Προς το περιεχόμενο

Ηχομόνωση και λύσεις


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας,

 

Είναι ένας χώρος στον οποίο κάνουν πρόβες ορχήστρες, το συγκρότημα μας με drums, μικροφωνικές, ενισχυτές κιθάρας μπάσου κ.λ.π.

 

Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος. Υπόγειο. με 2 πόρτες. Το πρόβλημα είναι πως γίνεται ο χαμός. Τα drums μου είναι απο μόνα τους πολύ θορυβώδες και όσο κι αν ανεβάζουν οι κιθάρες ένταση με gain 3-4 μήπως και ακούσουμε (άλλες φορές παίζουμε  metal!!!) γίνεται μία βαβούρα, δεν ακούμε τι παίζουμε και πονάνε και τα αυτιά μας για 2 ώρες!!

 

Στο πάτωμα υπαρχει μοκέτα παντού.  Τίποτα άλλο που να τραβάει ήχο. Δεν με ενδιαφέρει μόνο να ακούω εγώ καθαρά αλλά και να μην ακούνε τόσο οι διπλανοί.

 

Να σημειώσω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα γίνεται όταν πάμε να παίξουμε με την μπάντα thrash metal. Και με τελείως μειωμένο gain όπως ανέφερα δεν ακούγαμε τίποτα. ένα χάος. Δεν τίθεται απο τα χέρια μας το πρόβλημα. Ορίστε και η απόδειξη:

 

Αυτό που θέλω είναι να μου πείτε πως θα μπορέσουμε να ακουγόμαστε εκεί μέσα!!

 

Αυτό θα βοηθούσε?

http://www.musicstore.com/en_EN/GRD/Recording/Acoustics-accessories/Music-Store-Noppenschaum-anthrazit-100-100-x-100-cm-100-mm-stark/art-REC0004097-000

 

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες.

Σας ευχαριστώ.

 

BASS_SOLO_-_TAKE_9999999.thumb.jpg.1d536b17c114307235a141edc0f7c9b0.jpg

1252364191_._0052.thumb.jpg.6214e23f9b5de747ab0efa9221f4441b.jpg

279555539_._0054.thumb.jpg.1ec9f81d6da1d62372aa5ec4d23c699c.jpg

_DSC0025.thumb.jpg.ddf814b824e72b51ee42c95dff53c16d.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κρινω απο τισ φωτογραφιες ειναι καποιο ειδος πολιτιστικου κεντρου στο δημο σας?

 

1. Ποιος ειναι υπευθυνος για τον χωρο?

 

2. Η ηχομονωση θα εχει μεγαλο κοστος και ειναι μαλλον ουτοπια.

 

3. Η ακουστικη μελετη ειναι εφικτη με κατασκευη μερικων απορροφητων απο πετροβαμβακα και μερικους διαχυντες

 

Θα βοηθουσε πολυ εαν εδινες μια ιδεα για τα χρηματα που εχετε να διαθεσετε

 

Το προιον που ανεφερες θα κανει την ακουστικη του χωρου χειροτερη αφου θα απορροφησει τις υψηλες συχνοτητες μονο και σιγουρα το προβλημα σας ειναι οι οι χαμηλες αυτη την στιγμη

 

Νικος

Recording and Rehearsal Studio

www.fabricaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε χρειάζεσαι ηχομόνωση αλλά ηχοδιάχυση και ηχοαπορόφηση.

Για να ξεφορτωθείς χαμηλές συχνότητες βάλε μπασοπαγίδες στις γωνίες.

Ένα tutorial για diy μπασοπαγίδες

 

Παρ 'όλα αυτά πρέπει να το ψάξεις αρκετά πριν κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή στον χώρο σου.

 

Ο Nikodemos θα ξέρει να σε κατατοπίσει καλύτερα. ;)

Greg Howe scares me..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σας και πάλι,

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

ο χώρος είναι το ωδείο του πατέρα μου.

 

Δεν μπορούμε να διαθέσουμε πολλά χρήματα. Μέχρι 1000 κάπου εκεί. Απλά να γίνει κάτι βασικό να φύγει το πολύ κακό. Θα σας παρακαλούσα να μου προτείνετε υλικά μόνο απο www.musicstore.com διότι παίρνουμε πιο φθηνά.

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως προαναφέρθηκε, το πρόβλημά σου φαίνεται να είναι τα ανεξέλεγκτα μπάσα, και δυστυχώς είναι απ'τα προβλήματα που συνήθως απαιτούν αρκετά χρήματα και δραστική παρέμβαση στο χώρο.

 

Πριν ξοδέψεις χρήματα, δοκίμασε -αν είναι δυνατόν- να απομακρύνεις ότι βγάζει πολλά μπάσσα (ντραμς, PA, ενισχυτές) από τοίχους και ειδικά από γωνίες.

 

Δοκίμασε να ντύσεις κάθε γωνία 2 και κυρίως 3 τοίχων με πετροβάμβακα (συνιστώμενη πυκνότητα 50-70kg/m3, πάχους τουλ. 5εκ) ή αντίστοιχο μονωτικό υλικό που να απορροφά αρκετά στα μπάσσα. Με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, πάει γύρω στα 30+ ευρώ η συσκευασία, που βγάζει γύρω στα 5-7 τ.μ. (ανάλογα και το πάχος της "φέτας")

 

Επίσης, μπορεί να είναι "προβληματικές" οι διαστάσεις του δωματίου...(αν και φαίνεται αρκετά μεγάλο για να έχει σοβαρό πρόβλημα...) Τι μήκος/πλάτος/ύψος έχουν οι αίθουσες; Ίσως να σε συμφέρει να "φας" μερικούς πόντους απ'τον ένα τοίχο με γυψοσανίδα. Αυτό μπορεί να φέρει τις διαστάσεις σε μια καλή αναλογία μεταξύ τους ώστε να ελάχιστοποιούνται οι συντονισμοί, και να βοηθήσει σημαντικά στην απορρόφηση στα πολύ χαμηλά (<100Hz) αν γίνει καλή δουλειά και αεροστεγές κλείσιμο.

 

Αν ακόμα υπάρχει πρόβλημα, τότε μάλλον έχεις πολύ ανακλαστικές επιφάνειες που προκαλούν αντίστοιχα μεγάλο χρόνο αντήχησης. Θα πρέπει να προσθέσεις διάφορα υλικά στους τοίχους, κατανεμημένα ομοιόμορφα, ώστε να τον ελαττώσεις σε όλες τις συχνότητες. Αν θες να πάρεις μια του ιδέα του πού "βρίσκεσαι" και του πού πρέπει να "πας", ψάξε στο ιντερνετ για "rt60 calculator" και "sabine coefficients".

 

Γέμισε επίσης το χώρο με αντικείμενα από διάφορα σχήματα και υλικά σε διάφορες θέσεις. Μια αρκετά μεγάλη βιβλιοθήκη πχ. είναι απ'τις πολύ καλές και φθηνές λύσεις για διάχυση του ήχου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου