Προς το περιεχόμενο

Κιθάρα κατευθείαν σε κονσόλα (ή ενισχυτή FRFR)?


dmilo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι κάτι που με προβληματίζει αρκετό καιρό, και ψάχνοντας δεν βρήκα (προφανώς) σαφή απάντηση... θα ήθελα λοιπόν τα φώτα των πιο έμπειρων!

 

Η νέα πεταλιέρα μου θα είναι η Boss GT-10. Επειδή λοιπόν έχει έξοδο για κονσόλα κατευθείαν, αναρωτιέμαι μήπως μπορώ να βολευτώ στο σπίτι με τα μόνιτορς που έχω, στο στούντιο κατευθείαν στην κονσόλα και σε κάποιο λάιβ το ίδιο...

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις γνώμες σας.

RANDOMIZE USR 0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικα γινεται. Δες το και αν σε ικανοποιει ο ηχος και η "αισθηση" του να ακους απο monitor γιατι οχι? Και κουβαλημα γλυτωνεις, και τον ηχο σου παντου εχεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ προσωπικά θα σε απέτρεπα από το να το κάνεις αυτό (έχω μια GT-8 και έχω κάνει αυτό που λές και σε live και σε πρόβα) για δύο κυρίως λόγους:

 

1) To σήμα από τον ενισχυτή δίνει άλλη γλύκα στον ήχο, τον κάνει πιο ζεστό και πιο αληθινό

2) Στο παίξιμο, ακριβώς λόγω του ότι ο ήχος που βγαίνει είναι πιο ξερός, νιώθω ότι ''χάνω'' κάτι...δοκίμασε να παίξεις κάτι γρήγορο με την gt σε ενισχυτή και μετά το ίδιο με την gt στα ηχεία του στερεοφωνικού σου. Εμένα προσωπικά ο ενισχυτής μου δίνει περισσότερη...αυτοπεποίθηση στο παίξιμο. Και δεν νομίζω αυτό να είναι θέμα τεχνικής και ότι με τον ενισχυτή ''κλέβεις'' περισσότερο...η ηλεκτική κιθάρα είναι ένα όργανο το οποίο για να βγει σωστός ήχος πρέπει να παίρνει το σήμα ο ενισχυτής, σε αντίθεση με την κλασσική κιθάρα ή το σαξόφωνο π.χ. που είναι φυσικά όργανα και μπορείς να τα συνδέσεις με μικρόφωνο-κονσόλα.

 

Τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη, καλύτερα να το δοκιμάσεις και εσύ ο ίδιος και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περισσότερο το σκέφτομαι λόγω αυτού που είπε ο odis... Όλοι λένε ότι όταν χρησιμοποιείς πεταλιέρα για τα πάντα, καλό θα είναι ο ενισχυτής να μη "χρωματίσει" καθόλου τον ήχο (τουλάχιστον στο βαθμό που το κάνουν οι ενισχυτές κιθάρας, που είναι και η δουλειά τους!). Άρα σκέφτομαι ότι μια και τα μόνιτόρς μου είναι σχεδόν FRFR, το ίδιο θα έχω και από κονσόλα...

 

ή μήπως και ένας ενισχυτής για keyboards?

RANDOMIZE USR 0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα και εγώ, για να μην χρωματίζει ο ενισχυτής χαμηλώνω τα πάντα πάνω του και έχω ανοικτό μόνο το master volume... γιατί να μην το κάνεις λοιπόν και εσύ έτσι και να έχεις το ενισχυμένο σήμα που δίνει ο ενισχυτής, από το να έχεις τον flat ήχο της κονσόλας?

 

Για να καταλάβεις, σε πρόβες-λάιβ, όταν έπαιζα με τον ενισχυτή ένιωθα τον ήχο να ''διαπερνάει''  όλο μου το κορμί, ενώ όταν έπαιζα με line-in ένιωθα σαν ο ήχος να ''αποκρούει'' πάνω μου και να γυρνάει πίσω...λίγο ποιητική περιγραφή, το ξέρω, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα και εγώ, για να μην χρωματίζει ο ενισχυτής χαμηλώνω τα πάντα πάνω του και έχω ανοικτό μόνο το master volume...

 

και τι σε βεβαιώνει πως, χαμηλώνοντας τα πάντα, ο ενισχυτής σου δεν χρωματίζει;

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και τι σε βεβαιώνει πως, χαμηλώνοντας τα πάντα, ο ενισχυτής σου δεν χρωματίζει;

 

Tίποτα απολύτως...το θέμα είναι ότι στο συγκεκριμένο στούντιο, με την συγκεκριμένη πεταλιέρα και με τον συγκεκριμένο ενισχυτή, εγώ προτιμώ να έχω ανοικτό μόνο το master vol. Δεν είναι ο σωστός ή ο λάθος τρόπος, είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου και αντίληψης. Κάποιος άλλος μπορεί να έκανε άλλες ρυθμίσεις. Δεν έχει και τόση σημασία, το θέμα είναι να μην αλλοιώνονται οι ήχοι της πεταλιέρας, και επειδή οι πεταλιέρες είναι φτιαγμένες για να μπαίνουν (κυρίως) σε ενισχυτές, ο καθένας μπορεί να κάνει τις ρυθμίσεις που θέλει και να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλει.

 

Όσον αφορά το θέμα του τόπικ, θα μου επιτρέψετε να επιμείνω στην προσωπική και ταπεινή μου άποψη....όχι line-in γιατί ο ήχος είναι πολύ flat και δεν έχει τον σωστό όγκο που πρέπει να βγάζει μια ηλεκτική κιθαρα. Και αν ακούς τον ήχο line-in σε χαμηλή ένταση και σου φαίνεται αψεγάδιαστος, ίσως αν τον δοκιμάσεις σε ένταση πρόβας ή λάιβ να αλλάξεις λίγο άποψη και να το ξανασκεφτείς :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άνετα θα βολευτείς.

Πολλές φορές αυτό κάνω και εγώ με gt-10 και behringer monitors. Φυσικά και προτιμώ τον ήχο που βγάζει στον super reverb που έχω αλλά στο transcribe με βολεύει περισσότερο στα μόνιτορ όπως και στη μελέτη κάποιες φορές.(και σε high gain λόγω ενισχυτή)

Να ξέρεις όμως ότι άλλους ήχους θα φτιάξεις για τον ενισχυτή σου και άλλους όταν παίζεις line. Και επίσης όταν παίζεις στην κονσόλα ρυθμίζεις την έξοδο της boss στο line/headphones και τα db στο +4 ενώ στον ενισχυτή βάζεις combo amp (ή όποιον ενισχυτή έχεις) και db στο -10.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου