Προς το περιεχόμενο

Θεματακι με output Musicman Stingray


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειμαι κατοχος ενος Music Man stingray rosewood εδω και 4 χρονια και μολις πριν 1 μηνα αποφασισα επιτελους να αλλαξω τη μαμισια μπαταρια του..Απο τοτε εχω παρατηρησει οτι σε ενισχυτες οπου παιζω live σε μεγαλα Volumes kai ειδικοτερα σε καμπινες με 2 δεκαρια παρατηρω αυξομειωση της εντασης του ηχου σαν ο ενισχυτης να "φρεναρει'' την ενταση για να μην υπαρξει ισως καποιο προβλημα..Να σημειωσω οτι στο σπιτι εχω εναν combo 60watt και προφανως εκει δεν παρατηρω καποιο θεμα..Επισης προθετω οτι χρησιμοποιω και ενα bass juice της T-Rex το οποιοω το εχω σχεδον μονιμα στον ηχο μου..Δεν ειχα κανενα προβλημα με τη μαμισια μπαταρια σε οτι ενταση και αν επεζα με οποιονδηποτε ενισχυτη πραγμα που δειχνει προφανως οτι ηταν ψοφια εργοστασιακα η μπαταρια..Θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιο προβλημα με το output του οργανου η απλα ειναι θεμα εκαστοτε ενισχυτη και πρεπει απλα να βρισκω εκαστοτε ρυθμισεις σε καθε ενισχυτη που εχει το καθε μαγαζι για να μην εχω θεμα..Ευχαριστω πολυ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

;)Εχω και εγώ music man stingray αλλά δέν εχω παρατηρήσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα.Ισως πρέπει να κάνεις διαφορετικές ρυθμίσεις οταν αλλάζεις ενισχυτές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγκεκριμενα ο τελευταιος που μου το εκανε ηταν αυτος http://www.thomann.de/gr/hartke_2500_bass_top.htm Οντως ειχε κομπρεσορα αλλα το ειχα στο 5 στη μεση δηλαδη..Ο δευτερος που μου το εκανε ηταν αυτος http://www.thomann.de/gr/swr_redhead_super_combo.htm Και οι δυο αυτοι ενισχυτες 2 δεκαρια ηχεια..Με ανησυχει αν ειναι θεμα μπασου η οχι!Τι λετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι 4 χρόνια είναι υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα- η λογική υπαγορεύει ότι η αρχική μπαταρία ήταν κάτι παραπάνω από τελειωμένη! Εκτός βέβαια και αν δεν έπαιζες καθόλου... Μάλιστα, έχω την εντύπωση ότι το Stingray τείνει να καταναλώνει σχετικά γρήγορα τις μπαταρίες. Από την άλλη, η τελειωμένη μπαταρία τείνει να δημιουργεί μια παραμόρφωση στον ήχο- λογικά θα το είχες προσέξει.

 

Ο κομπρέσσορας (έστω και στο 5) είναι ένα θέμα, όπως και το πόσο δυνατά παίζεις- αν π.χ. είχες συνηθίσει με μια άδεια μπαταρία και είτε έπαιζες πολύ σκληρά είτε είχες το gain και/ή volume πολύ υψηλά... ε δεν αποκλείεται τώρα να σου φαίνεται παράξενο! Οι ενισχυτές τείνουν να αντιδρούν στις υπερβολές!  :P

 

Βέβαια, τα παραπάνω δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από υποθέσεις. Αλλά και πάλι, εφ' όσον το "πρόβλημα" εμφανίστηκε με την αλλαγή μπαταρίας, δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό να φταίει το μπάσο. Μπορείς φυσικά να δοκιμάσεις και άλλη μπαταρία- αν και δε μπορώ να φανταστώ σε τι θα βοηθούσε αυτό, απλά το αναφέρω!

 

Αν είναι πάντως να θεωρήσω κάτι δεδομένο, είναι (επαναλαμβάνω!) το ότι 4 χρόνια είναι εξωφρενικό διάστημα (τουλάχιστον για μένα!). Άρα...;

 

 

bass @ vertigo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:)Συμφωνώ με τον NICKNT.Οντως η μπαταρία εξασθενεί σχετικά γρήγορα, 4 χρόνια ομως είναι πάρα πολύ .Προσωπικά αλλάζω μπαταρία κάθε 6 μήνες.Η χρήση του compresor k limiter πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που με ωθησε να αλλαξω μπαταρια ειναι οτι ενιωσα να πεφτει η ενταση του μπασου..Αλλαξα τη μπαταρια και συναντησα αυτο το θεματακι..Ωστοσο να τονισω οτι δεν προσεξα ιδιαιτερη διαφορα απο αποψη Volume οσο απο διαφορα ογκου!Ειχα βολευτει τo passive Precision μου και ειχα ξεχαστει με το θεμα μπαταρια!Δηλαδη δεν παιζει να ειναι κανα θεμα με τα ηλεκτρικα του οργανου ετσι?Αυτο ηταν που με ανησυχουσε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι ολα μου τα πεταλια τα εχω με ρευμα...Με το Precision παντως οπου και να παιξω ποτε δεν εχω προβλημα...Ειναι ισως πιο βολικα τελικα τα passive οργανα...Ωστοσο το Stingray ειναι η αδυναμια μου...Γι αυτο και το ψαχνω τοσο πολυ..μη μου εχει παθει τιποτα.. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως παιζει ρολο σε αυτο και το υψος του μαγνητη απο τις χορδες?Αν και θεωρω οτι βρισκεται σε ιδανικο υψος..δεν εχω καθολου σφυριγματα αλλοιωση του ηχου και τετοια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου