Προς το περιεχόμενο

Η Παιδεία στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά δεν τίθεται θέμα, η 3η λυκείου είναι ανέκδοτο. Εγώ είχα την (όπως αποδείχθηκε ηλίθια) γνώμη να μην αρχίσω φροντιστήριο στην δευτέρα λυκείου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να λέω στους γονείς μου ότι "αφού τόσα χρόνια δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί να κάνω κάτι διαφορετικό τώρα; Δε θέλω να το κάνω απλώς και μόνο επειδή το κάνουν όλοι από 'παράδοση', οπότε απλώς θα δουλέψω μόνος μου". Αποτέλεσμα ήταν μετά από 2 μήνες να αρχίσω εσπευσμένα φροντιστήρια και ιδιαίτερα γιατί έτρεχα και δεν έφτανα μια και ΚΑΝΕΝΑΣ καθηγητής δεν έκανε παράδοση. Οι περισσότεροι δε, έλεγαν ευθέως "αφού τα έχετε κάνει στο φροντιστήριο, τι να σας τα ξαναλέω, καθείστε να δούμε τίποτα ασκήσεις" και γέλαγαν όλοι σαν τα ζώα από κάτω. Προφανώς από ένα σημείο και μετά είχα χάσει τη μπάλα, οπότε και άρχισα κι εγώ τα φροντιστήρια. Αυτές οι αστειότητες που ακούγονται λοιπόν περί ποιότητας παιδείας κλπ εμένα από το ένα αυτί μου μπαίνουνε και από το άλλο μου βγαίνουν. Δουλεύουμε και τα συστήματα των υπολοίπων χωρών τρομάρα μας ότι και καλά εμείς μαθαίνουμε τα 10πλάσια κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 225
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δε θέλω να το κάνω απλώς και μόνο επειδή το κάνουν όλοι από 'παράδοση', οπότε απλώς θα δουλέψω μόνος μου". Αποτέλεσμα ήταν μετά από 2 μήνες να αρχίσω εσπευσμένα φροντιστήρια και ιδιαίτερα γιατί έτρεχα και δεν έφτανα μια και ΚΑΝΕΝΑΣ καθηγητής δεν έκανε παράδοση. Οι περισσότεροι δε, έλεγαν ευθέως "αφού τα έχετε κάνει στο φροντιστήριο, τι να σας τα ξαναλέω, καθείστε να δούμε τίποτα ασκήσεις" και γέλαγαν όλοι σαν τα ζώα από κάτω.

Δεν θα ξεχάσω την πρώτη μέρα στα Λατινικά δέσμης όταν ήμασταν (εγώ και ένας φίλος) οι μόνοι που δεν ξέραμε γρι και περιμέναμε να μάθουμε στην τάξη, ενώ οι άλλοι χασκογέλαγαν (και μετά δυσαναχετούσαν γιατί τους "κρατάγαμε πίσω").

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα αρκεστώ να πω οτι και εγώ ήμουν από αυτούς που φάγανε τα μούτρα τους πολύ άσχημα μη έχοντας πάει εξ'αρχής φροντιστήριο.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ωραίο είναι ότι σε όλες αυτές τις μπαρούφες υπάρχει και μια επίφαση δημοκρατίας λογικής "αφού οι περισσότεροι τα έχουμε μάθει στο φροντιστήριο είναι παράλογο να μας κρατάνε πίσω δύο άτομα". Παράνοια σε όλο της το μεγαλείο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως μιας και στο άλλο θέμα ο Νικόλας αναρωτιέται πχ τι θα έκανε αν θα έστελνε το παιδί του σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο, εγώ με το παρών σύστημα θα επέλεγα το πιο αξιοπρεπές ιδιωτικό (γιατί ξέρω πολύ καλά πως τα περισσότερα επικεντρώνονται στις Πανελλήνιες και τίποτε άλλο από ένα σημείο και μετά) έστω ώστε να έχει το παιδί και τη δυνατότητα σε 2 3 υποδομές που πάρα πολλά έχουν και σε ένα δυο "εξωσχολικά" μαθήματα και δραστηριότητες που στα δημόσια είναι επιστημονική φαντασία. Και επίσης να είναι σε φροντισμένες αίθουσες και περιποιημένους χώρους κάτι το οποίο στη σχολική ζωή και φοιτητική δεν είδα ποτέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και επίσης να είναι σε φροντισμένες αίθουσες και περιποιημένους χώρους κάτι το οποίο στη σχολική ζωή και φοιτητική δεν είδα ποτέ.

 

Μην το λες, μην το λες. Δε σου αρέσουν οι αίθουσες του ΕΜΠ διακοσμημένες με αφίσες με γροθιές/εκδρομές/πάρτυ/επαναστάσεις/πορείες/εκμετάλευση/καπιταλισμό/κομμουνισμό/βρισίδι/ΚΝΕ/ΔΑΠ/ΠΚΣ/ΕΑΑΚ; Δεν πιστεύω να μη σου αρέσουν; Γιατί αν δε σου αρέσουν: ΦΑΣΙΣΤΑ!!!!! 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τα ίδια λεφτά που πάνε τα παιδιά φροντιστήριο πας σε ιδιωτικό. Εδώ που τα λέμε τα φροντιστήρια τι είναι;

 

Ενώ κοπτόμεθα για την "δωρεάν δημόσια παιδεία" και αφορίζουμε το "ιδιωτικό" (ας μου εξηγήσει και κάποιος τι ακριβώς θεωρεί ιδιωτικό) σχεδόν όλα τα παιδιά πάνε σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ φροντιστήριο και ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για να μάθουν την ύλη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ.

 

grab-bag.jpg

 

09_41_61---Egg_web.jpg

 

haircut3.jpg

 

Από την άλλη, ξέρω αρκετά για τα ιδιωτικά την εποχή που ήμουν μαθητής για να αποφασίσω οτι και να με έστελναν οι γονείς μου δεν θα πατούσα με ΤΙΠΟΤΑ.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην το λες, μην το λες. Δε σου αρέσουν οι αίθουσες του ΕΜΠ διακοσμημένες με αφίσες με γροθιές/εκδρομές/πάρτυ/επαναστάσεις/πορείες/εκμετάλευση/καπιταλισμό/κομμουνισμό/βρισίδι/ΚΝΕ/ΔΑΠ/ΠΚΣ/ΕΑΑΚ; Δεν πιστεύω να μη σου αρέσουν;

Αυτό έχει πλάκα...θα σας πώ μια ιστορία. Ο μεγάλος μου γιός τέλειωσε τον "Κωστέα-Γείτονα" (που είναι όπως λέει η Εύη). Μπήκε λοιπόν στη Λάρισα στη Βιοχημεία...και πήγαμε πρώτη φορά να βρούμε σπίτι, να δούμε το Πανεπιστήμιο. Κάναμε λοιπόν λάθος και πήγαμε στο κέντρο της πόλης που είναι η Ιατρική...Είδα λοιπόν το παιδάκι που κοκάλωσε βλέπωντας το εξωτερικό σίχαμα του Πανεπιστημίου...από την μία τον λυπήθηκα, από την άλλη είπα μέσα μου "καλώς όρισες στη πραγματική ζωή".

 

ΥΓ Ευτυχώς το Βιοχημικό είναι σε καλύτερη μοίρα

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου