Προς το περιεχόμενο

Μήπως με "ρήξανε";


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

κατ' αρχήν θα ήθελα να πω ότι είμαι σχετικά νέος στο χώρο της κιθάρας , και προσπαθώ να ανακαλύψω αυτόν τον νέο κόσμο μέσα από το forum του noiz. Δεν έχω τεχνικές γνώσεις περί μαγνητών κλπ, γρατζουνάω εδώ κι ένα χρόνο όσο η δουλειά μου το επιτρέπει και βρίσκω ελεύθερο χρόνο. Τα γράφω αυτά γιατί σίγουρα πολλοί μπορεί να γράψουν σχόλια του στυλ 'καλά να πάθεις', ας ήσουν πιο προσεχτικός και πολλά άλλα. Αλλά ο στόχος του άρθρου είναι να προσπαθήσω να βοηθήσω κάποιον που μπορεί να βρεθεί στη δικιά μου θέση.

 

Πριν από περίπου 3 μήνες αγόρασα από ένα φίλο 3 μαγνήτες SD για την ηλεκτρική κιθάρα μου. Καταχαρούμενος λοιπόν έπρεπε να πάω σε κάποιο κατάστημα να μου τους περάσουν και επέλεξα το guitar store μιας και μου το πρότεινε γνωστός, ο οποίος μου είχε πει τα καλύτερα για την εξυπηρετικότητα κλπ.

 

Όσον αφορά εξυπηρετικότητα και ευγένεια δεν αντιλέγω, ίσα ίσα πολύ ευχάριστα παιδιά. Αλλά το παράπονό μου είναι το εξής και είναι και ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο.

 

Βάζω τους μαγνήτες λοιπόν και όλα καλά. Σαν newbie όμως μη ξέροντας δεν είδα τίποτα παράξενο στην κιθάρα μου μέχρι που βρέθηκα με ένα φίλο εχθές πιο έμπειρο από εμένα και αρκετά χρόνια στο χώρο και στο noiz. Με την πρώτη ματιά κατευθείαν μου λέει ότι έχω βάλει λάθος μαγνήτες. Και μου δείχνει και όντως βλέπω πως οι 3 κάτω χορδές δεν περνάνε πάνω από τους μαγνήτες εκεί που πρέπει σαν απορυθμισμένοι. Να μην τα πολυλογώ μου είπε ότι η κιθάρα μου παίρνει F-Spaced μαγνήτες, οπότε αυτοί δεν κάνουν.

 

Δε λέω καλά να πάθω μιας και δεν το έψαξα, μιας και πήγα και έκανα την αγορά πριν πληροφορηθώ και διαβάσω παραπάνω. Αλλά αυτό που με απογοητεύει είναι ότι στο μαγαζί μου τους περάσανε και μου δώσανε την κιθάρα σα να μην τρέχει τίποτα. Το δικό μου άπειρο μάτι μετά από 3 μήνες δεν είχε καταλάβει τίποτα. Το μάτι του φίλου μου σε 5 λεπτά μέσα το είδε. Το μάτι των παιδιών στο guitar store που είναι επαγγελματίες δεν το είδανε? Ή χάριν του πενηντάρικου της εγκατάστασης των μαγνητών δεν είπαν τίποτα? Γιατί η αλήθεια είναι ότι αν μου λέγανε ότι κοίτα φιλαράκο έκανες λάθος αγορά, πάρε αυτούς που πρέπει και έλα ξανά , φυσικά θα ξαναπήγαινα. Τώρα όμως δεν ξαναπατάω.

 

Καμιά φορά αξίζει να χάσεις ένα πενηντάρικο και ο άλλος θα σε εκτιμήσει.

 

Ευχαριστώ.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Με την πρώτη ματιά κατευθείαν μου λέει ότι έχω βάλει λάθος μαγνήτες. Και μου δείχνει και όντως βλέπω πως οι 3 κάτω χορδές δεν περνάνε πάνω από τους μαγνήτες εκεί που πρέπει σαν απορυθμισμένοι. Να μην τα πολυλογώ μου είπε ότι η κιθάρα μου παίρνει F-Spaced μαγνήτες, οπότε αυτοί δεν κάνουν.

Στο μαγαζί πήγες; Μιλάς για strat; Είσαι σίγουρος; Δεν περνάνε απαραίτητα οι χορδές πάνω από τους πόλους.

 

Κρίνοντας από μένα.....

.... αρκετά χρόνια στο χώρο και στο noiz.

το παραπάνω δεν είναι εχέγγυο έγκυρης γνώμης.

 

Ο μπόσης άλλαξε τον τίτλο αλλά όχι απαραίτητα προς το καλύτερο γιατί μάλλον δίνει ένταση  ;)

 

 

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Θα πρότεινα να ανεβάσεις μια φωτογραφία για να καταλάβουμε τι εννοείς και να πάρεις μια σωστή απάντηση.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες μας πρώτα τι κιθάρα είναι και τι μαγνήτες αγόρασες. Φαντάζομαι μιλάμε για τουλάχιστον έναν humbucker, ο οποίος, ο φίλος σου λέει ότι έπρεπε να είναι trembucker (έτσι τους αποκαλεί η SD, "f-spaced" τους αποκαλεί η Dimarzio, το νόημα παραμένει ίδιο απλώς αλλάζει η ονομασία). Να φανταστώ επίσης ότι έχεις τρέμολο.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι πληροφοριες που μας δινεις ειναι ελαχιστες.

 

Πες μας

 

1.τι ΚΙΘΑΡΑ εχεις

2.τι μαγνητες ΑΚΡΙΒΩΣ αγορασες

 

επισης ποσταρε και καμμια φωτο

 

αν η κιθαρα σου ειναι stratocaster & εβαλες κανονικους stratocaster μαγνητες πρεπει να γνωριζεις οτι  ΠΟΤΕ ολες οι χορδες δεν περνανε απο το κεντρο των πολων του bridge μαγνητη σε μια κανονικη στρατ ,καποιες ειναι off center (μια και ο Leo δεν εφτιαξε ειδικους μαγνητες για bridge και ετσι λογω της γωνιας που ειναι τοποθετημενοι παντα καποιες χορδες ειναι εξω απο τους πολους)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθάρα είναι μια RG550 αυτή που έχω στις αγγελίες , την οποία αγγελία πρέπει να ακυρώσω μέχρι να βρω λύση με τους μαγνήτες, ή να βάλω πάνω τους μανίσιους. Ναι είναι με το floating tremolo της Ibanez.

 

Από περιέργεια εχτές , έβγαλα από το κουτί τους μανίσιους και τους έβαλα δίπλα δίπλα με τους SD και όντως οι μανίσιοι είναι λίγο πιο φαρδιοί από τους SD και πέφτουν ακριβώς πάνω στις χορδές.

 

Για το φίλο που γράφει ότι δεν είναι εχέγγυο έγκυρης γνώμης αυτό που αναφέρω, ο μόνος λόγος που το έγραψα έτσι, ήταν γιατί ήθελα να δείξω ότι ήταν πιο έμπειρος από εμένα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ στη φωτό με τους μανίσιους φαίνεται ότι οι χορδές περνάνε πάνω από τους πόλους.

http://www.noiz.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=39927

 

Θα προσπαθήσω σύντομα να ανεβάσω φωτό του πως είναι τώρα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειαζεται να ποσταρεις καμμια φωτο,η κιθαρα σου χρειαζεται  trembuckers & οχι κανονικους humbuckers.

 

http://www.crazytrainmusic.co.uk/Trembuckers.html

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν.

Το μαγαζί που σου πέρασε τους μαγνήτες δεν φταίει. Αυτούς τους μαγνήτες του έδωσες, αυτούς έβαλε. Θα μπορούσαν να σου πουν περί Trembucker αλλά φαντάζομαι - χωρίς να τους ξέρω - ότι θεώρησαν πως πρόκειται για συνειδητή σου επιλογή.

Όσο για το αν περνάν οι χορδές πάνω από τους πόλους, ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία και το θέμα είναι αισθητικό.

Έχε υπόψη σου ότι για πολλά χρόνια οι κιθαρίστες έπαιζαν με στενούς (δλδ. κανονικούς) humbuckers σε κιθάρες με Floyd Rose και όλα ήταν καλά.

 

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου