Προς το περιεχόμενο

Dave Smith Μopho synth vs Electroharmonix Μicrosynth (για ηλ. κιθάρα)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα ανοίξει παλιά ένα θέμα για το αν το dave smith mopho analog synth μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κιθάρα στο οποίο δεν είχαμε καταλήξει κάπου  :-\ :-\....σκέφτηκα ότι με έναν προενισχυτή ανάμεσα στο mopho και στην κιθάρα θα ήταν εντάξει για να λειτουργήσει το synth σωστά...αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος δεν το χει και κανα μαγαζί εδώ να το δοκίμαζα....το θέμα είναι ότι αν λειτουργούσε η πατέντα πόσο καλύτερο θα'ταν απο το micro synth της electro harmonix??

 

 

....another day.....another corpse....another reason...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν και δεν θυμάμαι το θρεντ που λες, θα σου πω το εξής πολύ απλό: χρησιμοποιώντας το Mopho για αυτόν το σκοπό θα χαράμιζες το 95% των δυνατοτήτων του, ενώ με το Micro Synth θα αξιοποιούσες το 100%. Και αυτό για τον εξής πολύ απλό λόγο: το Mopho θα το χρησιμοποιούσες μέσω του Audio In που διαθέτει, οπότε απλά το σήμα σου θα περνούσε από τα φίλτρα και τα envelopes. Μην ξεχνάς όμως πως δεν πρόκειται για πετάλι αλλά για κανονικό και αρκετά περίπλοκο συνθεσάιζερ, που είναι κρίμα να μείνει σχεδόν εντελώς αναξιοποίητο με αυτή τη χρήση.

 

Το Micro Synth σαν καθαρόαιμο κιθαριστικό πετάλι έχει αυτές τις δυνατότητες και αρκετές περισσότερες, δεν απαιτεί έξτρα αγορές και συνδεσμολογίες όπως αυτές που αναφέρεις, και αποτελεί ένα πολύ καλό guitar synth πετάλι (ένα από μερικά που κυκλοφορούν), το οποίο μάλιστα το έχει σχεδιάσει, όπως και πολλά άλλα της Electroharmonix, ο γνωστός Dave Cockerell που είναι ο εφευρέτης των θρυλικών αναλογικών συνθεσάιζερ ΕΜS VCS3, VCS4, AKS κλπ.

 

Το Mopho στην Αθήνα το έχω βρει στην οδό Toσίτσα 22, ίσως υπάρχει και αλλού...

 

 

Εdit: το είδα το θρεντ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=170660.0 Πάνω κάτω αυτά που σου λέω κι εγώ είπαν και τότε. Καθαρόαιμα συνθ πετάλια για κιθάρα υπάρχουν εκτός από το Microsynth και το HOG, το Μοοg Freqbox, το Pigtronix Mothership, εν μέρει το Digitech Synth Wah, και από κει και πέρα περνάμε στα ring modulators που είναι άλλη υπόθεση.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, τώρα που είπες για υποδοχή line in του mopho παρατήρησα ότι συνδέεται με midi στο keyboard...ίσως αν εμπαινε ένας roland gk-3 να δούλευε και για κιθάρα σωστά..επίσης στην Αθήνα ξέρω ότι το χουν μερικά μαγαζιά απλά στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει σε κάποιο κατάστημα.

....another day.....another corpse....another reason...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Moυ αρέσει ο πρωτότυπος τρόπος σκέψης σου αλλά το Mopho, όπως και το Dark Energy που ζαχάρωνε ο Μάραθος κάτι βδομάδες πριν, είναι μονοφωνικά αναλογικά συνθ. Aυτό σημαίνει ότι ακόμη και με ένα guitar-to-midi interface, δεν θα μπορούσατε ποτέ να παίξετε πάνω από μια νότα, και αυτός είναι ένας συμβιβασμός όχι άσχημος αλλά απαραίτητος. Μπορείτε να πάτε πιο πάνω, πχ. στο Tetra που είναι τετραφωνικό. Εννοείται βέβαια πως ακόμη και τότε, αν δεν εντρυφήσει κάποιος στις αρχές της subtractive synthesis και στις άπειρες λειτουργίες των εν λόγω συνθ, η αγορά θα είναι σχεδόν εντελώς μάταιη.

 

Στην περίπτωση αυτή, πολύ περισσότερο θα ενδεικνυόταν ένα από τα πετάλια που πρότεινα προηγουμένως (πχ. το Moog FreqBox που έχει ήδη έναν Moog oscillator που μπορεί να συγχρονιστεί τονικά με το εισερχόμενο audio σήμα, ή το πιο φιλικό στο χρήστη Microsynth). Ένα πετάλι όμως σαν το FreqBox θέλει σοβαρή ενασχόληση και μεγάλη υπομονή για να αναδείξει το τεράστιο πλήθος των δυνατοτήτων του, κάτι που γίνεται από πολύ λίγους - η συντριπτική πλειοψηφία των κιθαριστών το βαριέται στα 10 πρώτα λεπτά.

 

Θα μπορούσε να υπάρξει και σύνδεση με ένα φτηνό κανονικό ψηφιακό πολυφωνικό συνθεσάιζερ, αλλά τότε δεν θα παίζεις πια κιθάρα αλλά... συνθεσάιζερ, κάτι που θα μπορούσες να κάνεις με τα δάχτυλά σου και χωρίς κιθάρα και έξτρα έξοδα για interfaces κλπ κλπ. Εκτός κι αν χρησιμοποιήσεις εξαρχής αυτό: http://www.rolandus.com/products/productdetails.php?ProductId=592 και η αναζήτησή σου τελειώσει εκεί. Για την περίπτωσή σου, εκτός από το Microsynth θεωρώ πως είναι το πιο κατάλληλο.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου