Προς το περιεχόμενο

Τι πρεπει να προσεχουμε στην αγορα ενος μεταχειρισμενου ενισχυτη?


Antonyvk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα νοιζαδες

Προσφατα ενδιαφερομενος για την αγορα ενισχυτη κανω την παρακατω ερωτηση

τι πρεπει να προσεξω γενικως και να δωσω βαση στην αγορα ενος λαμπατου ενισχυτη ? συγκεκριμενα δεκαετιας και πανω...  ευχαριστω !

Sounds Like a Strat..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μιλαμε για combo(η κεφαλη+ ηχειο), εγω το πρωτο πραγμα που κοιταω, ειναι αν το μεγαφωνο ειναι στα καλα του!(ευκολο τον τσιτωνης λιγακι και ακους αν κλ@νει) ;D

Μην παιζεις πιο γρηγορα απ`οσο σκεφτεσαι!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δύσκολη ερώτηση... παίζει και ρόλο, πόσο πάνω από 10αετίας.

 

Αλλά αν δεν μιλάμε για vintage ενισχυτή...

 

Κατ'αρχάς τσέκαρε τον ενισχυτή εξωτερικά! Να βρίσκονται όλα στην θέση τους, να μην έχει τρύπες το grillcloth, το καλώδιο τροφοδοσίας να είναι μια χαρά, να έχει ΟΛΕΣ τις βίδες  ;D , το χερούλι κτλ κτλ

 

Μετά, ρίξε μια ματιά από πίσω. Tο μεγάφωνο να είναι στη θέση του, original, σε καλή κατάσταση... όσο μπορείς να το δεις, από αυτή τη θέση. Αν βγαίνει και το grillcloth μπροστά ακόμη καλύτερα για να το δεις και από μπροστά, σε τι κατάσταση είναι. Αν έχει καμιά τρύπα, ρωγμή ή το "λάστιχο" γύρω-γύρω να είναι οκ. Μετά, εννοείται, τις λυχνίες. Ζήτα το manual για να δεις αν όλες οι λυχνίες είναι στη θέση τους και αν είναι οι σωστές και όχι ό,τι να'ναι. Επί ευκαιρίας, δες και αν είναι καινούργιες ή μαμίσιες. Η γνώμη μου είναι ότι αν φοράει τις μαμίσιες ακόμη καλύτερα! Μία πιθανότητα παραπάνω, ο ενισχυτής να είναι "απείραχτος"!

Όπως κοιτάς από πίσω, αν έχει ο ενισχυτής reverb, κατά πάσα πιθανότητα, θα δεις και το ελατήριο. Δες το, να είναι στη θέση του και να μην κουνιέται πέρα δώθε, ξεβίδωτο!

 

Ήρθε η ώρα της ακρόασης. Άνοιξε τον ενισχυτή από το Power και μετά από λίγο, αν έχει το ST/BY. Πριν συνδέσεις κιθάρα, ανέβασε λίγο το volume και δες αν κάνει τίποτα περίεργους θορύβους είτε συνεχόμενα είτε ανα διαστήματα. Μετά παίξε με όλα τα ποτενσιόμετρα και δες αν κάνουνε χρατσ-χρουτς όταν τα περιστρέφεις. Ύστερα, χαμήλωσε την ένταση στο 0 και βάλε την κιθάρα.

 

Δες αν έχεις ήχο και δουλεύουν όλα τα κανάλια και ΟΛΑ τα ποτενσιόμετρα. Μόλις είσαι ικανοποιημένος από τις λειτουργίες του και όλα πάνε καλά, βρες έναν ήχο που σε εκφράζει και παίξε κιθάρα... όσο πιο πολύ ώρα, τόσο καλύτερα. Δυνάμωσε και λίγο μέχρι να μην ενοχλείς τους γείτονες. Τσέκαρε τα καθαρά του με προσοχή. Να ακούγεται μόνο η κιθάρα και όχι άλλοι περίεργοι ήχοι από μέσα. Ακόμη, όση ώρα παίζεις, πρόσεχε να μην έχεις τίποτα βυθίσματα στον ήχο. Αν όλα πάνε καλά, πριν πάρεις την απόφαση παίξε και λίγο με τον ενισχυτή σε όσο το δυνατόν υψηλές εντάσεις γίνεται. Όπως λέει και ο radiator να δεις αν κλάνει το μεγάφωνο αλλά... ή και ο ενισχυτής!

 

Μόλις σταματήσεις να παίζεις μην κλείσεις το power κατ'ευθείαν.... ασ'τον μερικά λεπτά... μέχρι να κανονίσεις την τιμή... και έχε το νου σου αν κάνει πάλι τίποτα χρατσ-χρουτσ και τέτοια.

 

Τέλος, θα πρότεινα να ρωτήσεις και τον πωλητή, το ιστορικό του. Αν έχει πάει ποτέ σε μάστορα και γιατί! Αν είναι ειλικρινής, είναι καλό να ξέρεις τι έχει αλλαχτεί και τι έχει συμβεί στο παρελθόν του.  :)

 

 

EDIT: Εννοείται αν είναι κεφαλή... δεν υπάρχει μεγάφωνο και ελατήριο στον πάτο του!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι συμβουλες σου myster_maze ηταν πολυ καλες!!!!

 

+100000000

 

νομιζω ειναι πολυτιμες σε παρα πολλους εδω μεσα που θα ηθελαν να τσεκαρουν οσο πιο καλα γινεται εναν μεταχειρισμενο ενισχυτη πριν τον αγορασουν...

 

θα ηταν χρησιμο να καρφιτσωθουν καπου οι συμβουλες ωστε να βρισκονται ευκολα..!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ myster maze  αυτο το "μολις σταματησεις να παιζεις μη κλεισεις το Power...κλπ"  ειναι η καλυτερη συμβουλη!  Πολυ σοφο! 8)

Μην παιζεις πιο γρηγορα απ`οσο σκεφτεσαι!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ένα επίσης θέμα που δεν αναφέρεται έχει να κάνει με τις λάμπες,κυρίως της προενίσχυσης....όχι πως είναι δύσκολο να αλλαχθούν αλλά ..... ???

 

δηλ.έχω παρατηρήσει σε διάφορους ενισχυτές ότι στο "βρώμικο" κανάλι αφού ο ενισχυτής λειτουργήσει αρκετή ώρα (πχ 40 λεπτά) σε ικανοποιητική ένταση τα εξής

1.το gain να αρχίζει να καθαρίζει...

2.το gain από σκληρό distortion να γίνεται fuzz ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα προσθετα τα εξης:

 

-Δες αν οι μετασχηματιστες ειναι σκουριασμενοι (με την σκουρια βραχυκυκλωνουν οι κοντινες 'πλακες' του μετασχηματιστη και μειωνεται η αποδοση του)

-Δες αν ειναι δυνατο το εσωτερικο του και δες μην εχει κανενα εντονο σκουρο σημαδι (σαν να κάικε καμια αντισταση, πυκνωτης κτλ). Επισης κοιτα αν οι μεγαλοι πυκνωτες εχουν σχηματισει φουσκαλες στην εξωτερικη τους επιφανεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου