Προς το περιεχόμενο

Αρχάρια:ποια πλήκτρα να πάρω;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρετε και από εμένα!

 

είμαι του κλασικού πιάνου,κάνω Live με μια φίλη πιάνο-φωνή και σκοπεύω να στήσω και μία μπάντα,πιο indie rock και alternative ήχου.Και έτσι ξεκίνησα την περιήγηση μου στον αχανή κόσμο των keyboards..

 

Ζητώ τη βοήθεια σας!Θέλω πλήκτρα που και να έχουν την δυνατότητα του να ακούγονται σε Live ως πιάνο-εδώ μπάινει και ένα ερώτημα τύπου 88 ή 61 πλήκτρα;- αλλά και να πειραματίζομαι με ήχους,να έχει συνοδεία, να γίνεται midi controller κ.τ.λ....Δηλ. να τα κάνει όλα!  ::)

 

Και η ερώτησή μου βασικά είναι η εξής πολύ βασική κάθε αρχαρίου:

 

midi controller,synthesizer,workstation,arranger-μόνο το stage piano έχω αποκλείσει προς το παρόν..

 

όποιος δύναται ας δώσει τα φώτα του/της!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η επιλογή 88 ή 61 εξαρταται απο το ποσο ευελικτο θες να είναι το οργανο. Αν παιζεις δηλαδη μια στο τοσο και εχεις αμαξι ή βοηθο τσεκαρε ενα 88ρι. Αλλιως καποιο μικροτερο είναι μονοδρομος. Και επειδη εισαι και κοπέλα, να σου πω πως μερικα 61ρια μου βγαζουν την πιστη εμενα που ειμαι 100 κιλα ανθρωπας σχεδον ;D

 

Midi controller είναι ολα πλεον, μετα το 1980.

 

Ως synthesizer συνηθως χαρακτηριζουμε ενα οργανο με αμιγώς ηλεκτρονικό ήχο. το arranger προορίζεται για ρυθμους και συνοδεια και περιορισμενη δυνατοτητα επεξεργασιας. Το workstation είναι συνήθως η καλύτερη λυση. Και μαλιστα αν δε θες πολυ βαθος στην επεξεργασια αλλα καλους ήχους, καποιο roland juno-g, korg x-50 θα ήταν πολυ βολικα και λογω βαρους και κοστους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να προσθέσω σε αυτα που ειπε ο neeq και το Roland Juno Di που εχει ενσωματωμένο USB Song Player. Ειδικά αν θες να ειναι ελαφρυ, 61 πλήκτρα και παλέψιμο κλαβιέ είναι η καλύτερη λύση (πια) για τιμές κάτω των 650 ευρώ. Μπορεις να το ακουσεις απο reviews και youtube clips. Έχει ωραιο πιανο για τα λεφτα του μιας και είπες οτι είσαι πιανιστρια ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ συμφωνώ με τους προηγούμενους. Ένα workstation είναι αυτό που θέλεις, κάτι να "τα κάνει όλα". Και μάλιστα δεν είχα υπόψιν ότι παίζουν και σε τέτοια τιμή! Τώρα άρχισα κι εγώ να το σκέφτομαι λίγο...  :P

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ως τώρα,ακόμα ψάχνομαι-και θα ψάχνομαι για πολύ καιρό κάτι μου λέει..

 

Καταλήγω μάλλον σε κάτι τύπου roland juno-g,roland stage,korg x-50,KORG M50 61.Κυμαίνονται από 600 έως 1100 ευρώ.

 

συστάσεις; ;D

 

γνωρίζει κανείς ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του Roland juno-g kai toy roland juno stage;γνωρίζω οτι το stage δεν έχει sequencer-που δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To g έχει sampler και μπορεί να κάνει και multisampling αλλά θέλει δουλειά.Επίσης έχει 61 πλήκτρα και όχι 76.Δεν έχει song player.Έχει sequencer με 16 midi tracks και 4 audio tracks.Αυτό πρακτικά σημάινει ότι μπορείς να ηχογραφήσεις φωνητικά/μπάσο κιθάρες κτλ, σε 4 κανάλια.Τώρα βάθος στην επεξεργασία πιστεύω πως έχει αλλ αυτά έιναι γνώμες. :)Επίσης έχει pads για να κάνεις trigger τα samples , δηλαδή τους ήχους που έκανες δηγματοληψία.(OS 2.0) Τώρα το stage,ίσως είναι καλύτερο για σένα λόγω μεγαλύτερου κλαβίε και καλύτερου αλλά δεν πλησιάζει feel πιανου.Τώρα ανάμεσα x50 juno g θα έπαιρνα juno g καθώς ένα ακόμα και όχι το κορυφάιο sequencer ενσωματωμένο σε ένα όργανο είναι καλή προσθήκη.Επίσης το ρόλαντ έχει καλύτερο κλαβιέ και κατασκευή.Μακράν.Απο άποψη ήχου πρέπει να δεις και korg kai roland.Έχουν διαφορετικό ήχο εντελώς και είναι καθαρά υποκειμενικό το ποιο αρέσει.Αν χρειάζεσαι παραπάνω πληροφορίες για το juno g πες μου μιας και το έχω πιστεύω μπορώ να σε βοηθήσω αρκετά.Ελπίζω να βοήθησα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου