Προς το περιεχόμενο

Bruce Springsteen - Nebraska.


matawan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τις τελευταιες μερες ακουω ξανα το Nebraska του Bruce Sprignsteen στο repeat.

Ο ανθρωπος ειναι σπουδαιος. Και καθε φορα διαπιστωνω γιατι ειναι απο τους λιγους καλλιτεχνες με τους οποιους ειμαι φανατισμενος.

 

YouTube - Broadcast Yourself.

It's a shame stupidity isn't painful.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς ο Springsteen είναι απλά τεράστιος και μοναδικός και όποιος το αμφισβητεί αυτό, δεν ακούει σύγχρονη Δυτική μουσική, τελεία και παύλα.

 

To Nebraska, σίγουρα δεν είναι το καλύτερο άλμπουμ του, αλλά είναι αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση. Και αυτό γιατί, στην εφηβική μου ηλικία όντας, όπως όλοι οι έφηβοι, έντονα δεκτικός ή αρνητικός, έρχεται ένας από τους πιο αγαπημένους μου καλλιτέχνες και μου λέει: "Εχεις κάτι να πεις; Ε τότε το μόνο που χρειάζεσαι, είναι μια ακουστική".

 

Ο δίσκος είναι πανκ. Μια ακουστική (αν θυμάμαι στο  Open ... έχει ηλεκτρική) και ηχογράφηση στο σπίτι και η θεματολογία γεμάτη καταραμένους ήρωες που βαδίζουν μοιρολατρικά/αδιάφορα/με συνέπεια και χωρίς καμία μετάνοια στο αδιέξοδο τους και στις πράξεις που από νωρίς τους έταξαν οι θεοί των Badlands. Ένας Cash on steroids. Θα μπορούσα να αρχίσω να κάνω quote στίχους αλλά πλην ενός, ίσως δύο, τραγουδιών, τα υπόλοιπα έχουν γίνει τατουάζ στον εγκέφαλό μου εξ' ολοκλήρου, οπότε δεν θα κουράσω. Υπάρχουν διαθέσιμα εξάλλου.  ;)

 

Τεράστιος δίσκος και προς Θεού ΔΕΝ συνίσταται για καλοκαιρινό Κυριακάτικο πρωϊνό.  ;)

 

Με τις καλημέρες μου..........

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ και με τους 3 προλαλήσαντες, μεγάλος μουσικός, στιχουργός, πάντα με καυστικούς στίχους προς την Αμερικάνικη εξουσία, απομυθοποίηση του Αμερικάνικου ονείρου, ποιοτικός ακόμα και στα εμπορικότερά του.Ακόμα και οι στίχοι του born in the USA είναι κόλαφος για το Αμερικάνικο κράτος και τα Βιετναμικά πεπραγμένα του (τώρα πως κατάφεραν οι "οπαδοί" του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να απομονώσουν τον στίχο born in the USA και να το κάνουν σημαία πατριωτισμού ενω όλο το τραγούδι πάει προς την αντίθετη κατεύθυνση, ποτε δεν το κατάλαβα).

Προσωπική μου επιλογή και δίσκοi must have απο τον Bruce: Born to run και Darkness on the edge of town

Thank God for the rain....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν πολλα χρονια μου εδωσε η μανα μου μια κασετα με το Nebraska.

Επι μια σχολικη χρονια (χωρις υπερβολη) το εβαζα καθε βραδυ πριν πεσω για υπνο.

Απιστευτος δισκος. Και η πλακα ειναι οτι τοτε δεν ημουν σε θεση να καταλαβω ακριβως τα στιχακια και το νοημα τους παρ' ολα αυτα κατι μου εκανε κλικ

Hi!! I'm Paul from guitar world!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σας αρεσει αυτη η "ακουστικη" πλευρα του μεγαλυτερου καλλιτεχνη που εβγαλε η Αμερικη τα τελευταια 30 χρονια,αγοραστε αυτη τη κασσετινα,ειναι must

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Tracks_%28Bruce_Springsteen_album%29

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To Nebraska ηχογραφήθηκε και σε full band με την e street band αλλά τελικά ο Bruce προτίμησε να κυκλοφορήσει το demo ουσιαστικά που ηχογράφησε μόνος του σε ένα τετρακάναλο. Οσο για το Tracks που λέει ο Νίκος, είναι μόνο ένα δείγμα του ακυκλοφόρητου υλικού του που έβγαλε το 1998. Απέρριπτε τραγούδια μόνο γιατί δεν ταίραζαν με το concept του κάθε δίσκου που έγγραφε. Μόνο για το Born in the USA είχαν ηχογραφηθεί 70 κομμάτια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου