Προς το περιεχόμενο

Όμορφες κιθάρες, καλύτερο παίξιμο?


Nestoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πιστευω στανταρ.

Εχει τυχει φορες που πουλησα καλα οργανα και πηρα καπακι εξισου καλα με βασικο κριτηριο εκτος των αλλων την εμφανιση.Η εμφανιση του οργανου εμενα με φτιαχνει και με κανει να γουσταρω να το ''φοραω'' το οργανο βρε παιδι μου.

Και ναι πιστευω οτι σου δινει αυτο το λιγο παραπανω στο παιξιμο απο τη στιγμη που με το που τη βλεπεις εισαι ηδη φτιαγμενος για μεγαλα πραγματα!!! :o

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ειναι μια συνισταμενη συνθηκων και σε - μεγαλο βαθμο - διαθεσης του οργανοπαιχτη εκεινη τη στιγμη το αν θα ευχαριστηθει το παιξιμο με ενα οποιοδηποτε οργανο.

 

+10000000000000000000000000000000

Κάλλιο αυγά, παρά πουρέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ μεγαλη κουβεντα φιλε μου.....

Η απαντηση μου ειναι οχι παντα

Σιγουρα σε εντυπωσιαζει ενα ομορφο οργανο και μπορεις να παιζεις καλτσες, αλλα μπορει να σου κοψει και το τσαμπουκα και να νιωσεις -5 προκαταρτικη.

Παρε μια gretsch ας πουμε του φευγα vintage με 12'' και τα λεμε. Εγω παντως ενοιωσα οτι με πλακωσε νταλικα. Ισως καταφατικα να σου απαντουσα αν ημουν βιρτουοζος ή φτασμενος, αλλα στην ουσια για μενα τουλαχιστον(που διδασκω) θα θελαμε ενα τετοιο οργανο για πουλμουρ. Εμ δεν ειναι και εργαλια για Α μινορε(καταλαβαινεις χωρις να χω τιποτα με το Α μινορε).

'Η ΤΑΝ 'Η ΕΠΙ ΤΑΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίσως καμμιά φορά το ''ομορφότερη'' κιθάρα να συνεπάγεται με ''καλύτερη κιθάρα'' , ειδικά αν μιλάμε για μια ίδιας μάρκας-κατηγορίας οργανο.  :)

 

Π.χ. μια Gibson LP standard εκτός του ότι είναι πιο όμορφη και πιο προσεγμένη, δεν έχει και καλύτερα specs από την ''προχειρότερη'' studio? Δεν σε εμπνέει πιο πολύ αυτή η κιθάρα έναντι της άλλης και στο παίξιμο?

 

'Η, για να μη μιλάμε για ίδια μοντέλα, μια Ibanez Prestige δεν είναι και καλύτερη(=>καλύτερο παίξιμο) και ομορφότερη από μια ''λαική'' Ιbanez Rg?  :P

 

'Η μια στρατ american deluxe από μια highway one?  :P

 

Βέβαια στα ανωτέρω παραδείγματα οι κιθάρες έχουν μια διαφορά της τάξης των 500Ε ;D ... αλλά υπό αυτήν την οπτική γωνία του θέματος, οι πιο...''πολυτελείς'' κιθάρες δεν είναι απλά ότι έχουν καλύτερα specs(δλδ καλύτερο όργανο άρα και καλύτερο παίξιμο), είναι η όλη ''κοψιά'' τους πιο προσεγμένη και πιο όμορφη  :)

 

....

 

Καταλάβατε τίποτα?  :-[

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις περισσοτερες περιπτωσεις οντως πανε μαζι το ομορφο-προσεγμενο-ακριβο οργανο.Αρα σιγουρα θα συνεισφερει στο παιξιμο.Αλλη διαθεση εχεις με ενα οργανο που βγαζει ωραιο ηχο κ αλλη με ενα που ειναι στραπατσαρισμενος.

 

Ετσι απαντω κ γω πως οταν υπαρχει ενα απ τα 3 στοιχεια εχουμε να κανουμε με οργανο που τεινει να εμπλεκεται περισσοτερο στην διαθεση του παιχτη.Υπαρχουν κ ελαχιστες εξαιρεσεις που εμπιπτουν στην κατηγορα φτηνο και προσεγμενο ή ομορφο ή κ τα δυο που εκει εχουμε παλι την ιδια συμπεριφορα προς τον παιχτη.Οπως υπαρχει κ το αντιστροφο με ενα ακριβο οργανο που να του λειπουν πολλα κ να μενει αδιαφορο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το δεύτερο δεν ξέρω, για το πρώτο πάντως είμαι σίγουρος.

Τη χαϊδεύω κάθε βράδυ πριν πέσω για ύπνο.

 

Πες μου γιατρέ μου.. Έχω πρόβλημα;    :'(

 

Νομίζω πως είμαι ερωτευμένος..  ::)

 

[move]♥♫ Yann Guitar ♫♥[/move]

Yann_Handmade.thumb.JPG.a657102034f7bf14e76cb3a1becb474e.JPG

Αν δεν περισσέψει, δε φτάνει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν επηρεαζει καθολου το παιξιμο σου μια ομορφη κιθαρα. Φυσικα ομως αν ειναι ομορφη θες να παιζεις ολοι μερα οποτε γινεσαι καλυτερος και αν την συνηθισεις τοτε παιζεις καλητερα απ'οτι με αλλες κιθαρες. Το μονο πραγμα που σε κανει να παιζεις καλητερα ειναι ποσο σε βολευει το οργανο στο χερι και τπτ αλλο.

  Εγω π.χ οταν παιζω με μια Strat του 63 ενως γνωστου μου νομιζω οτι παιζω 10 φορες καλητερα απο αλλες φορες, η κιθαρα ομως ειναι απαισια σε ενφανιση. Επισεις με μια Les Paul custom του ιδιου μου φαινετε οτι πεταω, αλλα Les Paul δεν θα αγοραζα ποτε επειδη δεν μου αρεσουν καθολου σε ενφανιση παρολο που οσες εχω παιζει ''θεριζουν'' παιχτικα.

  Μια αλλη κιθαρα οταν την ειδα επαθα πλακα, ηταν απιστευτη, μεχρι που την επιασα και καταλαβα οτι ηταν μετρια παιχτικα και ακουστικα.

Δλδ πως μπορει να επηρεαζει τα χερια σου ενα ομορφο οργανο? δεν καταλαβαινω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλες οι κιθάρες γίνονται όμορφες όταν παίζεις γρήγορα.

χαχαχαχαχαχαχαχ  ωραίος!!

 

Έτυχε πριν μερικές βδομάδες να βρεθώ στο σπίτι ενός ανθρώπου που είχε το ίδιο ψώνιο με μένα,το φλαμένκο.

Ευτυχώς όμως είχε και μια κιθάρα...άσχημη έως αδιάφορη στη εμφάνιση,που όταν την πήρα κι έπαιξα ήθελα να πετάξω τη δικιά μου στο τζάκι.Ευτυχώς δεν έχω!

 

Ήταν μια conde hermanos τού 76..... :'(

moto perpetuo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου