ενα ακομα να φευγει απ το reverb και να καταληγει στην κεφαλη..τσεκαρε αυτα τα καλωδια, η αποσυνδεσε τα τελειως.. τωρα για να ειμαι ειλικρινης, δεν ξερω 110% αν το να τα αποσυνδεσεις θα κανει κακο στον ενισχυτη... οποτε μην το κανεις μεχρι καποιος φιλος να πει κατι παραπανω πανω σ αυτο..

 

Για αλλες λαμπες το βλεπω το θεμα παντως..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάνο, τα George L αποκλείεται να φταίνε. Eίτε δουλευουν, είτε όχι. Δεν υπάρχουν μέσες λύσεις. Με τα προηγούμενα που έγραψες επίσης δεν συμφωνώ καθόλου πως μπορεί να επηρεάζουν στο παραμικρό τις αποκρίσεις του ενισχυτή.

 

Στο θέμα μας: ένας open back 15ρης με ένα Celestion Greenback είναι απολύτως φυσιολογικό α) να γίνεται ασαφής, χαλαρός και ανεξέλεγκτος σε μεγάλες εντάσεις, λόγω του ζορίσματος των "αδύναμων" τελικών, του αναιμικού ηχείου και της all over the place απόκρισης μιας open back υλοποίησης, β) να έχει "χαλαρό" βρώμικο κανάλι σε vintage στυλ. Αυτοί που γενικώς και καταχρηστικώς ονομάζονται "γρήγοροι" ενισχυτές είναι αυτοί με πολύ κοφτερές και άμεσες αποκρίσεις με μεγάλο headroom και συνήθως (όχι πάντα) closed back σχεδίαση, αν και υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις.

 

Η μόνη λύση που μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή είναι να βάλεις ένα αποδοτικό μεγάφωνο με μεγάλη ευαισθησία, αν και η βελτίωση δεν θα είναι δραματική (τον ίδιο ενισχυτή θα έχεις, δεν θα μεταμορφωθεί σε θηρίο πολλών βατ με 4x12...) Όπως και να'χει το θέμα πάντως, μια χαρά γρήγορος θα είναι, αρκεί να μη τον ξεζουμίζεις περιμένοντας το headroom πχ. ενός Twin Reverb.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γνωρίζω ακριβώς το πρόβλημά σου, αλλά απλώς να επισημάνω ότι το σύνηθες πρόβλημα στην ανταπόκριση των δυναμικών και το "ξεκατίνιασμα" του ήχου, είναι ο ελλιπής μετασχηματιστής / τροφοδοσία.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου