Προς το περιεχόμενο

gibson les paul classic '60 η standard?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατ' αρχην δεν συνεκρινα της λεστερ με την PRS, απλα επειδη αναφερθηκε στην αρχη του ποστ και επειδη ειχα και λες πωλ και καστομ 22 παρεθεσα την αποψη μου. Εχεις δικιο δεν συγκρινονται. Πολλοι ομως νομιζουν οτι επειδη ειναι σετ νεκ με μαονι και maple top θα εχουν μια λες πωλ με τρεμολο.  Απλα οχι!

 

Η δικη μου 57VOS ζυγιζει 8,8lbs. Σχεδον το ιδανικο βαρος για μια λες πωλ οπως λενε και οι ειδικοι (αν και αυτα τα θεωρω μπαρμπουτσαλα) ομως δεν μπορω να παιξω πανω απο 1 ωρα ορθιος. Με  την κλασσικ φιλου που ζυγιζει και λιγοτερο απο στρατ μπορω και δεν ενοχλουμαι τοσο πολυ.

 

Συμφωνω με αυτο που λες για καστομ σοπ. Τα καλα ξυλα τα κρατανε εκει και απλα φτιαχνουν weight relieved αυτες τις κανονικης παραγωγης.

 

Αν και βγαζει και το καστομ σοπ τωρα ποια chambered LP

http://www.wildwoodguitars.com/electrics/gibson/chambered/

 

και φιλος σε αμερικη που εχει τετοια μου εχει πει πως ειναι η καλυτερη λεστερ που εχει ακουσει ποτε και ο τυπος εχει  ΠΟΛΛΕΣ Λες πωλ.

 

Ο fendercustomshop το εθεσε καλυτερα και συμφωνω μαζι του μετα απο το 08-09 η στανταρ ειναι οτι καλυτερο. Και το θεμα του long tenon ειναι απο τα πιο σημαντικα specς σε μια λες πωλ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

φίλε συγνώμη που το λεω αλλά είσαι σκέτη παραπληροφόρηση.  8)

 

Χμμ.. λοιπόν. ειλικρίνά δε ξέρω ποιες είναι οι κλασσικ που αναφέρεις.Εγώ είχα κλασσικ της τελευταίας χρονιάς που παρήχθησαν (2008) και ειχαν κανονικα τους κεραμικους. Η κιθάρα που αναφέρεις δε μου είναι γνωστή σαν classic....

 

 

Τώρα σχετικά με τις τιμές. Οι κλασσικ πρωτοβγήκαν το 92 και ήταν 100-200 δολλαρια πιο ακριβες απο τις στανταρ... Δε ξερω πως εκλεισαν την καρριερα τους. Είχαν 1 κομμάτι σώμα και 2 κομμάτια καπάκι και flame οι πλας. Διακυμάνσεις στις τιμές σίγουρα θα υπήρχαν αλλά οι standard και οι classic κυμαίνοντουσαν στα ίδια επίπεδα και αυτό που έκρινε την τιμή τους ήταν τα καπάκια και τα finishes.

 

Τώρα δε ξερω τι λες για ανώτερες. Εγω δε μίλησα για ανώτερη κιθαρα μεταξυ των δυο. Ίσα ίσα είπα οτι είναι εφάμιλλες και οτι βγαίνουν απο την ίδια γραμμή παραγωγής (οπως και οι στούντιο.

 

Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλλων της γραμμής παραγωγής είναι κυρίως η αισθητική ποιότητα των ξύλων και τα features (διαστασεις, hardware μαγνήτες. βερνικώματα).

 

Τα υπόλοιπα είναι αστικός  μύθος....

 

και τελος παω στοίχημα οτι αν βάλω οποιονδηποτε εδω μεσα να ακούσει με κλειστά μάτια μια στούντιο και μια στανταρ θα δυσκολευτει να καταλαβει διαφορα ενα φορανε τους ιδιους μαγνητες...

 

 

Όσο για τις νεες στανταρ θεωρούνται πράγματι πολύ καλές απλά έχυν ξεφύγει από τα παραδοσιακά σπεκς και μερικοί δεν αρέσκονται στην ιδέα.

 

Για το αρχείο η ακριβότερη κιθάρα παραγωγής της  Gibson Η Supreme είναι πιο chambered και απο τις chambered. Σχεδόν κουφωτή κλειστη...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου