Προς το περιεχόμενο

αλλαγη λαμπας?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

κεφαλη marshall αρχισε να βγαζει "χχχχ" στον ηχο, δεν εχω ξαναλλαξει λαμπες (πανω απο 8 μηνες φανταζομαι) ειναι 2 ελ34 οι τελικες, εχετε να προτεινετε καποια καλη και οικονομικη εταιρια(?) επισης μπορω να κανω την αλλαγη μονος μου η πρεπει να το παω σε ειδικο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειμαι ειδικος αλλα μπορει οντως να φταινε η λαμπες!Μπορεις βεβαια να τις αλλαξεις μονος σου εαν ειναι οι ματσαρισμενες οι λαμπες!Μια καλη μαρκα ειναι αυτη http://www.banzaimusic.com/Tung-Sol/

αλλα βεβαια μπορεις να βαλεις και τις jj.

Τελικα ενταξει δουλευει κανονικα?

So be Playful!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

music man, αντιλαμβάνεσαι και μόνος σου ότι μάλλον δεν έχει πρόβλημα ο ενισχυτής αφού τον θόρυβο τον βγάζει μόνο με μια κιθάρα. Ψάξε το forum για τις δεκάδες συζητήσεις σχετικά με τις λάμπες ώστε να ενημερωθείς σχετικά με το πως (και πότε) τις αλλάζουμε.

 

 

Τώρα περιμένω κάποιος να εμφανιστεί και να πει ότι "μάλλον είναι θέμα γείωσης" . :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι λάμπες άσχετα με αυτό που ακούγεται από αρκετούς έχουν διάρκεια ζωής περίπου 5-6 χρόνια για συχνό παίξιμο αν ο ενισχυτής είναι σε νορμάλ bias , αν είναι σε HOT BIAS άντε να πέσει στα 3-4 :) αυτό για καλές λυχνίες αν τωρα πάμε σε κινέζικες φτηνιάρικες είναι αρκετά πιο κάτω οι χρόνοι ζωής διότι υπάρχουν και κινέζικες αρκετά καλές όπως Groove tubes κτλ. Φυσικά πάντα υπάρχει περίπτωση αστοχίας υλικού και κάποια απο τις λυχνίες μπορεί να βγει off και σε μία εβδομάδα. Οι προενισχύτριες δεν χρειάζονται σχεδόν ποτέ αλλαγή διότι φθήρονται πολύ αργά.

www.analogdesignaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό για καλές λυχνίες αν τωρα πάμε σε κινέζικες φτηνιάρικες είναι αρκετά πιο κάτω οι χρόνοι ζωής διότι υπάρχουν και κινέζικες αρκετά καλές όπως Groove tubes κτλ.

???

Αν καταλαβαινω καλα, αυτο που θες να πεις ειναι οτι οι κινεζικες λυχνιες ειναι φτηνιαρικες και κατωτερας κατασκευης εκτος απο τις κινεζικες που επιλεγει η groove tubes για να βαλει το ονομα της επανω τους; Γιατι νομιζω ολοι πλεον ξερουμε οτι η Groove Tubes λαμπες δε φτιαχνει.

Αγαπητε Gilmour μην πεφτεις στη νοοτροπια κινεζικο=κατωτερη κατασκευη, οι κινεζοι ιδιως στο θεμα της λαμπας εχουν γινει μανουλες γιατι βλεπεις η λαμπα δεν αξιοποιειται μονο στον ηχο αλλα και σε αλλα πραγματα ;)

Αυτες που μας προμηθευουν τις παιρνουμε φτηνες γιατι απλα δεν εχουν περασει απο κανενα ποιοτικο ελεγχο. Βαζει. Αναβει; Δινει.

-Cogito Ergo Sum-

-Abyssus Abyssum Invocat-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοίταξε η τιμή δεν είναι πάντα ένδειξη ποιότητας αλλά συνήθως κάτι εξαιρετικά φτηνό δεν κάνει πρωτιές. Εγω προσωπικά που είμαι συλλέκτης λυχνιών από τα μεταλυκειακά χρόνια που σπούδαζα ηλεκτρονικά δηλαδή από το 1990 περίπου έχω τεστάρει αρκετές από αυτές. Θέλω να καταλήξω οτι τα παλιά χρόνια ενω η κατασκευή τους ηταν "χοντροκατασκευή"  αφού δεν υπήρχαν μηχανήματα με την σημερινή μικρομετρική ακρίβεια ή λέιζερ κτλ και επίσης ο έλεγχος ποιότητας γινόταν με TUBE TESTER και ο έλεγχος μικροφωνικών με ακουστικά !!! παρόλα αυτά οι παλιές λυχνίες κάνουν μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις σημερινές. Πρώτον αντέχουν περισσότερο και έχεις την δυνατότητα να τουσ δώσεις και κάτι παραπάνω σε BIAS χωρίς να φοβάσαι οτι θα κλατάρουν απότομα η θα βραχυκυκλώσουν με τα όποια αποτελέσματα !!!

Επίσης οι παλιές λυχνίες έχουν σχεδόν μηδενικούς μικροφωνισμούς.

Καταλήγω λοιπόν οτι δεν είναι συναισθηματικός ο λόγος με το παλιό αλλά είναι ουσιώδης και δυστυχώς η μικρομετρική τεχνολογία στην κατασκευή και το τεστάρισμα όπως και τα σύγχρονα υλικά δεν έφεραν την αναμενόμενη ποιότητα στα προιόντα.

 

Για τους κινέζους δεν έχω κάτι αφού και οι περίσσοτερες ΤΑD απο εκεί προέρχονται και παίζουν πολύ καλά, απλά έχει να κάνει με τις προδιαγραφές που ζητάει στον κινέζο ο ευρωπαίος η ο αμερικανός πελάτης ο οποίος ειναι και πολλές φορές κολοσός ..βλέπε MESABOOGIE. Marshall, κτλ... σε αντίθεση με αυτές του ΕΒΑΥ που αγοράζει κάποιος ενα σετ EL34 με 20 ευρώ εκεί μην ψάχνεις ποιότητα αυτό εννοούσα.

www.analogdesignaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου