Προς το περιεχόμενο

αποψεις για το electro harmonix microsynth...


mechmg93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ψαψνω γι αυτο το πεταλι, το οποιο ομολογω οτι ειναι πολυ ακριβο για το budget μου. προσπαθω να καταλαβω την ακριβη λειτουργια του απο τα ηχητικα samples στο site της ehx, αλλα ειναι ολα τοσο φορτωμενα στην παραμορφωση που δεν καταλαβαινω. :oops:

electro_harmonix_microsynth_pimx_136915.jpg

 

οποτε, ετσι για να εχουμε κουβεντα, οποιος το ξερει η οποιος εχει ακουσει κατι γι αυτο, ας πει καμια γνωμη :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύς κόσμος το ψάχνει τελικά αυτό το εργαλείο! Νομίζω πως η βασική του λογική είναι να δουλεύει σαν low-pass ή band-pass φίλτρο για να δημιουργεί synthesized ήχους...

 

Εγώ πάντως δεν το συγκρίνω με το Moogerfooger, που το έχω ακούσει και δια ζώσης...κλάσεις ανώτερο το moog, τουλάχιστον από τα samples της ehx!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορω να πω με μεγαλη χαρα πως το εχω παραγγειλει :lol: :lol: :lol: :lol:

 

 

αν ολα πανε καλα, θα το εχω την παρασκευη!!!εψαξα αρκετα τους ηχους του και μου αρεσε απιστευτα το γεγονος οτι μπορεις να βγαλεις πολυ ομορφες πλατες και κυριως ηχους για ambient μουσικη...

 

 

επισης, επειδη ειμαι και λιγο piu, μου αρεσουν οι "τηλεφωνικοι" ηχοι και τα περιεργα γενικοτερα στον ηχο...αν εισαι οπαδος αυτων των ηχων...τρεχαααααααα :lol: :lol:

 

 

μολις το παρω, θα ανεβασω clipακι του microsynth σε συνεργασια με τα effects της tonelab...ΠΩΠΩΠΩΩ....ερχεταιιιιιιι :lol: :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρα πολύ καλό πετάλι και με αρκετές δυνατότητες... Στην αρχή μπορεί να ξενίσει και να φανεί απλοϊκό και χωρίς σοβαρό ήχο αλλά με το καιρό και το παίξιμο me ta slide ποτενσιόμετρα θα ανακαλυφθούν δεκάδες ήχοι.

 

Αν το θέλετε για μπάσο πάρτε την έκδοση ...για μπάσο.

Αν το θέλετε για κιθάρα πάρτε ...πάλι την έκδοση για μπάσο! Σαφώς καλύτερος ήχος με πολύ μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων.

 

Απο ήχους έχει octaver, fuzz, φιλτρα κλπ. Του λείπει λίγο delay -που χρειάζεται απαραίτητα- και ενα e-bow... :P

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΛΟΙΠΟΝ!!!!!μολις το πηρα :lol: :lol: :lol: :lol:

 

 

 

θα ανεβασω κλιπακι συντομοτατα!!!!ΔΕΝ πιστευα στα αυτια μου μολις αρχισα να παιζω με τους ηχους-παραδειγματα που εχει!!!!το ΜΟΝΟ που θελει για να παιξει σωστα ειναι...φαντασια :P

 

 

ανεβαζω κλιπακι συντομα.και η συμβουλη μου mechmg93, ειναι να το παρεις...τι μουσικη παιζεις ομως?...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νομιζω οτι ολη αυτη η post rock κατευθυνση που εχω(δεν παιζω, ακουω, αλλα θελω να παιξω), δενει γαντι με το microsynth. αλλα αποκλειεται να το παρω πριν τα βασικα που θα μαζεψω πολυ συντομα(big muff,proco rat και dod envelope filter 440(αν πετυχει το diy), boss sd1, digitech digidelay, tunamelt tremolo, marshall ed-1, κλπ ).

 

μεγειες παντως!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To microsynth είναι ενα απο τα παλιά "καλα" πετάλια synh της Electro Harmonix στο οποίο έγινε επανέκδοση πριν κανα 2-3 χρόνια νομίζω. Δε πιστεύω να το ξανασταματήσουν σύντομa οπότε ...take your time.

 

Τα Big Muff και Pro Co rat που αναφέρεις είναι καλά πετάλια αλλά υπερβολικά υπερτιμημένα. Έτσι και δεν ασχοληθείς με μετατροπές πάνω τους δε νομίζω ότι θα βγάλεις κάτι καλό. Τo Marshall ED1 είναι Boss Sd1 είναι μούφες... :D Χα χα πλάκα κάνω... αν σου αρέσουν πάρτα.

Το digital delay δεν ακούγεται όπως θα έπρεπε για "πόστ" εφαρμογές. Το τρεέμολο που αναφέρεις ...πολύ χλιαρό.

 

LOL! :D Πάρε πρώτα το micro synth! Δεν θα σου αναπληρώσει κανένα πετάλι απο τα παραπάνω -εκτός ίσως απο το Big Muff- αλλά θα σου πει περισσότερα για το "τί είναι το post" :wink:

 

Το Dod Envelope 440 είναι ενα αρκετά καλό "αυτόματο" φίλτρο. Απλό πετάλι για diy αλλά θέλει μια δουλίτσα για να φτιάξεις μόνος σου την VTL5C4* φωτοαντίσταση την οποία δεν βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο.

 

Είναι αυτό το μαύρο πραγματάκι στις παρακάτω φωτογραφίες που μοιάζει με τρανζίστορ...

http://filters.muziq.be/model/dod/first/440?PHPSESSID=17333b4142c5d39338a8af1769af80e7

 

http://www.generalguitargadgets.com/diagrams/ef440_lo.gif

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α! Η διαφορά του guitar microsynth απο τo bass microsynth είναι μονάχα 2 πυκνωτές. Όποιος θέλει info για τη μετατροπή να μου πει να το κοιτάξω γιατί δεν τα έχω μπροστά μου τα σχέδια. 8)

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To μοναδικό άσχημο που βρίσκω σε αυτό το πετάλι (και ιδίως όσον αφορά την έκδοση για κιθάρα) είναι ότι δεν μπορείς να του κάνεις assign ένα expression pedal για real time χειρισμό κάποιων filter παραμέτρων. Μπορείς απλά να έχεις standard settings ανά κομμάτι, και αυτό του κόβει πόντους όσον αφορά στην χρήση σε live... Για το studio δεν υφίσταται το ίδιο πρόβλημα, οπότε το εν λόγω μηχάνημα αποτελεί super λύση!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Lol! Απλά βάζεις τρυπάς το κουτί και βάζεις απο πίσω όσα jacks χωράνε!

Απλά παίρνεις τις ενώσεις απο τα faders και τα συνδέεις με τα βύσματα, κατόπιν συνδέεις ενα expression πετάλι -ότι ποτενσιόμετρο και να έχει θα δουλέψει- και έτοιμος.

 

Το αγαπημένο μου πάντως είναι σύνδεση των ποτεσιόμετρων με φωτοαντιστάσεις. Αλλάζουν τον ήχο ανάλογα με το φως του studio και στο πόσο μακριά έχεις το πόδι σου 8O απο την αντίσταση...σκέψου κάτι σαν wah πετάλι χωρίς να πατάς πουθενα... 8O

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου