Προς το περιεχόμενο

web- radio εξοπλισμος


ggeorge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα σας και χρόνια πολλα καθως είναι το πρωτο μήνυμα του 2010

 

Μπαίνω στο θεμα κατευθείαν

 

Ενας φίλος που εχει ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό θελει να ακουγεται η μουσική και παράλληλα με ενα δυναμικό φτηνό μικρόφωνο που εχει να μιλάει.

Αυτο που θελει δηλαδή είναι να μπορει να χαμηλώνει τη μουσική και να μιλάει κλπ...

 

Τι προτείνετε να παρει; Μίκτη; πρόγραμμα σε υπολογιστη; καρτα ήχου;

Είναι τελείως ασχετος , οπως και εγω οποτε θα θελαμε συμβουλες...

Τι πρεπει να χρησιμοποιήσει; πια είναι η διαδικασία;

Συγνωμη αν υπάρχει αναλογο θεμα αλλου, αλλα επείδη λόγο ασχετοσυνης... δε σκαμπαζουμε  και πολυ ... καλο θα ήταν να ανοιχτει το νεο θεμα για να μη μπερδευτουμε πολυ....

 

Ο φίλος σας ευχαριστει...

Y.Γ. ο σταθμός  είναι ο http://www.rockjukebox.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που ζητας μπορει να γινει καλιστα και με καποιο μικτη(με faders προτιμοτερα, χαρην ευκολιας), ειτε με software υπολογιστη.

Απο κει και περα εξαρταται απο το τι προτιμαει ο φιλος σου, απο τα χρηματα μπορει να διαθεσει, και απο το τι εξοπλισμο γενικοτερα εχει ηδη στην κατοχη του.

 

Πες μας να σου πουμε :D

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aφού μιλάμε για web radio, μάλλον ένα πρόγραμμα σας είναι πιο χρήσιμο. Χρειάζεστε ουσιαστικά ένα software που να σας επιτρέπει να παίζετε μουσικές, να γίνεται κάποιο crossfade για ομιλία (να χαμηλώνει δλδ η μουσική όταν μπαίνει η φωνή) και ίσως για off-air αν θέλει να υπάρχει κάποιο playlist που να παίζει απο εκεί συνεχώς και μπορεί κιόλας να ρυθμίσει χρονικά να παίζεται και κάποιο σήμα του σταθμού (αν τυχόν υπάρχει...). Για live streaming το Virtual DJ που σου προτείνει και ο zatoichi είναι όντως ένα πολύ καλό και εύχρηστο πρόγραμμα.

 

Επίσης κάποια δίνουν και δυνατότητα δυναμικής επεξεργασίας. Μπορείς να κάνεις Compression στη φωνή για να μην υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις στην ομιλία ή να βάλεις κάποιο Limiter για να κρατήσεις μια σταθερή στάθμη έντασης στην έξοδο και για τη μουσική και για τη φωνή.

 

Αν κάνεις ένα search στο google θα πάρεις μια ιδέα πώς είναι τα προγράμματα και μπορείς ψάχνωντας να δεις ποιό σας βολεύει καλύτερα.

 

Βέβαια καλό θα είναι να υπάρχει και κάποια προενίσχυση για το μικρόφωνο, κάτι που σχετίζεται με την κάρτα ήχου. Αν έχει μια έστω σχετικά καλή, ίσως θα μπορέσει να βγάλει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης ειναι και το sam broadcaster πολυ καλο με το οποιο κανω εγω εκπομπες και δεν χρειαζομαι σχεδον τιποτις απο εξοπλισμο.. μονο ενα μικροφωνο για τσατ!! και μπορω να μιλαω οσο παιζουν τα τραγουδια, με την ενταση να χαμηλωνει αυτοματα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου