Προς το περιεχόμενο

Martin DX-1


blue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την άκουσα σήμερα στον Δήμου και αρρώστησα.Προσωπικά δεν έχω ξαναπιάσει στα χέρια μου τέτοια ακουστική.Και η τιμή της τόσο χαμηλή για τον ήχο της... 8O

 

Τι ξέρετε για αυτήν την κιθάρα;Έχει κάτι επιλήψιμο;Πριν την αγοράσω ΒΙΑΙΑ :twisted: θα ακούσω και καμμιά Cort και Norman στην ίδια κατηγορία χρημάτων (800 ευρώ Ελλάδα)

 

http://www.thomann.de/thoiw2_martin_guitars_dx1_westerngitarre_prodinfo.html?sn=53616a770292da9be363b8e9a8ebda1a

 

Ένα πράγμα που με τρόμαξε στο να την παραγγείλω απ'έξω είναι οτι διάβασα σε ένα review oτι :

 

"One interesting thing about the guitar I bought is the fretboard (fingerboard). The specs. for the DX1 on Martin’s web site states that the fingerboard is made of solid striped Ebony, however my guitar looks like it has a rosewood fretboard.In a review of this guitar written by epinions member Horswispr, he states that the fretboard was made of Black Micarta at the time he wrote that review which was back in April of 2003.

 

Thanks again to Horswispr for providing this information. He sent an email to C.F. Martin Co. asking about the fretboard material and this is the response he got from the representative.

 

Good afternoon!

There was a recent change to Ebony, and then to Morado on both models. Changes in specifications occur according to availability of woods and material.

 

There is nothing wrong with the Micarta, it actually has some great features that encouraged Martin to use this material. We have changed to Ebony, then Morado as we are unable to get the Micarta at this time.

 

Thank you for your interest in C. F. Martin & Co., Inc.

 

Best regards,

 

Sandy Trach

C. F. Martin & Co., Inc.

Consumer Customer Service "

 

Χωρίς να ξέρω τι είναι το micarta έχω την εντύπωση οτι αυτή που είδα είχε έβενο ...

 

Υ.Γ. Παρακαλώ αν παραθέσετε και άλλες ακουστικές που πρέπει να ακούσω σε αυτή την κλάση αναφέρατε και μαγαζί στην Αθήνα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

εγώ θα σου πω να μην βιαστείς και να ψαχτείς λίγο περισσότερο, εγώ μετά από αρκετές ακροάσεις κατάληξα στην stanford D20P πραγματικό κελεπούρι για τα λεφτά της, πιστεύω ότι αγγίζει τον ήχο από ακριβά μοντέλα MARTIN

μπορείς να την ακούσεις στον Π. Κουρμπή να μάθεις με τι χρήματα στην δίνει και μένα email sτον thoman μέ τι τιμή στην φέρνουν, κάνεις τις συγκρίσεις σου και αποφασίζεις που σε συμφέρει.

 

http://www.furch.cz/eng/stanfordkytary/rada20.php

 

άκουσε την και πες μου άποψη. 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω παλι επαθα πλακα με μια tanglewood και φυσικα την πηρα αμεσως..

μονο 600 ευρω..

αν θυμαμαι καλα ο τσιτιριδης τις εχει..

η μαρτιν που λες ομως ειναι οντος εξερετικη..

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα οτι εκείνη που δοκίμασα ήταν μάλλον με έβενο και πήγα να την πάρω αλλά την είχε πάρει άλλος :cry:

 

ΒRAIN δοκίμασα τις Stanford και συμφωνω οτι αξιζουν για τα λεφτα τους αλλα κατι με χάλασε.Δεν ξέρω,ίσως οι Elixir πoυ φοράνε δεν τις τιμούν.Ασε που αποφάσισα πως θέλω ματ κιθάρα

 

White Noise πήγα και στον Τσιτιρίδη αλλά δεν φέρνει καλά μοντέλα σε απλές ακουστικές...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επαναπροσδιορίζω τις απαιτήσεις μου γιατί κατάλαβα οτι δεν ξέρω τι θέλω :oops:

 

Λοιπόν δεν παίζω σχεδόν ποτέ ακκόρντα σε στυλ παραλία και τραγούδι ούτε ροκ μπαλλάντες .Με ενδιαφέρουν γλυκά fingerstyle παιξίματα π.χ. chord melodies ,bossa,αcoustic jazz .Aς πούμε μου αρέσει τρομερά ο ήχος της κιθάρας στο soundtrack του "Les Triplettes de Belleville" .

 

Kατάλαβα λοιπόν οτι πρέπει να στραφώ σε μικρότερα σώματα τύπου 000 ή κάτι τέτοιο και/ή να ακούσω πολλές περισσότερες κιθάρες πριν αγοράσω.¶κουσα και την Cort Earth 900 και κάτι μου είπε.

 

Οι ( νέες ) απορίες μου λοιπόν είναι:

 

1)Έχετε να προτείνετε κάτι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα;

2)Τι γνώμη έχετε για την Earth 900?o thomann δεν την έχει.Μπορώ να του στείλω mail να ρωτήσω αν και πότε θα τη φέρει ή δεν φέρνει ποτέ προϊόντα που δεν είναι στον κατάλογό του;

 

Ευχαριστώ και σόρι που σας πρήζω

 

 

:roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σε ενδιαφέρουν δακτυλισμοί, jazzy αναζητήσεις κ.τ.λ. θα σου πρότεινα την Yamaha CPX8.

Πολύ φιλοσοφημένο όργανο, με πολύ καλό ήχο, κυρίως για finger playing και με τέλεια ηλεκτρονικά μέρη (έχει και μικρόφωνο και sound hole cover για να μη μικροφωνίζει). Έτσι, ακόμη και για ηχογράφηση θα είναι ιδανική. Δε θα χάνεις την παραμικρή νότα.

Είναι επαγγελματικό εργαλείο και πολύ κομψή.

Θα σου βγει λίγο παραπάνω βέβαια, από το Νάκα...

 

http://www.yamaha-europe.com/yamaha_europe/english_master/10_musical_instruments/30_guitars_basses_amps/30_cpx_electric_guitars/10_cpx_guitars/10_no_series/80_CPX8/index.html

Μusic is food for the soul!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"whiteNoiseβρες τις tanglewood φιλε...μονο αυτο σου λεω!!!! "

ποιό μοντελό προτείνης; γιατί και εγώ είχα περάσει κάποτε από τσιτιριδη

για να ακούσω αλλά τα μοντέλα που είχε δεν μου άρεσαν, είχα ακούσει αρκετά καλύτερες όπως (σαϊμον & πατρικ, σιγκαλ στον τρίμη) και έπαθα πλάκα με τις στανφορντ στον κουρμπή.

 

blue είμαι τις γνώμης να πάρεις ότι σου κάθεται καλύτερα στα δικά σου αυτιά και μην επιρεάζεσαι από εξωτερική εμφάνιση αλλά μόνο από τον ήχο

δες μαρτιν έχουν φοβερο ήχο an και από εμφάνιση δεν λένε και πολλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε συ whitenoise. τι ειναι αυτες οι tanglewood. εψαξα σε 5 online stores και δεν βρηκα τιποτα. που φτιαχνονται και γιατι δε βρισκονται ευκολα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μιας και είπες για τις simon'n'patrick φιλε brain να σου πω πως έτυχε να έχουμε κανει τεστ με φίλο που εχει μαγαζί με μουσικά και την έσκισε η tanglewood και σε ήχο και σε αίσθηση.

 

η κιθάρα ειναι απο solid μαονι,fishman ηλεκτρικά με ήχο που σκοτώνει και φοβερά ευκολοπαιχτη και ξεκούραστη. αν θυμάμαι καλά το μαγαζί που την πήρα ήταν στην Σόλωνος.

α

ρχικά πήγαινα για takamine αλλά απογοητεύθηκα με τα μοντελα της στα χρήματα αυτα, μετά δοκίμασα simon 'n 'patrick στον Διαμαντόπουλο (μια χαρά αλλα δεν τρελάθηκα) μέχρι που μπήκα εντελώς τυχαία στο μαγαζί που σας λέω να δοκιμάσω τις tanglewood (για τις οποίες ειχα διαβάσει καλά λόγια στο total guitar αλλα μεχρι εκει,δεν τις ηξερα...)

εεε αυτό ήτανε!!!

την πήρα 600 Ευρώ (ηλεκτροακουστική)

 

οποίος ενδιαφέρεται μπορεί να την δοκιμάσει

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου