Προς το περιεχόμενο

Καλώδιο ενισχυτή προς καμπίνα?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας ,

εχω ενα μικρο προβλημα, πηρα ενα κεφαλακι little giant blackheart και το συνδεω με το μεγαφωνο του marshall mg 100dfx που εχω το θεμα ειναι οτι το καλωδιο του μεγαφωνου ειναι μικρο και δεν φτανει, το τραβηξα λιγο αλλα και παλι δεν φτανει. καμια λυση?

tube tube tube

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι αρκετα απλο,

θα πας σε εναν ηλεκτρολογο και θα ζητισεις να σου φτιαξει ενα καλοδιο 50 εκατοστα, η 1 μετρο αν θες, που θα εχει 2 βισματα θηλικα(οπως το input δηλαδη) 1,5 διαμετριμα μονοφωνικα, εκτος αν το συνδεεις στο input του ενισχιτη, οποτε θες ενα θηλικο και ενα αρσενικο(οπως το κοινο καλοδιο κιθαρας), παντα 1,5 διαμετριμα.

Δεν θα σου κωστισει πανω απο 3 ευρο, εγω σημερα πειρα για να φτιαξω για τα πεταλακια μου και πληροσα 5 ευρο 2 2μετρα καλοδια με 2 αρσενικα 1,5..!

 

ελπιζω να σε βοιθησα, αν θελεις μπορω να σου φτιαξω και φωτογραφια πως θα ειναι για να μην μπερδευτεις...  :)  :)  :)  :)  ;D   8)

The.Autumn.Effect

What.If.The.World.Is.Going.Down

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμα πιανεις κολλητηρι παρε ενα τετοιο

http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p354_Jack-plug-mono--6-3-mm.html

καναδυο μετρα απο κατι τετοιο

http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p2315_Speaker-Cable-SC-MERIDIAN-SP215---2-x-1-5-mm---grey.html

και κατι τετοιο

http://www.thomann.de/gr/thomann_sk096_klinkenkupplung.htm

 

τα κολλας και εισαι μια χαρα  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα!

παιδια του δωσατε λαθος οδηγιες!

το καλωδιο την κιθαρας ΔΕΝ κανει για να συνδεσεις κεφαλη-καμπινα!

πηγαινε σενα καταστημα με μουσικα κλπ και θα σου δωσουν (ή θα σου φτιαξουν!)

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποια η διαφορα στην πραξη μεταξυ των καλωδιων(κιθαρας-η το αλλο που λετε)?/??Μπορει καποιος να με διαφωτισει??ηχητικα??λειτουργικα??

seven deadly sins..........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΤΟ καλώδιο κιθάρας είναι για να περνάει σήμα το οποίο έχει "μικρή" ένταση. Μπορείς π.χ. να συνδέσεις πεταλάκια κιθάρας κτλ.

Το ρεύμα όμως που φεύγει απο το ενισχυτή (το τελικό ενισχυτικό τμήμα του για την ακρίβεια) και το οποίο πάει προς το ηχείο είναι πολύ πιο "δυνατό".

Έτσι ένα καλώδιο κιθάρας που έχει λεπτά σύρματα δεν είναι ικανό να αντέξει το ρεύμα του ενισχυτή και θερμαίνεται (στα 5W δεν νομίζω ότι έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα). Ηχητικά θα καταλάβεις διαφορά στον όγκο του ήχου και στα πρίμα ειδικά όταν "βρομίσεις" το σήμα (αν και σε λίγα Watt αυτή την διαφορά την ακούς δύσκολα).

Το καλώδιο που θα συνδέσεις την κεφαλή με το ηχείο μπορείς να το φτιάξεις ακόμα και με καλώδιο ρεύματος (απο κανα πολύμπριζο) ή ένα απλό καλώδιο ηχείων. Νομίζω έχει ξανα ειπωθεί αυτό.

 

Επίσης άλλη μία διαφορά είναι ότι σε μεγάλο μήκος, το απλό καλώδιο σύνδεσης ενισχυτή - ηχείων είναι πολύ πιο ευάλωτο στον να σου παρουσιαστεί θόρυβος (το καλώδιο της κιθάρας αν προσέξεις είναι μέσα σαν "πλεχτό" και βοηθάει στο να μην δέχεται εύκολα εξωτερικές παρεμβολές, βόμβους κτλ.). Βέβαια στο παραπάνω παίζει ρόλο ότι το σήμα της κιθάρας είναι πολύ χαμηλό, άρα ότι θόρυβο "αρπάξει" θα τον ενισχύσει αρκετά, ενώ το σήμα που πάει απο τον ενισχυτή στο ηχείο είναι αρκετά δυνατό σε ένταση οπότε ένας βόμβος δεν θα ακουστεί έυκολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου