Προς το περιεχόμενο

Creamware Scope ή RME HDSP9652?


newfis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά,

 

Ειμαι σχετικα νεός στο αθλημα (αλλα εμπειρος επαγγελματίας στην Πληροφορικη {δηλαδη δεν κολλαω σε περιπλοκα set up, routing windows, drivers κτλ}).

 

Θέλω να πάρω μια κάρτα ήχου για παραγωγή μουσικής.Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα I/Os γιατι δεν προκειτε να ηχογραφήσω απο εξωτερικές πηγες/οργανα, όλα θα παίζουν απο το PC (vsti, Reason,Giga).

 

Επίσης το Mixdown θα γίνεται πάλι εσωτερικά (internal HD)

Εχω ,μάλλον, καταλήξει στην Creamware Scope Project , αλλα σκεφτομαι και την RME HDSP9652.

 

Αν εχω καταλάβει σωστά τα DSPs της Scope δουλεύουν μόνο για τα synts , effects, samplers, mixer που γραφονται απο τους developers της creamware (και άλλους 3rd party ) για τις scope, το ίδιο περιπου ισχύει για το HSDP της RME (για τα effects και τον mixer της),

 

αρα στο GigaStudio οι δυο κάρτες θα έχουν διαφορά στην αποδοση ( ποιότητα, φωνές κλπ) ?????

 

Υπάρχει τπτ άλλο που να επωφελείται απο τα DSPs (εκτος απο το dedicated software)

 

Το σύστημα μου είναι αρκέτα γρηγορο

 

Intel P4 2.8, 1GBRam

 

3 SATA HD (1 για το ΛΣ, 1 για εγγραφές/σωσιμο data και 1 deicated για GigaSamples {ισως παίξει και RAID0 εδω})

 

Στο πρώτο σέναριο θα μπεί RME με Full Giga libraries με όσα απο τα Synths της Scope βρω για Giga (πχ το MiniMoog υπάρχει) οποτε όλη η δουλεία θα γίνεται απο Gigastudio->nuendo ή rewire η GVI(που βγαίνει τον Μαρτιο)

 

Στο δεύτεο σενάριο (δεδομένου του ότι η Scope παιζει το ιδιο καλα με το Giga) μπαίνει Scope για τα Synths (xtc η rewire) και Gigastudio για ολα τα άλλα.

 

Σε κάθε project υπολογίζω (περίπου) να έχω 3-4 synths 5-6 Giiga or Sts Οργανα 2,3 drum tracks και 3,4 effects.

 

Mεγαλυτερη βάση δίνω στο High quality sampling και μετα στα synths

 

 

-Ποιο πιστέυετε οτι ειναι καλύτερο Set-up?

 

-Oι samplers για τα DSPs της Creamware (STS-4000/5000) παιρνουν δείγματα ΑΚΑΙ, SoundFont. Υπάρχουν δείγματα που να ακούγονται τοσο κάλα όπως αυτά του Giga (gigapiano, sonic implats guitars ...) ?Αν ναι , ξέρεις κανεις αν το Giga 3 που "μιλάει" απευθείας με CPU (P4 2.8 , 1GB ram) ειναι πιο αποδοτικο (φωνές , ποιότητα) απο τον STS-4000/5000 που δουλεύει πάνω σε 6 DSPs (συνολο 1,5GigaFlops περίπου). Θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν πρήρως το Giga οι sts 4000/5000?

 

-Η διαφορα τίμης δεν με ενδιαφέρει, οπως επίσης ουτε τα effects της κάθε κάρτας(ούτε τα I/Os) αρα θα μπορουσα να πώ οτι η Scope εχεί οτι έχει η RME συν τα Synths? η υπάρχει κάτι στην RME που δεν υπάρχει στην Scope ?

 

-Για τους mixers πιστεύω οτι η Scope κερδίζει , αν και δεν με ενδιαφέρει πολυ, γιατι νομιζω οτι και δυο κάρτες ειναι over & above απο τις ανγκες μου (η RME λεει οτι με ακομα και με 52 κανάλια εχει 0% cpu usage)

 

Εχω διαβάζει οτι αρκετοι Pros προτειμούν την RME για Giga, βεβαία αυτοι εχουν άλλα Synths (εξωτερικα κλπ) οποτε η RME με τα ADATs και την σταθερότητα της ειναι μια καλή επιλογή , υπάρχει άλλος λόγος?

Επίσης είχα ακούσει ότι η προηγούμεη εκδοση της Scope v4.5 ,η Pulsar soft ver 4, ετρωγε γερά κολληματα με το Giga , όπως επίσης και με κάποια motherboards? Παιζει τπτ τέτοιο με με την Scope?

 

Ελπιζω να μήν κουρασα .

 

Ευχαριστώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμμ, ότι κούρασες... κούρασες αλλά υπομονή γιατί τώρα θα σε...κουράσω και εγώ :) :) Καλώς ήλθες στο noiz.

 

Λοιπόν φίλε μου, τα πράγματα είναι απλά.

 

α) Γράφεις ότι ο υπολογιστής σου είναι αρκετά γρήγορος, αλλά δεν είναι. Για να έχεις ανοικτό Gigastudio + Nuendo + Scope θα χρειαστείς οπωσδήποτε περισσότερη μνήμη και κατά προτίμηση θα χρειαστείς και μεγαλύτερο επεξεργαστή. Ειδικά επειδή μιλάς για full giga libraries, υπολόγισε και κάποιον πολύ μεγάλο δίσκο για τα samples (η VSL μόνο είναι 80 GB).

β) Η Creamware είναι φοβερή εταιρεία αλλά τα ενσωματωμένα DSP της δεν θα σου παρέχουν κανένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα όσον αφορά το Gigastudio, καθότι επικοινωνεί μέσω drivers GSIF 2.0.

γ) Γράφεις κάπου "με όσα απο τα Synths της Scope βρω για Giga", αλλά αυτό δεν είναι σωστό, διότι δεν μπορείς να τρέξεις κανένα από τα synths της Scope μέσα από το Giga - εκτός αν εννοείς ότι κάποιος έχει σαμπλάρει synths της Scope και τα προσφέρει σαν Giga Instruments, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ διαφορετικό, που θα ακούγεται πολύ διαφορετικά.

δ) Τα synths της Creamware από μόνα τους ΔΕΝ είναι λόγος για να πάρεις Creamware, διότι υπάρχουν δεκάδες εξίσου καλά ή και καλύτερα synths που δεν χρειάζονται την Creamware για να παίξουν.

ε) Σε κάποιο σημείο ρωτάς και για άλλα samplers εκτός από το Gigastudio και για δείγματα ΑΚΑΙ. Η σύντομη απάντηση είναι ότι το Gigastudio είναι το καλύτερο sampler που υπάρχει (και το οποίο φορτώνει δείγματα ΑΚΑΙ, ούτως ή άλλως), αμέσως μετά από κοντά είναι το Kontakt 2 (το οποίο επίσης φορτώνει δείγματα ΑΚΑΙ) και το Halion 3 (το οποίο επίσης φορτώνει δείγματα ΑΚΑΙ). Όλα τα άλλα είναι παιγχνίδια.

στ) Ο mixer της Creamware είναι άψογος, αλλά το ίδιο ισχύει για τον mixer του Samplitude και (με ελαφρώς άλλη λογική) του Nuendo και του Cubase.

ζ) Όντως υπήρχαν κολλήματα με παλιότερες εκδόσεις του λογισμικού της Creamware και το Giga. Δεν ξέρω αν αυτό συνεχίζεται ή κατά πόσο οφειλόταν σε ασχετίλα. Μπορείς να μπεις να χαζέψεις τα φόρουμ του Nuendo και της Creamware για να δεις αν έχει κοπεί η γκρίνια.

 

Τέλος με τις γενικότητες.

 

Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι είσαι αυτό που λέμε... δύσκολος πελάτης! Και είσαι δύσκολος διότι έχεις απορροφήσει τεράστιο όγκο πληροφοριών αλλά έχεις μικρή πρακτική εμπειρία. Τώρα, θέλεις να περάσεις στο πρακτικό σκέλος έχοντας ήδη πάρει ένα σημαντικό μέρος των αποφάσεων, και έχοντας κλείσει την πόρτα σε άλλες προτάσεις. Δεν πρέπει όμως να ξεκινήσεις έτσι. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνεις τα εξής:

 

α) Φτιάξε τον υπολογιστή σου σωστά. Λάβε μάλιστα υπόψιν σου ότι το Gigastudio είναι παχύδερμο και την ώρα που λειτουργεί, οι υπόλοιποι κλαίνε.

β) Αν έχεις τα χρήματα, πάρε Creamware, είναι πολύ καλά μηχανήματα. Αν δεν τα έχεις, πάρε κάτι πιο απλό (εγώ έχω μία μικρή Delta) χωρίς να φοβάσαι ότι παίρνοντας κάτι πιο απλό στερείσαι κάποιου πράγματος.

γ) Βεβαιώσου ότι έχεις καλά ή καλούτσικα ηχεία για μόνιτορ. Αν δεν έχεις, πάρε και άσε τις ακριβές κάρτες για (λίγο ή πολύ) αργότερα.

δ) Αποφάσισε ποιο πρόγραμμα θα χρησιμοποιείς. Το Nuendo είναι Overkill. Πάρε αυτό το προγραμμα που θα διαλέξεις σα νόμιμο προϊόν και κάτσε να το μάθεις καλά.

ε) Αφού γουστάρεις Gigastudio, πάρε Gigastudio. Αλλά πριν, άκου τουλάχιστον το Kontakt, μπορει να σου αρέσει επίσης και συνεργάζεται καλύτερα με τα διάφορα προγράμματα (είναι VST).

στ) Ξεκόλα από την ιδέα ότι τα sampler σε ενδιαφέρουν περισσότερο από τα synth. Κατ' αρχήν, τα πιο πολλά synth είναι ούτως ή άλλως sample-based και στον σχεδιασμό των ήχων τους υπάρχει ενσωματωμένη τεχνογνωσία που ΔΕΝ θα την βρεις στους ήχους του gigastudio. Ναι, το ξέρω ότι όταν ακούει κανείς ένα demo φλάουτο από το gigastudio νομίζει ότι ήρθε ένας φλαουτίστας στο σπίτι του, αλλά στην πράξη (πίστεψέ με) θα δυσκολευτείς πολύ να φτιάξεις ένα αντίστοιχο demo.

 

 

Το μυστικό είναι να παίρνεις τις αποφάσεις σιγά-σιγά, στηριγμένος σε προηγούμενη προσωπική εμπειρία, όχι σε φήμες. Κάντο έτσι και θα με θυμηθείς.

 

¶ντε, καλή ξεκούραση και στους δυο μας. :)

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λάβε μάλιστα υπόψιν σου ότι το Gigastudio είναι παχύδερμο και την ώρα που λειτουργεί, οι υπόλοιποι κλαίνε

 

 

 

έγραψες, γ@μ@τος... :lol: :lol: :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε Wow!,

 

Καταρχην σε ευχαριστώ για την απάντηση,αλλα σε καποιo σημείo με μπερδεψες.

 

 

Ακριβώς οπως είπες εχω μικρη (σχεδον μηδενικη) πρακτικη εμπειρια.

Ακριβώς επιδη το giga ειναι βαρυ, δεν πρέπει να κοιτάω την Scope? επιδη τουλαχιστον θα ελαφρύνει την CPU απο 3-4 High Quality Synths που θα τρέχουν στα DSP?

 

Το συστημα μου αναφέρεται απο την TASCAM ως recommended(minimum ειναι 1,7Ghz 512 ram) και μπορεί (κατα τα λεγομεν τους) να αποδοσει 200 φωνές. Με 2GB και P4 στα 3Ghz (αυτο που αναφέρεται ως Top Giga machine)πέρνεις (λένε) 600 φωνές . η scope τρεχει στην Scope (στους DSP) αρα μένει to Nuendo(η όποιο άλλο DAW).

 

To Giga βγαίνει και αυτο VST (GVI) ...απο Μαρτιο αλλα σιγουρα θα ακουσω και το Kontact 2 (δεν το ήξερα)

 

 

εστω οτι βάζω 2GB Ram ....Ποιο setup θα είναι καλύτερο

 

--Gigastudio με VSTi synths σε μία HDSP 9652

 

--Gigastudio με Scope Project Synths (se Scope φυσικα)

 

 

BTW. Ηχεια έχω Yorkville YSM1p τα θεωρω TOP για την τιμή τους (σε σχέση με όσα άκουσα δηλαδη)

thnxz again!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανένα μπέρδεμα φίλε μου. Το Gigastudio και τα DSP της όποιας κάρτας δεν έχουν καμία σχέση. Η τυχόν ύπαρξη των DSP δεν επηρρεάζει το Gigastudio.

 

Στο μεταξύ, μίλησα με έναν φίλο μου που έχει ακριβώς το setup που σε ενδιαφέρει (Gigastudio 2 + Nuendo 3 + Δύο creamware Pulsar) ο οποίος μου είπε διάφορα χρήσιμα πράγματα.

 

Συνοπτικά, ο άνθρωπος μου εξήγησε ότι η αξιοποίηση των DSP γίνεται μόνο από τα προγράμματα της ίδιας της εταιρείας, δηλαδή από τα εφέ της, τα συνθ της και το σάμπλερ της. Βέβαια, και τα τρία αυτά (εφέ, συνθ, σάμπλερ) είναι πολύ-πολύ καλής ποιότητας, αλλά πρέπει κανείς να τα ακούσει για να δει αν του είναι αρεστά.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω καρτα της Creamware(pulsar II plus) και δεν θα μπω σε γενικοτητες. Αν εισαι προθυμος να διαβασεις και να ασχοληθεις τοτε παρε creamware(ειναι δυσκολη στην χρηση γιατι δουλευει σαν εικονικο στουντιο). Εχει εκπληκτικο ηχο και θα εχεις και synths τα οποια απλα δεν τα εχουν ολοι, ετσι θα εχεις κατι μοναδικο στον ηχο σου.

Δεν δουλευω το giga studio αλλα το Kontakt μεσω sonar και δεν εχω κανενα πρβλημα. Τα synths της καρτας(και γενικα το περιβαλον της) δουλευει μεσω των dsp της(sharc παρακαλω) και ετσι δεν επιβαρυνει καθολου τον υπολογιστη(να φανταστεις εγω δουλευω ακομη με pc 1,6 και δεν εχω κανενα προβλημα με την καρτα)

Για οποιαδηποτε βοηθεια εδω ειμαστε γιατι στην αντιπροσωποια ειναι πολυ μ**α**ς).

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια thnxz για τις απαντήσεις....

 

μήπως ξέρει κανείς ποια ειναι τα καλύτερα soft synths , (vsti η stand alone)

 

και αν υπάρχουν και καποια που να πλησιάζουν τα synthia της creamware ?

και αν υπάρχει demo για τα τα ακούσω.

 

Επίσης με ενδιαφέρει ενα καλο Mini Moog (soft) και έχς καταλήξει στο Giga Instrument MiniMoog. Παίζει πουθένα καλύτερο? (εκτός απο creamware)

 

thnxz!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης με ενδιαφέρει ενα καλο Mini Moog (soft) και έχς καταλήξει στο Giga Instrument MiniMoog. Παίζει πουθένα καλύτερο? (εκτός απο creamware)

 

http://www.arturia.com

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης άλλο το DSP της Scope και άλλο το DSP της RME.

 

Σκέψου τη Scope σαν τις UAD ή Powercore, δηλαδή σαν κάρτα με αληθινά DSP chips επάνω, που τρέχουν software (plugins και softsynths) τα οποία έχουν γραφτεί ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ chip και software.

 

Αντίθετα η RME δεν έχει αληθινά DSP αλλά γενικής χρήσης chips τα οποία είναι προγραμματισμένα ώστε να κανουν D/A χωρις να επιβαρύνουν τον επεξεργαστή του υπολογιστή.

 

Παρολαυτά η RME δεν έχει DSP για softsynths/plugins.

ww.joystick-music.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου