Προς το περιεχόμενο

Θέλω να ασχοληθώ με την ηλεκτρονική μουσική...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας...Είμαι 24 ετών,δεν έχω καμία εμπειρία με μουσικά όργανα-πέρα από κάποια μαθήματα κιθάρας σε μικρή παιδική ηλικία-αλλά επειδή λατρεύω την ηλεκτρονική μουσική και είμαι τρελαμένος με αυτό το είδος θέλω να ασχοληθώ με την παραγωγή της...Σκέφτομαι να ξεκινήσω μαθήματα αρμονίου ώστε να αποκτήσω μια επαφή με τα keybords πριν καταφέρω να προχωρήσω παρακάτω...Παράλληλα ψάχνομαι για να παρακολουθήσω και μαθήματα σε Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας σε Ι.Ε.Κ ή κάτι παρόμοιο....Παρολ'αυτά επειδή δεν είμαι και έμπειρος θα ήθελα την βοήθεια όποιου μπορεί να μου δώσει συμβουλές για το ποια βήματα να ακολουθήσω;Ξέρω ότι είναι μια απόφαση δύσκολη καθώς δεν είμαι και πολύ σίγουρος εάν τα 24 μου χρόνια είναι νωρίς ή αργά για να ξεκινήσω να ασχολούμαι...Το πάθος υπάρχει πάντως...Ευχαριστώ πολύ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν, Καλώς ήλθες στο ΝΟΙΖ!

 

θα ήθελα την βοήθεια όποιου μπορεί να μου δώσει συμβουλές για το ποια βήματα να ακολουθήσω;

 

Απάντησες μόνος σου, πιο πάνω,

Σκέφτομαι να ξεκινήσω μαθήματα αρμονίου

Δεν χρειάζεται σκέψη, κάν'το είναι μία πολύ καλή αρχή.

 

Παράλληλα ψάχνομαι για να παρακολουθήσω και μαθήματα σε Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας σε Ι.Ε.Κ ή κάτι παρόμοιο

Αν πραγματικά θέλεις να το κάνεις αυτό πρέπει να βιαστείς μιας και με την ηλικία υπάρχει ένα θέμα (νομίζω) στις σχολές.

Μιλάς για Ιδιωτικό ή Κρατικό ΙΕΚ?

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης επειδή δεν ήμαστε στο 2003 και έχουμε και οικονομική κρίση καλό είναι να έχεις και καμιά full-time δουλειά από πίσω γιατί από την ηλεκτρονική δεν θα βγάλεις φράγκο!

Επαγγελματικά δηλαδή σε θέμα σύνθεσης,παραγωγής & πνευματικών δικαιωμάτων είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

 

Κατά τ'αλλα, καλό θα ήταν (γνώμη μου) μέχρι τα 24 να είχες ήδη τελειώσει ένα ιεκ, ή sae, ή να έχεις ένα καλό ΒΑ/sc και κανα MΑ/sc σε Music Production κ τα σχετικά, και τα καλοκαίρια εντωμεταξύ να έπαιζες κανα support ή να ήσουν βοηθός ηχολήπτη κάνοντας πρακτική εξάσκηση και να είσαι τώρα τελειώματα φαντάρος για να έχεις ελπίδες και άκρες επαγγελματικά...

 

Όσο μιλάμε όμως για hobby και για ενασχόληση με μουσική ποτέ δεν είναι αργά.

απλά όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις τόσο καλύτερα. Το καλύτερο είναι ότι με την πρόοδο της τεχνολογίας το budget για παραγωγή electro έχει πέσει σημαντικά,

δηλαδή αυτά που κάνεις σήμερα με ένα groovebox το 1991 ήθελες home studio

 

Καλό θα ήταν να ξεκαθάριζες αν μιλάς για επαγγελματική ενασχόληση και βιοπορισμό από μουσική παραγωγή/ηχοληψία κτλ ή ενασχόληση για hobby.

Είναι διαφορετικά πράγματα.

 

 

Φιλικά & καλωσήρθες

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και πάλι και καλώς σας βρήκα...καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συμβουλές σας...να ξεκαθαρίσω ότι έχω τελειώσει ήδη μια σχολή πανεπιστημίου και απλά θέλω να ασχοληθώ με την ηλεκτρονική μουσική σαν χόμπι(αν και δεν θα το χαρακτήριζα ακριβώς έτσι  :) ) παράλληλα με την επαγγελματική μου σταδιοδρομία καθώς οι καιροί είναι όντως δύσκολοι...άλλωστε από αυτά που έχω ψάξει στο θέμα της παραγωγής ηλεκτρονικής μουσικής η Ελλάδα δεν προσφέρεται ιδιαίτερα καθώς λείπουν βασικά συστατικά σε σχέση με χώρες πρωτοπόρους όπως η Γερμανία για παράδειγμα (είμαι λάτρης της γερμανικής ηλεκτρονικής σκηνής)...φυσικά το ιδανικό θα ήταν να κάνω το πάθος μου επάγγελμα αλλά δεν πετάω και στα σύννεφα...όμως πιστεύω ότι με μικρά βήματα σιγά σιγά ίσως καταφέρω απλά να δημιουργώ ακόμα και για την προσωπική μου ευχαρίστηση...όσο για τις σχολές κάνω μια έρευνα αυτή την εποχή για το αν υπάρχει κάποια που πληρεί τις προυποθέσεις...αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου συστήσει κάτι έστω και για έρευνα θα ήμουν ευγνώμων...κάτι που παρατήρησα είναι ότι πολλές σχολές(κυρίως ιδιωτικές) δίνουν πακέτο από παραγωγή μέχρι djiing...είναι απαραίτητο να είναι κάποιος γνώστης και της παραγωγής αλλά και του να παίζει ως DJ; ρωτάω γιατί πολλοί σπουδαίοι DJ παράγουν και τα κομμάτια τους...φυσικά και το να παίζω ως Dj είναι κάτι που έχω κάνει σε πάρτι φίλων (με πρόγραμμα σε PC) αλλά όπως και να έχει δεν είναι το ίδιο...και πάλι ευχαριστώ πολύ...:)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή αρχή και καλό ψάξιμο, λοιπόν.

 

Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με βασική θεωρία αρμονίας, εκμάθηση αρμονίου κ vst&recording για ευκολία κ μετά να πας στα πιο δύσκολα, όπως η σύνθεση δικών σου κομματιών.

Το κεφάλαιο synthesizer είναι αρκετά μεγάλο κ θέλει αρκετό ψάξιμο καθώς η τεχνολογία κάνει συνεχώς άλματα (εις μήκος!...)

 

ένα παράδειγμα από μένα με 2 μόνο synth μπορείς να ακούσεις εδώ:www.noiz.gr/index.php?topic=174633.0

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σαν συμβουλη/γνωμη->αυτα που  θα μαθεις σε ΙΕΚ/σχολες κτλ κτλ ειναι ελαχιστα με τη γνωση που μπορεις να αποκομησεις απο το Ιντερνετ+youtube+περιοδικα(Computer Music-Future Music),επισης σκεψου οτι δε θα χρειαστει καν να βγεις απο το σπιτι σου,δε θα πληρωσεις διδακτρα και ισως το σημαντικοτερο ολες οι πληροφοριες θα ειναι εκει(στο νετ) και θα σε περιμενουν για παντα να τις τσεκαρεις ξανα και ξανα + οτι θα ανανεωνονται!

 

το ιντερνετ με λιγα λογια ειναι  η καλυτερη "σχολη",απο σενα και απο το παθος σου εξαρταται κατα ποσο και ποτε θα εξελιξεις το ταλεντο σου (αν το εχεις φυσικα). 

 

May the Force be with you.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ήρθες.

 

άλλωστε από αυτά που έχω ψάξει στο θέμα της παραγωγής ηλεκτρονικής μουσικής η Ελλάδα δεν προσφέρεται ιδιαίτερα καθώς λείπουν βασικά συστατικά σε σχέση με χώρες πρωτοπόρους όπως η Γερμανία για παράδειγμα (είμαι λάτρης της γερμανικής ηλεκτρονικής σκηνής)...

 

Berlin-style ηλεκτρονική;

 

όσο για τις σχολές κάνω μια έρευνα αυτή την εποχή για το αν υπάρχει κάποια που πληρεί τις προυποθέσεις...

 

Υπάρχουν αρκετές αλλά στο ... εξωτερικό. ;D

 

είναι απαραίτητο να είναι κάποιος γνώστης και της παραγωγής αλλά και του να παίζει ως DJ;

 

Όχι, δεν είναι απαραίτητο.

 

ρωτάω γιατί πολλοί σπουδαίοι DJ παράγουν και τα κομμάτια τους...

 

Αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Θα διαπιστώσεις ότι στην ηλεκτρονική μουσική η σύνθεση, η ηχοσύνθεση και η παραγωγή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ως προς αυτή την έννοια, δεν κάνουν κάτι διαφορετικό από άλλους συνθέτες που γράφουν ηλεκτρονική μουσική.

 

:)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου